reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Robimy zakupy dla maluszka

Na dzień dzisiejszy mam juz wszystko albo w domu albo zamówione, dzisiaj doszła pościel i rzeczy z rossmanna więc mam już z głowy, po weekendzie majowym mam zamiar przynieść łózeczko i jestem gotowa, pozostaje wyczekiwać na bociana:-D

reklama
Ja tez juz prawie wszystko mam. ;) jeszcze pampersy jakies czopki itp na gorączke ale o tym narazie nie mysle. A no i jeszcze ochraniacz, organizer i materacyk do kolyski. Dzisiaj ubranka piore pozniej prasowanie mnie czeka i jeszcze torbe spakowac. Masakra niby wszystko a jeszcze tyle do zrobienia.

Posunęłam się do przodu z wyprawką i pozamawiałam przed chwilą trochę rzeczy.

Nadal brakuje mi:
-monitora oddechu (to w maju)
-termometru elektronicznego (nie wiem jaki wybrać)
-kremu do pupy (jw)
-wanienki (ikeła za rogiem więc to nie problem)
-staników do karmienia (nie jestem w stanie kupić bez mierzenia).

Bardzo prosiłabym o rady w temacie termometru. Używam rtęciowego bo starsza już kumata i wysiedzi te 5 minut, ale z młodszą bym się bała więc potrzebny nam jakiś elektronicznego. Cena nie gra w zasadzie roli, ma być po prostu dokładny.

My wczoraj dokończyliśmy zakupy. Odebraliśmy wózek ale jeszcze trzeba go złożyć. Zdecydowaliśmy sie żeby zamiast wanienki kupić wiadro- nasi znajomi bardzo sobie chwala!!!
Zrobiłam dzis prasowanie białych rzeczy a jutro kolory i jesteśmy gotowi. Torba juz prawie spakowana, ale jaja to tylko 7 tyg mi zostało !!!

Marcysia no dokladnie 7 tyg TYLKO!! :O aaa... W ogóle mnie jakiś strach ogarnął ostatnio. :(
Sesi z monitorem oddechu nie pomoge bo nie kupuje. Staniki mam zwykle. Wanienke tez kupilam najzwyklejszą z kaczuszką. Termometr mam z giętką końcówką bo przy kacprze mialam zwykly i wydaje mi sie ze ten bedzie lepszy. Kremu do pupy nie kupilam bo bede pudru używac...

Monisia ja bym sie bala kąpać w wiadrze. Wole chyba jednak tradycyjnie wanienke. Widzialam kiedys film jak babeczka kąpala s tym wiadrze i nie wyobrazam sobie zeby tak ttzymac dzieciaczka za główke samą praktycznie. Nie bronie nikomu i nie krytykuje, mowie tylko ze mi sie to nie widzi. ;)

Wiadro jest polecane nawet przez położne . Dzieci ustawiają sie w naturalnej pozycji i oczywiście można kapać juz od samego początku !!! Dam znać po pierwszym razie jakie wrażenia :)

reklama
Daj koniecznie bo tez mnie interesuje jak takie kapanie przy noworodku wyglada :)
Ja taka pewna, ze wyprawka prawie gotowa a nie mam nadal NIC z aptecznych rzeczy i drogeryjnych. Ani chusteczki, ani pampersa jednego, kremow, no nic :) aaa jedynie termometr mamy. Sesi kupilismy taki elektryczny do ucha z Brauna bo polecali i w necie i znajomi ale jak to bedzie wygladacw uzytku - nie mam pojecia. Polozna ostatnio kazala kupic najzwyklejszy z ruchoma koncowka i mierzyc w pupie... jakos sceptycznie do tego podchodze no ale zobaczymy...

Do góry