reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Roczek tuż tuż (PIERWSZE URODZINKI)

reklama
Bardzo ładne sztućce!!!Zuzolkowe tak nie lśnią mimo,że czyszczone u jubilera ale w końcu mają już 29 lat...Rany!!!!

A torcik Zuza będzie miała taki-to różowe serduszko(w rzeczywistości ładniejszy jest ten kolorek_ a zmiast rózy i aniołka czy co tam jest będzie miała figurkę dziewczynki z...kotkiem jednak(ale takie mieli!!!ten kot to nie mój wymysł tym razem...)I napis-pierwszy roczek Zuzi i świeczuszkę rzecz jasna....Skromny ale jakoś tak mi przypadł do gustu...

No i my po urodzinkach:-)

Wszystko super się udało,goście prawie wszyscy dotarli,było gwarno,wesoło i Oliś dostał głupiego jasia od nadmiaru wrażeń;-):-D Od soboty wieczór przystrajalismy salon na przyjęcie,aż mnie ściskało w żołądku z przejęcia;-) Na 9 rano pojechaliśmy na mszę w intencji Oliwierka do malusiego kościólka w małej wiosce-mamy 2 kościoły w parafii i tylko tam była wolna msza,a i tak odprawiało 2 księży w 2 intencjach:confused2: Potem do 14 mielismy czas na szykowanie jedzenia,wyszło tego strasznie dużo:szok: bo aż 5 rodzajów mięs na ciepło,do tego kluski śląskie,ziemniaczki,ryż i surówki,dodatki zimne,sałatki,ciasta no i tort:-) hitem okazało się najprostsze danie:pulpeciki zapiekane w sosie pomidorowym z serem i podawane z ryżem:tak:napewno każdy się najadł;-) Pogoda była spoko,nie padało,było ciepło ale słoneczko chowalo się za chmurki,także dobrze że zamienilismy grilla w ogrodzie na obiadek w domu. Rano przyjechali moi rodzice i mam pomagała mi w kuchni,a o 14 zjechali sie goście,razem było 20 osób dorosłych i 7 dzieci,jedna ciocia dojechała dopiero wieczorem jak Olis szedł spać bo zwalili jej się niespodziewani goście do domu. Oliwierek dostał zabawki,pieniążki i pamiątki,pokazę wam na fotkach niżej,jesteśmy bardzo zadowoleni:-) Do obiadku bylo winko,na toast szampan i Picolo dla dzieci;-) tylko na wieczór impreza przenisła się przed dom i tam troszkę mi się ciotki ,teściowa,mama i bratowe spiły wódeczką;-) ale to juz jak Oliś zasnął...latałam cały dzień na obcasach,nogi mi w tyłek właziły,goscie pojechali po 21 i zaczęło się sprzątanie:rofl2: nie mamy zmywarki:sick: wiec babcia nam chowała i utykała po lodówkach żarełko a ja z Darkiem myliśmy i układaliśmy w szafkach;-) teściowa zaliczyła zgon:dull: więc nam nie pomogła...A Oliwier byl grzeczny tylko po południu zasnał nam na 2,5 godziny i czekaliśmy z tortem prawie do 18....z tacy wybrał książkę Paulo Coelho,potem pieniązki i kieliszek;-) jakaś interpretacja?;-):-D moja jest taka,że będzie oczytanym intelektualistą ze skłonnoscią do alkoholu i wydawania kasy na kobiety:-D To tyle u nas,teraz czekamy na opisy urodzinek Allanka i Zuzolka:tak: a to fotki z przygotowań,torcik i goście,Olisa wkleje w fotoalbumie;-)

No to pokazemy jeszcze Olisiowe prezenty;-) tylko dużo fotek znowu:zawstydzona/y: hiciorem okazała się ta ciuchcia która sama jeździ i puszcza przez komin bańki mydlane-REWELACJA!

reklama
Olenko,to super,że wszystko się udało!!!Ja tylko tak szybciutko dziś napiszę bo pracy nawał ale nie mogłam sobie odmówić zerknięcia jak tam Olisiowe urodzinki!Prezenty są superkowe!!!A przybranie stołu,dekoracja i potrawy jak w eleganckiej restauracji!!!My ustawiliśmy namioty i rozsztawiliśmy stoły a tu...teraz ulewa i burza!Mam nadzieję,że do jutra się wypogodzi...I jeszcze tyle szykowania przede mną mimo,że tak wystawnie jak u Oli nie będzie...My planujemy tylko grilla z kilkoma rodzajami mięska,kilka sałatek,grillowane warzywka,piersi z kurczaka w płatkach kukurydzianych,faszerowane pieczarki mieśkiem mielonym i warzywkami,bigos i takie tam...Jeszcze oczywiście tort i ciasta...Ale ta ulewa za oknem...Ciekawe jak tam Allankowa imprezka...

Do góry