reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Robimy zakupy dla maluszka

reklama
Wszystkie łóżeczka i ciuszki śliczne! zmobilizowałam się i ja i chyba mi wystarczy od 0-3 :)
bluzy.jpgbody.jpgpaja.jpgreszta.jpgspod.jpgsuk.jpgkomb.jpgtorba.jpg
Kombinezon trochę na wyrost. Na wiosnę będzie dobry ale szkoda było go nie kupić za pół funcika a torba dla mnie na poprawę nastroju :D

Załączniki

• bluzy.jpg
    bluzy.jpg
    28,5 KB · Wyświetleń: 101
  • body.jpg
    body.jpg
    24,5 KB · Wyświetleń: 111
  • paja.jpg
    paja.jpg
    27,6 KB · Wyświetleń: 107
  • reszta.jpg
    reszta.jpg
    26,5 KB · Wyświetleń: 104
  • spod.jpg
    spod.jpg
    23,7 KB · Wyświetleń: 97
  • suk.jpg
    suk.jpg
    31,9 KB · Wyświetleń: 97
  • komb.jpg
    komb.jpg
    23,4 KB · Wyświetleń: 99
  • torba.jpg
    torba.jpg
    21,9 KB · Wyświetleń: 90
Dziewczyny mam pytanie. Po co w ogóle jest ta sól fizjologiczna dla maluszka? Bo tak bezmyślnie wpisałam sobie ją na listę, a teraz w ogóle się zastanawiam co ja z nią będę robić ;-)

reklama
Ja nie mam i nie będę mieć do maja, bo się przeprowadzamy i ogólnie wszędzie mam rozpierdziel. Mam nadzieję, że Adam poczeka :-)
Położna powiedziała nam, że mamy wziąć tylko klapki, piżamę na zmianę, szlafrok, kosmetyki dla siebie i coś na wyjście dla dziecka - resztę dostaniemy. Ale pewnie i tak spakuję dużo więcej "na wszelki wypadek".

Ginger, czytam to co zamieściłaś. Ogólnie dużo przydatnych informacji, ale jedna mnie rozbawiła - dla taty "paczka chusteczek do otarcia łez wzruszenia po porodzie" :D nie żebym ujmowała naszym mężczyznom wrażliwości... hehe.
Przypomniało mi się, że w jednej z książek o ciąży, które sobie ściągnęłam jest sugestia, żeby wziąć szampana (serio!) po czym poprosić położną przed porodem, żeby schłodziła go w lodówce. Jak się dziecko urodzi - jest czym uczcić to wydarzenie. No powiem Wam, że się uśmiałam. Książka jest amerykańska - to wiele tłumaczy. Myślę, że personel w polskim szpitalu by się poprzewracał ze śmiechu na taką prośbę :-)

Ostatnia edycja:
Do góry