reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Robimy zakupy dla maluszka

Ja juz torbę mam spakowana, czekam tylko na paczkę z piżama do karmienia, stanikiem i majtkami jednorazowymi. Listę wydrukowałam z internetu ..

reklama
ja jeszcze czekam na przesyłkę z gemini i potem popiorę wszystko i chyba podobnie, jak Ginger wrzucę do 1 półki.. tak ze 3-4 tygodnie przed terminem wrzucę pewnie większość rzeczy do torby.. tylko ubrania/ręczniki zostawię w owej półce, żeby nie kisły

listę rzeczy do mojego szpitala dostałam od tamtejszej położnej na szkole rodzenia:
Spis rzeczy potrzebnych w trakcie pobytu w szpitalu
>
> Dla maluszka- pieluszki jednorazowe, chusteczki nasączane, krem pielęgnacyjny
> ubranka dostosowane do pory roku i temperatury otoczenia, fotelik samochodowy-wypis
> Dla mamy- Dokumenty: karta ciąży z grupą krwi, wynik GBS, karta NFZ, dowód osobisty, badania prenatalne jeśli były robione.
> Koszula do porodu, koszule przystosowane do karmienia piersią, szlafrok
> 2 ręczniki + ręczniki papierowe
> Podkłady jednorazowe na łóżko,
> wkładki poporodowe 2-3 paczki
> Majtki jednorazowe (siateczkowe) lub bawełniane
> Klapki pod prysznic
> Przybory toaletowe
> Sztućce
> Woda mineralna n/gazowana 2-3 butelki ( można dodać miodu i cytryny)
> Coś na poprawę nastroju, czekolada, landrynki, biszkopty
> Mała poduszka , ulubiona muzyka
> Dla osoby towarzyszącej- ubranie na zmianę(przewiewne), buty zmienne, sekundnik, aparat fotograficzny, wałówka, termos z kawą lub herbatą.

Ja swojemu chusteczki już spakowalam :p jak nie łzy swoje to pot będzie mi z czola wycieral. A czy się wyruszy myślę że tak. Na usg miał mokre oczy A co dopiero teraz. To piękny moment. W końcu jego wymarzona córka (bardziej chciał dziecko niż ja)

Zamówienie z gemini odebrane, laktator z allegro przyszedł :) Jeszcze muszę kupić jedną paczkę białą pamersów i jedną zieloną i dla siebie szlafrok+ stanik do karmienia :) i będzie wsio :)

Grabola przetestuj ten laktator. Moja siostra kupiła ten sam, otworzyła go dopiero w szpitalu jak był bardzo potrzebny i okazało sie ze wogóle nie ssie. Na szybko musiała kupić dodatkowo medele.

Marcysia pampersy białe są sensitive. Dodatkowo wchłaniają kupkę do środka:) Pewnie dlatego są trochę drozsze.

Do szpitala kupiłam jedną paczkę 1 białych, 33szt. I jedną dwójek tez mam, 96szt jak sie nie myle. I karton duzy dwójek, i mam jeszcze dwa karony trójek:) Na jakiś czas mysle ze starczy

reklama
Do góry