reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Robimy zakupy dla maluszka

Mamcia, ja akurat nie potrzebuję dodatkowego miejsca na przechowywanie rzeczy, ale rozumiem, że szuflada dla wielu osób może być użyteczna. Znam dość dobrze branżę meblową (choć akurat nie meble dziecięce), więc doradzę, żebyś zwróciła uwagę na 3 rzeczy, jak już znajdziesz swój mebelek:
- rodzaj prowadnic (przy takim ciężarze chińskie prowadnice rolkowe szybko mogą się wypatrzyć/wykrzywić, to samo może stać się z trzpieniem rolek); najlepsze byłyby prowadnice kulkowe;
- odległość między górną krawędzią szuflady, a zasłaniającą ją od góry płytą - na wielu zdjęciach łóżeczek widziałam, że odległość na to kilka centymetrów - przy takiej luce wszystko w środku będzie się kurzyło, czyli przechowywanie tam pościeli będzie bezsensowne (chyba że w plastikowych pokrowcach);
- dopasowanie płyty nad szufladą do kolorystyki całego mebla - to już wyłącznie względy estetyczne, ale widzę, że część producentów idzie po najmniejszej linii oporu i daje surową płytę HDF (3 mm), która jest tania, ale na pewno nie ładna ;)

Sosnowiczanka, Twój mebelek z tymi wszystkimi dodatkami - pościelą i innymi gadżetami - to prawdziwy cukiereczek :) Jaki zestaw kolorystyczny wybrałaś (łóżko + reszta)?

reklama
dziewczyny cudne łóżeczka:) a jesli chodzi o takie z szufladami to ja mam i jestem mega zadowolona, u mnie dodatkowe miejsce się przydało, jednak mimo tego że łózeczko było wymarzone takie jakie mamy i kolor buk(mam jasne meble w sypialni a poza tym widziałam juz efekty ząbków na łózeczkach ciemnych:D) to niestety dykta zasłaniajaca się nei sprawdziła, była stosunkowo cienka.. i niestety powyginała się w trzydu..py ale odkad mały ma opuszczone lozeczko do samego konca to nie ma znaczenia bo i tak szufladę zabezpiecza przed kurzem materac ze spodem lozeczka.

ja juz tez dostałam łozeczko, oprawda od kuzynki, ale jest nowiutkie bo mala nie chciala spac w nim:p i w zasadzie uzywana w tym lozeczku byla tylko ta dolna szuflada:) dostałysmy jeszcze duzo swterekow i sukieneczek, ale tak conajmniej na polroczne dziecko, wiec na lato bede miala w co wystroic moja panne ;D a ja wczoraj zakupilam w smyku takiego puszystego pajaca, bialego w rozowe serduszka:p jest mega milusi w dotyku i fajny bedzie na chlodniejsze dni:) foty dodam jak porobie:)

Mła kupilismy łóżeczko koloru wenge, a posciel jast błękitna, na zywo troszke jasniejsza niz na zdjeciach. Zastanawialam sie wczesniej nad kolorem kremowym, tez mi sie bardzo podoba, no ale skoro ma byc synuś.... To błękit podoba mi sie bardziej:)

Fajnie dziewczyny że cos od kogos mozecie dostac, w mojej rodzinie ani wsród znajomych nikt nie ma dzieci wiec ja musze kupowac wszystko sama.

Mła, Sosnowiczka - łożeczka rewelacyjne:tak:ale wam zazdroszcze ja tez chcee:-)musze sie jeszcze wstrzymac bo nie mam gdzie postawic przez ten remont:wściekła/y:
W niedziele jade do siostry po ubranka dla malego bo ma 2 wory ,wanienke i sterylizator aventa do butelek , czeka to juz miesiac .I tak zapewne nie bede miala gdzie tego postawic .Powybieram ciuszki porobie fotki i wrzóce w watek;-)łóżeczko zamawiam dopiero pod koniec pazdziernika a wózek w polowie listopada.

Sosnowiczanka, zestaw bardzo miły dla oka. Pewnie nie możesz się doczekać, aż centralny punkt zajmie najważniejsza osoba na świecie ;)

Phelanio, powodzenia w wyławianiu małych skarbów! :)

ja uwazam że wiązany, teraz taki nabyłam, i z wkładem kokosowym, czyli sztywny ale mozna go wyciagnac poza tym jest bardzo "plastyczny" ładnie się układa, poprzednio miałam na rzepy i miękki i nei byłam z niego za bardzo zadowolona.

reklama
Do góry