reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

"Roczek"

makuc u nas brdzo podobnie!Tesciowie Pewnie kupia jakas niepotrzebna grzechotke z ktorej Nadia juz dawno wyrosla!Zreszta Nadia ma juz 11 miesiecy i nic od nich nie dostala(wiadomo prezent tylko na chrzciny byl).Brak slow!Mieszkaja tez tu w Fr 5 km.od nas...raz na miesiac widza Nadie jak maz do nich oczywiscie pojedzie.Roczek pewnie bedzie do d...y!! Ale najwazniejsze ze w grudniu roczek po raz drugi z moja cala rodzinka i bedzie ok:)))

reklama
A ja Wam powiem dziewczyny że u nas z teściami jest zupełnie inaczej.Teściowa ma tak ogromne i ciepłe serce dla dzieci że ja idę do nich z ogromną przynejmnościa.Ich zachowanie,zabawy z Boryskiem,słowa,rozmowy-czuję jak ogromny szacunek mają dla tak małego człowieczka,że jest najważniejszy na świecie,otoczony miłośćia,że to dzieciństwo ma być bajkowe,kolorowe takie wyśnione.
Nawet ja nie pamiętam takich chwil z mojego dziecinstwa...

A co do roczku to jak na razie jestesmy na etapie uczenia sie zdmuchiwania swieczki i to bez jakichkolwiek efektow

Makuc to potem prezent od jamochłonów ostentacyjnie sprzedaj.

Co do torta to będę robiła sama. Nie mam jeszcze pomysłu czym przełożę. Tak jak napisała Sarisa piecze się zwykły biszkopt i wycina kształt, a na to można dać masę marcepanową, ale ja wolę cukrową. Rozwałkowuje się ją jak ciasto na pierogi i potem nakłada na biszkopt. Nie powinno być trudno, bo już kilka razy robiłam z tą masą torty.

a u nas bedziemy tylko my i moi rodzice, chrzesniu juz byli bo z daleka i 2 nie dadza rady, a tesciowa stwierdzila, ze nie przyjedzie bo zmeczona jest :(
nie skomentuje

No to miło ze strony teściowej... Przytulam :*

Roxi - my też z braku pomysłu na prezent uznaliśmy że impreza urodzinowa to będzie właśnie upominek od nas. No i jeszcze kupiliśmy małemu zestawik do piaskownicy - taki drobiazg :-)

Makuc - oby teściowa jednak zrozumiała sugestie i kupiła coś co się przyda. Ja na szczęście wyperswadowałam rowerek, całe szczęście że powiedzieli ze zamierzają kupić. No i kupili za moją sugestiąwielki zestaw klocków, no i też jeszcze nam kasą sypnęli sami z siebie więc super :-)

Elwirka - również przytulam :*

Mona - i dla Ciebie wyrazu współczucia. Oby czas do grudnia szybko zleciał i abyście spędzili cudowny czas z rodzinką w PL:-)

Renata - super że masz takich teściów :-) Ja też w zasadzie nie mogę narzekać, bo oni ubóstwiają małego, a teściowa jak u nich jesteśmy to śpi z nim w pokoju i obsługuje go nocą i potem rano, żebyśmy się wyspać mogli :-)
A z tą nauką zdmuchiwania świeczki też mi przeszło przez myśl, ale jakoś czasu nie było ;-) A do jutra to już chyba się raczej nie nauczy ;-)

U nas dziś przygotowania do imprezy. Trochę teściowa zrobi, tort przywiezie mój tata. Zrobiłam już 1 sałatkę, jeszcze druga czeka i ciasto takie na zimno mam zamiar jeszcze zrobić. Zakupy wczoraj zrobiliśmy, więc słodkości, owoce itp już są. Koło 17 dostaniemy klucz do przedszkola więc pójdziemy tam z malym się rozejrzeć co i jak i podmuchać balony :-) No i jeszcze jutro porobię jakieś różne koreczki, ale to już przed imprezą.

Ostatnia edycja:
makuc, no to ciekawe czym jamochłony się popiszą :confused2: moi rodzice też zawsze coś ciekawego wymyślają, rowerki, hulajnogi etc zawsze mega głośne i grające, ale jak im się powie że chcemy coś innego to raczej przyjmują to do wiadomości ;-)

e-lona, to bede trzymać kciuki za torcik, ale napewno ci się uda, tak jak i sarisce :tak:

nice
, no tak bo u was to już tuż tuż, super :-) powodzenia w przygotowaniach :-)

reklama
Ostatnia edycja:
Do góry