reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Roczek

Z tym odsprzedawaniem to bym tak nie szalała. Mnóstwo takich kompletów widzę i się nie sprzedają. Sama po synku chciałam sprzedać i po pół roku za 1/8 ceny sprzedałam.
A ja bym nie kupiła nic. Synek dostał komplecik , oblał się piciem przez pierwsze 5 minut, a później w zwykłym body raczkował . Córka dostała już sukienki, roczek ma we wrześniu... A ja nie lubię jej sukienek zakładać , bo jak raczkuje to jej całą pieluchę widać . Dorośli majtek nie pokazują na imprezach , to czemu dzieci mają pokazywać 🤷‍♀️
Z tym sprzedawaniem masz rację. Ja sprzedaje na olx i o ile gadzety schodzą, tak ubranka wcale. Udalo mi sie sprzedac tylko dwie wielkie paki używanych ciuchow dla noworodka za symboliczną kwotę, bo chcialam sie pozbyc. A ubranka drogie, nowe, ktorych nie zdążyliśmy ubrac wystawilam za 1/5 ceny i ogloszenia zalegają juz miesiącami. Takze to nie takie hop siup.

reklama
Z tym odsprzedawaniem to bym tak nie szalała. Mnóstwo takich kompletów widzę i się nie sprzedają. Sama po synku chciałam sprzedać i po pół roku za 1/8 ceny sprzedałam.
A ja bym nie kupiła nic. Synek dostał komplecik , oblał się piciem przez pierwsze 5 minut, a później w zwykłym body raczkował . Córka dostała już sukienki, roczek ma we wrześniu... A ja nie lubię jej sukienek zakładać , bo jak raczkuje to jej całą pieluchę widać . Dorośli majtek nie pokazują na imprezach , to czemu dzieci mają pokazywać 🤷‍♀️
Nawiązując do ostatniej części twojego komentarza - tez tego nie lubię. Albo jak puszczają dziecko w samych rajstopach 🤨 dla mnie to jakies dziwaczne. W przedszkolu rodzice praktykują to nagminnie. Ciekawe jak by reagowali gdybysmy my, przedszkolanki tak chodziły.
A najbardziej mnie razi goły tylek nad jeziorem czy morzem. Nie mozna ubrac chociazby majteczek takiemu dziecku? Nigdy nie zrozumiem tych rodziców.

Niektóre dzieci chodza na roczek i,, majtek,, nie pokazują 😀

Z tym sprzedawaniem masz rację. Ja sprzedaje na olx i o ile gadzety schodzą, tak ubranka wcale. Udalo mi sie sprzedac tylko dwie wielkie paki używanych ciuchow dla noworodka za symboliczną kwotę, bo chcialam sie pozbyc. A ubranka drogie, nowe, ktorych nie zdążyliśmy ubrac wystawilam za 1/5 ceny i ogloszenia zalegają juz miesiącami. Takze to nie takie hop siup.
Mi się udaje sprzedawać w większości wszystko. Tracę wiadomo z połowe czasami mniej ale nie zalega mi. New bie czy mayroyal sprzedają się jak ciepłe bułeczki 😁 wózek nawet spędzałam za ponad 3 tys na vinted 😀jedynej rzeczy której nie mogę sprzedać do sukni ślubnej 😂

Mi się udaje sprzedawać w większości wszystko. Tracę wiadomo z połowe czasami mniej ale nie zalega mi. New bie czy mayroyal sprzedają się jak ciepłe bułeczki 😁 wózek nawet spędzałam za ponad 3 tys na vinted 😀jedynej rzeczy której nie mogę sprzedać do sukni ślubnej 😂
No właśnie mi (z perspektywy kupujacego) wydaje się, że markowe schodzą. Zwykłe graty raczej nie, mi się samej nie chciałoby jechać po mieście z kimś umawiać na odebranie łachów z hm czy bujaczka w cenie regularnej 150 zł, bo to szkoda zachodu i paliwa. Ale np leżaczek babybjorna jak się czaiłam, to mnie baba na zakręcie wyprzedziła :D Chociaż nadal mogę się mylić, bo nie jestem jakimś wytrawnym poszukiwaczem używanych perełek :p

Jeśli jest kogoś stać na sukienkę na raz za 180 złoty to nie widzę problemu.
Można kupić taka sukienkę jak np wie się że będzie 2 - 3 imprezy i to dziecko to założy na swój roczek i na dwie jakieś inne uroczystości.

Osobiście nie kupiłabym sama widziałam piękne sukienki typowo na chrzest czy na roczek i kwota to max 100 zł za nowa sukienke a wiadomo że można znaleźć coś taniej.

O, a ja dzis caly dzien szukalam na necie uzywanej sukni ślubnej :D

Też mam na sprzedaż! Ale wystawiona na OLX z przesyłką, już rok. I teraz nie wiem co z nią zrobić, bo jest dokładnie taka, o jakiej marzyłam. Ale nie potrzebuję magazynować.
Ja właśnie na olx działam nie na vinted. Daj mi linka na priv, bo mi się tez podobają konkretne modele, a i wysoka jestem i ciężko cos znaleźć.

reklama
Do góry