reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Robimy zakupy dla maluszka

reklama
ja tez się zgadzam z asko, gabka do wanienki to porażka, i jeszcze najmłodsze niemowlaczki unosi w górę, przez co jest trochę niebezpieczna, bo maluszek może sie z tego zsuwać ..u nas tak było, że może na dwie pierwsze kąpiele wsadziliśmy ta gąbkę do wanienki, a później to już tylko na tetrowej pieluszce...

Ja mam jeszcze po Błażejku takie ładne flanelowe pieluszki (4 sztuki) i zdecydowanie tyle wystarczy, jednak teraz musze dokupić z 10 sztuk flanelowych, bo przy Młodym miałam ich tylko 5 i nie raz brakowało...tertry sa uniwersalne, do ulewania, wytarcia, wyłożenia w łózeczku, ja ich tez uzywałam na noc jako "pochłaniacz" wyciekajacego pokarmu, bo zwykłe wkładki laktacyjne to były zdecydowanie za malo chłonne.

więc i ja się pochwalę moimi zakupami, właściwie to tylko część bo nie mam do tej pory czasu zrobić fotek ale tak właściwie to mam już wszystko kupione dla Aleksego, więc pozostały mi jedynie zakupy dla mnie- choć część też już mam!
a oto ostatnie moje zakupy:
1.jpg35741072.jpg1863384711.jpg
- leżaczek bujaczek 3w1
- zestaw tommee tippe (sterylizator, podgrzewacz, termosy, butelki, smoczki, pojemniki, itp...)
- laktator ręczny tommee tippe z zestawem pojemników do przechowywania pokarmu, wkładkami laktacyjnymi, pojemnikiem do sterylizacji i butelką

matę edukacyjna i poduszkę "cybuszkę" kupiłam używane ale w stanie idealnym
kupiłam też przewijak na komodę, prześcieradełka, pokrowce na przewijak, pieluchy tetrowe, flanelowe, termometry, gruszkę, aspirator do noska frida, nożyczki, cążki, szczoteczki, grzebień i inne takie pierdoły!! :happy:
wanienkę ze stojakiem na szczęście dostałam :-)

no i doszła do tego ogromna walizka ciuszków, śpiworków, podkładów do łóżeczka przywiezione przez moją Mamusię z Niemiec :-D

reklama
izu śliczne łóżeczko i pościelka
inka to już chyba większość masz fajne zakupy ja też mam TT akcesoria lubie je styrylizator mam jeszcze starszy model po mojej Zu ale jest super

Do góry