reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

"Roczek"

reklama
no wlasnie jest ogolnie si, ma swoje humory i chyba wlasnie to jest taki jeden z tych, bo wy zadko przyjerzdzacie to ja tez nie
e-lona a jaki smak, wyglada swietnie

Kania takie torciki się tak robi,że biszkopta pieczesz i wycinasz formę a na to nakładasz tą białą górę to jest masa marcepanowa ją sie wałkuje i takie tam robi. Ja chcę Zuu zrobić torta biedronkę już sobie wymysliłam jak będzie wyglądać, tylko czy mi wyjdzie ehhhh choć pewnie mama M. będzie chciała zrobić?? hmmm
Ogólnie u nas przez tą całą sytaucję to niewiem kiedy roczek małej zrobimy, gdzie :-( i jeśli zrobimy z dniu urodzin to będzie nas mało a jak na łikendzie to pewnie ok 20 osób

NAT u nas też co by się nie działo urodziny zawsze w dniu urodzin są obchodzone.
Nam roczek w środę wypada, więc całkiem ok. odnośnie tortu natomiast to ja się z motyką na słońce porywać nie będę, bo w tym temacie wprawy nie mam i boję się, że kupię składniki i z nich coś niezjadliwego namodzę i potem i tak będę musiała zamawiać/ prosić, żeby teściowa zrobiła i tak.
Tak więc od razu na łatwiznę idę i albo jamochłonica z córką nam tort zrobią albo moja mama zamówi [ona tez dwie lewe ręce do tortów ma ;-)](swoja drogą SARISKA - NAT ma rację. Nie ma opcji, żeby Tobie pyszności tortowe nie wyszły)

i jeszcze kwestia prezentow mi się przypomniała. Moi rodzice mają nam część wyprawki zimowej kupić (oczywiście do sklepu razem pójdziemy) plus coś od siebie, jakąś niespodziankę. Prosiliśmy jamochłonów, żeby nam w takim razie drugą część wyprawki zimowej zasponsorowali albo po prostu jakieś pieniądze dali i my sobie sami kupimy ale oczywiście NIE i jamochłonica stwierdziła, że ona sama coś wybierze, bo to ma być prezent od niej. Specjalny dla Alicji a nie to co my chcemy.
I w sumie nie marudziłabym gdyby:
a) miała dobry gust
b) wiedziała co mamy w domu a co nie
c) na 99% nam pchacza/ rowerku nie miała zamiaru kupić.

tłumaczyłam jej na spokojnie, że rowerek dostaniemy od znajomych taki full wypasowy, bo ich synek jeżdził w nim pół roku i już mu się znudził a pchacz mamy, więc szkoda wydawać pieniądze na coś co będzie leżało i się kurzyło ale nie dociera. I zła jestem :wściekła/y: ech.

Ostatnia edycja:
Maqc współczuję. Moim na szczęście zawsze pytają co mają kupić. A jak coś kupują sami to na szczęście wcześniej pytają czy czasem tego nie mamy ;-) i jak nie zpaytaja to fajne rzeczy kupują, bo na szczęście mama M. mnie słucha co ja mowię, czego nie mamy a co zmaierzamy kupic, więc w tej kwestii jestem bardzo zadowolona

reklama
SARISKA u nas z tym problem niestety. br. nie wiem czemu oni tacy uparci są :eek: i co to za problem kupic coś co nam jest potrzebne? szkoda słów. Tak jak i do teściow MARGERRITY czy ELWIRKI. Ja nie wiem jak można byc tak pipp :wściekła/y:

Do góry