reklama
paolcia84
Fanka BB :)
Hejka dziewczyny! Widzę nice, że mamy imprezkę w ten sam dzień! Ja już padam na twarz dziewczyny!! Tyle przygotowań do tego roczku! Ale jestem taka zadowolona, bo udało mi się wszystko zrobić, co miałam zaplanowane! Kupiłam piękne świece, wstążki z tiulu fioletowego zrobiłam na świeczkach, kupiłam 4 m różowego tiulu i udekoruje nim biały obrus! Bajeczne serwetki, baloniki, czapeczek kilka dla dzieci i trąbki! Z jedzeniem też już się uporałam, mam bigos, sałatkę z kurczaka, sałatkę jarzynową, jutro zrobie sałatkę z brokułem i kalafiorem. Dzisiaj jeszcze smażyłam kotlety z kurczaka i schabowe. Ach no i rybki w zalewie ostatnio już zrobiłam. Mama mi zrobiła roladki z pieczarkami z mielonego, teściowa rolady schabowe i jakieś jeszcze nadziewane! I jeszcze dokupiłam kiełbaski białej cienkiej i śląską cienką! I jeszcze takie zakąski porobie! Tort jeden od sowy jutro do odbioru, a drugi robi teściowa i placek jeszcze. Pewnie pomyślicie, że oszalałam z tym jedzeniem, ale mam 16 gości, nie licząc małych dzieci. A w niedziele przyjaciół zaprosiłam, bo byśmy się nie pomieścili wszyscy no i musi mi jedzenia zostać! Trzymajcie kciuki żeby wszystko się udało!!! I powiem Wam, że dawno takiej frajdy nie miałam przygotowując przyjęcie!!! Toż to dla mojej Julinki
Hejka dziewczyny! Widzę nice, że mamy imprezkę w ten sam dzień! Ja już padam na twarz dziewczyny!! Tyle przygotowań do tego roczku! Ale jestem taka zadowolona, bo udało mi się wszystko zrobić, co miałam zaplanowane! Kupiłam piękne świece, wstążki z tiulu fioletowego zrobiłam na świeczkach, kupiłam 4 m różowego tiulu i udekoruje nim biały obrus! Bajeczne serwetki, baloniki, czapeczek kilka dla dzieci i trąbki! Z jedzeniem też już się uporałam, mam bigos, sałatkę z kurczaka, sałatkę jarzynową, jutro zrobie sałatkę z brokułem i kalafiorem. Dzisiaj jeszcze smażyłam kotlety z kurczaka i schabowe. Ach no i rybki w zalewie ostatnio już zrobiłam. Mama mi zrobiła roladki z pieczarkami z mielonego, teściowa rolady schabowe i jakieś jeszcze nadziewane! I jeszcze dokupiłam kiełbaski białej cienkiej i śląską cienką! I jeszcze takie zakąski porobie! Tort jeden od sowy jutro do odbioru, a drugi robi teściowa i placek jeszcze. Pewnie pomyślicie, że oszalałam z tym jedzeniem, ale mam 16 gości, nie licząc małych dzieci. A w niedziele przyjaciół zaprosiłam, bo byśmy się nie pomieścili wszyscy no i musi mi jedzenia zostać! Trzymajcie kciuki żeby wszystko się udało!!! I powiem Wam, że dawno takiej frajdy nie miałam przygotowując przyjęcie!!! Toż to dla mojej Julinki
Podziwiam cię za pozytywne nastawienie
Ja tez jutro imprezka, ale cale miecho bede smazyc jutro Dzis tylko oblecialam za swieczkami i kupilam swietny wielki balon w ksztalcie cyfry 1 z kubusiem puchatkiem Ja nie przepadam za tego typu imprezami, wiec juz od wczoraj jestem ciezko chora na sama mysl Najchetniej to spedzilabym ten dzien tylko w trojke... no ale nie ma takiej opcji wprawdzie ludzi tylko 7 osob plus my ale i tak jakos łeee tam tort od sowy rano do odebrania i kilka kostek ciasta choc tyle dobrego ze wciągne bez skrupulow duzoooo ciacha
Prezenty to tylko my kupilismy małemu, no i chrzestny przeslal z UK, a reszta kase daje, bedzie przynajmniej na zimowy ubior
uuufffff trzymajcie kciuki
Kania78
...
Wow szacun !!!
Nice, Concita, Palocia udanych imprez roczkowych dla Waszych Pociech i dla Was samych.
U Nas takiej wystawnej imprezki nie będzie, ciasto, kawka, może jakiś szwedzki stół (sałatka itp.)
I tak nie mam gdzie pomieścić gości.
My też obchodzimy ur w dniu urodzin ale imprezka dla rodzinki będzie dwa dni wcześniej.
Makuc współczuję tak ciężko rozumnej teściowej.
Elwirka, Mona Wam też współczuję teściów.
E-lona właśnie się tak zastanawiałam nad tą masą marcepanową.
Sarisa na pewno wyjdzie Ci piękny torcik tak samo jak E-lonie :-)
Moja teściowa pytała męża, co kupić Oliwii na urodziny to jej mąż powiedział żeby duży tort nam upiekła i się zgodziła :-) A Moi rodzice nie pytają, a ja im nie mówię, bo uważam że cokolwiek kupią to i tak się Oliwii spodoba. W końcu to jej urodzinki a nie nasze.
Ostatnia edycja:
Roxannka
Pracująca mama!
paolcia, to faktycznie niezła imprezka ci się szykuje ;-) i super, że masz takie nastawienie, sama radość :-)
concita, tobie też udanej imprezki i przyjemności z bezkarnego jedzenia ciast hehe
kania, fajnie, że teściowa zrobi tort ja też raczej rodzicom nie narzucam co mają kupić, ale nie lubie też jak wydają kupe kasy na coś co bedzie dla nas bezużyteczne i tylko miejsce będzie zawalało, a wiem że to potrafią bo pamiętam co było u mojego brata ;-)
concita, tobie też udanej imprezki i przyjemności z bezkarnego jedzenia ciast hehe
kania, fajnie, że teściowa zrobi tort ja też raczej rodzicom nie narzucam co mają kupić, ale nie lubie też jak wydają kupe kasy na coś co bedzie dla nas bezużyteczne i tylko miejsce będzie zawalało, a wiem że to potrafią bo pamiętam co było u mojego brata ;-)
nice-girl
Paolcia - hehe, no to się zgrałyśmy :-) U nas to w ogóle idealnie jutro wypada ten roczek :-) Bo widzę że Wy trochę wcześniej robicie imprezkę. Podziwiam Cię za te przygotowania - wow! Rozszalałaś się na maxa, no ale wiadomo, że dla naszych cukiereczków to się całkiem inaczej takie rzeczy szykuje :-) U nas dużo spokojniej z przygotowaniami, będzie taki szwedzki stół. Zrobiłam dziś 2 sałatki i jutro jeszcze zrobię trochę koreczków i ciasto z kaszy manny - tak w ogóle jakby ktoś był zainteresowany to mogę wrzucić przepis, bo w zasadzie to niezły pomysł dla maluchów, no i jest przepyszne jak dla mnie. Chociaż mój i tak tego nie będzie jeść. No i łatwo i szybko się to robi. Do tego będzie tort (mój tata przywiezie zamówiony), no i teściowa przywiezie jeszcze 1 sałatkę i 2 ciasta. No i będą różne cukierki, ciastka, owoce, napoje, kawka, herbata itp. Z dekoracji to tylko balony będą (trzeba je jeszcze jutro nadmuchać). U nas z dzieciaczków będzie tylko Przemek, jego koleżnka starsza o 5 miesięcy i kolega, który się 1,5 tyg temu urodził i którego jutro właśnie poznamy :-) A tak ogólnie to wszystkich dorosłych łącznie z nami będzie 20 osób.
No i wieczorem mąż odpalił Przemkowi świeczkę i pokazał mu jak się dmucha i mały od razu obczaił o co chodzi i potem jak tylko mąż zapalał to on zdmuchiwal Ciekawe jak jutro mu pójdzie.
Concita- powodzenia w przygotowaniach i udanej imprezy :-)
No i wieczorem mąż odpalił Przemkowi świeczkę i pokazał mu jak się dmucha i mały od razu obczaił o co chodzi i potem jak tylko mąż zapalał to on zdmuchiwal Ciekawe jak jutro mu pójdzie.
Concita- powodzenia w przygotowaniach i udanej imprezy :-)
ikaa29
Paolcia,Concita udanej imprezki.
A u nas miał być tylko tort i kawa ale moja mama stwierdziła że tak głupio i kolację trzeba jakąś zrobić.Może jej głupio by było ale mi jakoś nie.
matko zapomniałam o nice dla was też udanej imprezki
A u nas miał być tylko tort i kawa ale moja mama stwierdziła że tak głupio i kolację trzeba jakąś zrobić.Może jej głupio by było ale mi jakoś nie.
matko zapomniałam o nice dla was też udanej imprezki
reklama
Podziel się: