reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

"Roczek"

Nat,a może "pokombinuj" sama z półproduktów- na pewno wyjdzie o wiele taniej,chocbys nie wiem jak "wypasiony " zrobiła.Wiesz;)- gotowy biszkopt ze sklepu,kremy,co to tylko z mlekiem wystarczy zmiksować,dekoracje tez gotowe można kupić ,pisaki kolorowe do tortów- naprawde żadna filozofia taki tort z "gotowców " zrobić.Tylko pamiętaj,żeby ze dwie warstwy dżemem "ostrzejszym" przesmarowac przed położeniem kremu,no i dobrze jest nasączyć te biszkopty- moja koleżanka robiła świetny "poncz" bezalkoholowy- mocna czarna herbata z dużą ilością wciśniętej cytryny.Jakby co,to pytaj- podpowiem;)- ja "mistrzyni" tortów z półproduktów:DDD

reklama
HAPPYBETTI :-* dzięki wielkie! to może spróbuję, tylko muszę się w sklepie za tym porozglądać, bo nigdy nie zwracałam uwagi na takie rzeczy. Gdzie to się kupuje?
i jaki to jest ostrzejszy dżem?

NAT ja wlasnei zeby uniknac kwoty 200 euro za tort wypasiony to mam gotowe podklady biszkoptowe, krem do karpatki , troche wodki do nasaczenia, polewa i dekoracje i z bani problem:)

Jejkuuu to ile osob u was bedzie na tych urodzinach, ja zamowilam tort na niby 16 porcji u Sowy no i ma wyjsc mnie okolo 100zl...... do tego kilka kostek ciasta wiec mysle ze w 200 sie zmieszcze :)

Ja będę mieć dwa torty, jeden sama zrobię specjalnie dla Oliwi a drugi teściowa mi upiecze, bo szykują mi się dwie imprezy dla rodzinki i dla znajomych bo nie pomieszczę w jeden dzień tyle ludzi.
Dzięki Concita za te przepisy :-)

A u nas w miescie taka babka piecze w domu ciasta pyszne,zamawialam u niej na chrzciny juz,tort pyszny (a ja nienawidze slodkich tortow) a ten niebo w gebie i za ten wlasnie tort plus blacha sernika plus blacha rafaello zaplacilam 150zl:szok: takze jak mam sama siedziec i bawic sie z tym wszystkim na roczek tez u niej zamowie

Pewnie Kania ze sie nie oplaca a ona nie robi jakis tam chadziajskich plackow tylko ladnie czysto (jestem na tym punkcie przewrazliwiona i jak jej odwozilam blachy ostatnio to wszedzie zerkalam,jakie ma produkty-bo akurat dla kogos piekla-wiesz czy czasem nie ser biedronkowy ale wszystko bylo ok na moje oko)

reklama
Wiecie co, nie wiedziałam że można z takich gotowców zrobić - dobrze wiedzieć na przyszłość :-)

My zamówiliśmy tort na 20 osób u takiej kobiety która się w to lubi bawić i sobie dorabia (swoją drogą to moja wychowawczyni z podstawówki ;-) ) No i cena ma wyjść do 150zł ( zależności jakie tam dekoracje da), także spoko, tym bardziej że mój tata powiedział że on sponsoruje i już :-) Bo go poprosiłam żeby załatwił z nią, bo w Warszawie to tak się spodziewałam, że ceny będą mega i z tego co Natolin pisze to się nie myliłam.

Do góry