reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Robimy zakupy dla maluszka

reklama
Marcysia - ale super wózek! Oilatum fajnie nawilża. Sama używam czasem płynu do kąpieli z ten firmy i skóra jest po nim przecudowna.

Karina - dziękuje, chyba też się na niego zdecydujemy.

Co do kosmetyków to od kilku tygodni testuję na starszej babydream. I szczerze mówiąc jestem zdziwiona ale jej skóra wydaje się ładniejsza niż po nivei i hippach. Chociaż oliwka hipp ładniej pachnie więc chyba przy niej zostanę.

marcysia.. niezła bryka :D będzie szpan na dzielni :D

właśnie postanowiłam przekopać wątek i doszłam, że już kiedyś poruszałyście temat kąpieli i poczytałam i już coś tam wiem, ale jeśli macie teraz jakieś rekomendacje od położnych to piszcie proszę :)

Marcysia super wózek! Moj tez juz stoi i ciagle sie na niego patrzę.
Jeśli chodzi o kosmetyki dla Córci,to byłam dzisiaj w rossmannie i kupiłam żel do kąpieli,oliwkę i puder z babydream (te które polecała srokao). I myśle ze to dobry wybór. Mam tez Oilatum w razie gdyby Córcia miała sucha skore.Jak nie wykorzystam na niej to na sobie.Takie rzeczy nigdy sie nie zmarnują.
Kupiłam tez chusteczki do pupy (tez babydream które polecała srokao).
Właściwie mam juz wszystko :)

a ile paczek pampersow kupujecie? Od razu wiecej czy tylko na poczatek? nie wiem czy robic zapasy czy potem męża gnac;)

Ja kupiłam 2 paczki tych pieluch najmniejszych, później będziemy dokupować na bieżąco. A z kosmetyków położna zaleciła nam jedynie oliatum do kąpieli, bephanten do pupki, mokre chustki i sól fizjologiczną do przemywania oczek no i octenisept do pępka. Inne kosmetyki typu sudocrem czy zasypki do pupki zaleciła kupić jak będzie potrzeba.

reklama
Karina ja kupiłam 2 paczki rozmiar 1 i jedna paczkę rozmiar 2 :) i na razie wystarczy,bo jak cos Małej nie podpasuje to zostaniemy z pieluchami. Kupiłam pampers premium care,ale pewnie potem przerzucę sie na dada,bo kurde pampers strasznie drogie.

Do góry