reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Robimy zakupy dla maluszka

reklama
Osobiście polecam bo są piękne :)) delikatne i w razie wymiany pościeli ochraniacze czy moskitiera nie są narzucajace wzorami. Ja rozmiawiam ze sprzedawcą aby zakupić poszczególne elementy i wycenil mi je. Bo uznałam że nie potrzebuje wypełnienia do wozka czy rozka. (Rożek mamy kupiony już wczesniej)

Ja chcę standardowo poszewke na kołdrę poduszkę i ochraniacz do łóżeczka reszty nie potrzebuje ale fajnie że można się z nimi dogadac.
A jak z przesyłką, szybko doszła paczka?

Jakoś na dniach 2-3 dni może. Ogromny karton. Nawet się zaskoczyła po co taki duży. Ale stelaż się nie składa i zajmuje trochę miejsca :)

Ja poscielki kupowałam na dolly shop i na fabrykapoduszek.pl niebanalne wzory i super jakosc. A reszte doszyje babcia czyli moja najwspanialsza Mama:)
poza tym zakochalam sie w kolyskach z lululaj i tez juz zamowilam mimo, ze mamy łóżeczko. I tam dodaja pościel za drobna opłatą ale tez maja oryginalna, taki Patchwork bardziej. Bo te wszystkis misiE, auta i księżniczki na allegro to jakos mnie odrzucaja. Dziecko w lozeczku ma byc najwazniejsze a nie te kolorowe dodatki.

Ja kupiłam pościel i ochraniacz z firmy bella baby. Nie wiem czy jest dostępna w Polsce.
Jest przecudowna , miła w dotyku , lekka i z tymi całymi atestami itd :) bede miała ja w przyszłym miesiącu to zrobię fotkę :)

Ja tym razem zrezygnowałam z pościeli, przy synku miałam i w ogóle nie używałam, dlatego tym razem postawiłam na kołderkę od razu z wypełnieniem i podusie do kompletu, zdecydowałam się na komplet poofi, zresztą na początki młoda będzie spała w kołysce. ocieplany-kocyk-dla-maluszka-6575-cm-sowy-poofi.jpgpoofi-forest-jasiek-dwustronny-25x35-cm-sowy-m-iext28399587.jpg
Dostanę jeszcze kompletną pościel od siostry firmy feretti po jej synku , ale jeżeli ją będę kiedykolwiek używać to dopiero do łóżeczka i jak mała będzie większa.

Załączniki

• ocieplany-kocyk-dla-maluszka-6575-cm-sowy-poofi.jpg
    ocieplany-kocyk-dla-maluszka-6575-cm-sowy-poofi.jpg
    16,2 KB · Wyświetleń: 56
  • poofi-forest-jasiek-dwustronny-25x35-cm-sowy-m-iext28399587.jpg
    poofi-forest-jasiek-dwustronny-25x35-cm-sowy-m-iext28399587.jpg
    22,1 KB · Wyświetleń: 61
Ostatnia edycja:
mi ogólnie chodzi tylko o ochraniacz na szczebelki, atalię urodziłam w grudniu i wtedy używałam całej pościeli, teraz w maju napewno nie będę używała kołderki ale resztę muszę mieć.

reklama
Do góry