reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Robimy zakupy dla maluszka

reklama
Czoperka ale slodzinka:)
pieluszki wielorazowe czyli tetra? Czy cis nowego? Hmm musze sie zorientować:)

Tetra raczej nie, choć wiele osób sobie chwali zestaw tetra i na to wkładka polarkowa "sucha pupa". Ja planuję spróbować z wkładami z bambusa i mikrofibry, bo ponoć są chłonniejsze. Tak naprawdę nastawiam się na pierwszy miesiąc testowania - jeden otulacz i kilka różnych wkładów. Zobaczę co mi najbardziej odpowiada (o ile w ogóle będą mi odpowiadać pieluchy wielorazowe, bo trochę zabawy z tym będzie:)

Ja ten kupiłam używany na olx za 35 zł (nowy kosztuje ok. 70zł) - ale te Milovia to są jedne z droższych.
Na pierwszy miesiąc zamierzam używać głównie pampersów jednorazowych, bo dzidzia będzie maleńka, zresztą ja nie mam wprawy ani w pieluchach, ani w karmieniu, ani w kąpaniu, więc nie chcę sobie dodatkowych stresów robić z pieluchami wielorazowymi ;) Planuję więc mieć na początek jeden otulasz w rozmiarze S i kilka różnych wkładów i na tym się uczyć i testować, które najlepsze (czyli zakładać np raz, 2 razy na dzień a reszta pampersy). Po miesiącu będę już widzieć, które wkłady są dla mnie najlepsze i kupię pewnie ze 3-4 otulacze one-size (od 4 do 16 kg) i zestaw wkładów, które mi najbardziej zapasują. Z otulaczy na razie podobają mi się firmy Milovia (72 zł) albo Pupeko (56zł), ale nie mam nic przeciwko używanym. Wkłady natomiast to ceny ok. 15-20 zł za sztukę, myślę, że trzeba ich z 10-15, jeśli się chce całkiem zrezygnować z jednorazówek.
Są też pieluszki-kieszonki. Wygodniejsze, ale droższe.

Czoperka ja też chcę wypróbować te pieluszki wielorazowe ale dopiero jak sytuacja z kupkami się ustabilizuje, tzn. wyczuje maleńką czy często będzie kupkować bo jak często to z lenistwa zostanę przy jednorazowych.

Witam.
Pewnie większość z Was ma już wszystko skompletowane, ale może jednak komuś czegoś brakuje - zapraszam na swoje aukcje, gdzie znajdziecie sporo ubranek dziecięcych i inne drobiazgi. Więcej rzeczy wystawiłam także na OLX (link znajdziecie na Allegro, w zakładce "o mnie").
Zapraszam

Przedmioty użytkownika villandra8 - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Ps. Widzę temat pieluch wielorazowych - używałam (wprawdzie nie za dużo, bo na przemian z pampersami, bo małżonek o moich wynalakach słyszeć nie chciał) pieluszek z wkładem bambusowo-węglowym; mogę polecić. Sama miałam 10 sztuk otulaczków + 20 wkładów + jakaś tetra pod ręką też się w razie potrzeby znalazła. Jak dla mnie fajna sprawa, ale nie na pierwsze tygodnie, bardziej polecałabym po ok. 6-8 tygodniach, kiedy stolec maluszka staje się mniej płynny
Właśnie się zastnawiam czy też ich już nie sprzedać, bo panna już powoli łapie temat nocnika, a tak to w pampersie biega i wielorazówki od dawna w sumie tylko leżą i miejsce zajmują......
Ja wybrałam otulaczki z regulowanymi zapięciami - w zasadzie od urodzenia do spokojnie prawie dwulatka (kilka razy zdarzyło mi sie testować na starszym dziecku, bo pieluchy zakupiłam dopiero przy drugim)

Vilandra, dzięki za informację, jednak tak jak napisałam, na razie nie będę inwestować, przetestuję to co mam :)

reklama
Dziewczyny kupiłyście już pościel dla maluszków?? Jeśli tak to może coś polecicie??
Dzisiaj zaczęłam przeglądać allegro (bo niestety jestem leżąca i do sklepu na pewno nie pojadę)i aż mnie głowa boli od misiów, żyrafek i sówek, chciałabym coś bardzo prostego a tu jak na lekarstwo, poza tym co to jest pościel antyalergiczna?? Czy warto w nią inwestować??

Do góry