reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Robimy zakupy dla maluszka

Ja juz torbę mam spakowana, czekam tylko na paczkę z piżama do karmienia, stanikiem i majtkami jednorazowymi. Listę wydrukowałam z internetu ..

reklama
ja jeszcze czekam na przesyłkę z gemini i potem popiorę wszystko i chyba podobnie, jak Ginger wrzucę do 1 półki.. tak ze 3-4 tygodnie przed terminem wrzucę pewnie większość rzeczy do torby.. tylko ubrania/ręczniki zostawię w owej półce, żeby nie kisły

listę rzeczy do mojego szpitala dostałam od tamtejszej położnej na szkole rodzenia:
Spis rzeczy potrzebnych w trakcie pobytu w szpitalu
>
> Dla maluszka- pieluszki jednorazowe, chusteczki nasączane, krem pielęgnacyjny
> ubranka dostosowane do pory roku i temperatury otoczenia, fotelik samochodowy-wypis
> Dla mamy- Dokumenty: karta ciąży z grupą krwi, wynik GBS, karta NFZ, dowód osobisty, badania prenatalne jeśli były robione.
> Koszula do porodu, koszule przystosowane do karmienia piersią, szlafrok
> 2 ręczniki + ręczniki papierowe
> Podkłady jednorazowe na łóżko,
> wkładki poporodowe 2-3 paczki
> Majtki jednorazowe (siateczkowe) lub bawełniane
> Klapki pod prysznic
> Przybory toaletowe
> Sztućce
> Woda mineralna n/gazowana 2-3 butelki ( można dodać miodu i cytryny)
> Coś na poprawę nastroju, czekolada, landrynki, biszkopty
> Mała poduszka , ulubiona muzyka
> Dla osoby towarzyszącej- ubranie na zmianę(przewiewne), buty zmienne, sekundnik, aparat fotograficzny, wałówka, termos z kawą lub herbatą.

Ja swojemu chusteczki już spakowalam :p jak nie łzy swoje to pot będzie mi z czola wycieral. A czy się wyruszy myślę że tak. Na usg miał mokre oczy A co dopiero teraz. To piękny moment. W końcu jego wymarzona córka (bardziej chciał dziecko niż ja)

Zamówienie z gemini odebrane, laktator z allegro przyszedł :) Jeszcze muszę kupić jedną paczkę białą pamersów i jedną zieloną i dla siebie szlafrok+ stanik do karmienia :) i będzie wsio :)

Grabola przetestuj ten laktator. Moja siostra kupiła ten sam, otworzyła go dopiero w szpitalu jak był bardzo potrzebny i okazało sie ze wogóle nie ssie. Na szybko musiała kupić dodatkowo medele.

Marcysia pampersy białe są sensitive. Dodatkowo wchłaniają kupkę do środka:) Pewnie dlatego są trochę drozsze.

Do szpitala kupiłam jedną paczkę 1 białych, 33szt. I jedną dwójek tez mam, 96szt jak sie nie myle. I karton duzy dwójek, i mam jeszcze dwa karony trójek:) Na jakiś czas mysle ze starczy

reklama
Do góry