reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Robimy zakupy dla maluszka

Postanowiliśmy z moim K że łóżeczko jednak zakupimy w Polsce i podamy busem razem z wózkiem i materacykiem i resztą rzeczy już rozmawialiśmy z chłopakiem z busa i powiedział że skoro się znamy to się dogadamy że nie zedrze z nas kasy :-)

Łóżeczko będzie jedno z tych tylko zastanawiamy się co do koloru.
ŁÓŻECZKO KLASYCZNE OLA + SUPER JAKOŚĆ I CENA (1802274852) - Aukcje internetowe Allegro
MEGA WYPRZEDAŻ - ŁÓŻECZKO TEAK - CENY PRODUCENTA (1802286510) - Aukcje internetowe Allegro

Podoba mi się jeszcze to łóżeczko bo jest nie drogie ale tu mi się takie nie przyda bo nie zamierzamy zbyt długo już siedzieć w UK.
MEGA WYPRZEDAŻ - ŁÓŻECZKO ANIA 2W1 140/70 (1802904970) - Aukcje internetowe Allegro

A co do rożka to ja mam nieusztywniany i na rzepy, zobaczymy jak się będzie sprawdzał w razie co dokupię usztywniany, ale to już jak Maleństwo będzie na świecie.

reklama
Żabcia, zanim zamówisz to łóżeczko Ola, pokaż je Twojemu M. Mebel składa się z bardzo cienkich elementów, więc żeby był solidny drewno musi być jednolite. A na zdjęciach widać, że niektóre szczeble są wręcz dwukolorowe. To nie jest drewno pierwszej klasy i całe łóżeczko nie będzie zbyt wytrzymałe - będzie się po prostu łamało w miejscach pomiędzy jasnym a ciemnym drewnem (to jak sęk przecięty wzdłuż, a wiadomo że sęki wypadają).
Oczywiście nie wylicytujesz dokładnie tego egzempl. o na zdjęciu, ale skoro nie zadbali o jakość w wersji reprezentacyjnej, to ze sprzedażową na pewno nie jest lepiej.
Ale to tylko moja rada. Nie musisz jej brać pod uwagę ;)

BTW, pozostałe dwa łóżeczka sprzedaje ten sam allegro-sprzedawca, od którego ja kupiłam swoje, więc jak przesyłka do mnie dotrze będę mogła go zarekomendować lub odradzić.

Ostatnia edycja:
Dziewczyny,
w kioskach jest już nowe wydanie magazynu "Dziecko", a w nim kupon rabatowy -20% na buciki firmy Bartek i drugi -25% na wózki bebecar prive (ten co ja wybrałam). Oba kupony można realizować od 12-22.09.2011!

Czy któraś z mam ma doświadczenie w używaniu niemieckich chusteczek Wetties? NIEMIECKIE 12 x WETTIES CHUSTECZKI SENSITIVE '80 (1789051362) - Aukcje internetowe Allegro

Jestem ciekawa czy się sprawdzają, bo niby niemieckie są lepsze a poza tym jest ich więcej w opakowaniu i taniej wychodzi.

ja nie uzywalam,lepiej kupic jedno opakowanie w razie jakby dziecko bylo uczulone bo to roznie...
My u patryczka na poczatku uzywalismy pampers sensitive(biale)pozniej pampersa zielone...a teraz tez pampersa zielone bo byla super cena i kupilam 24 paczki:)

ja teraz nie mam rozka.. a mialam na rzep i dodatkowo zawiazywany....
ale szczerze to nie wiem chyba lepszy zawiazywany,bo jak jest male dziecko to zawsze mozna na maksa zawiazac zeby byl otulony:)

kota ja do tej pory przewijam na łóżku, bo mam zaraz obok niego łóżeczko młodego i wszystkie potrzebne rzeczy tj. pieluszki, chusteczki, kremy itp. mnie jest tak wygodnie, wszystko pod ręką :) miałam przewijak, ale korzystałam naprawdę kilkakrotnie, wygodniej na łóżku i większa powierzchnia i bardziej miękko, rozkładam za każdym razem pod dziecko podkład i już :)

Moja bratowa miała przewijak (sama jej kupowałam ;)) i tylko z niego korzystała. Leżał na komodzie, w której były ciuszki małego, a obok przewijaka wszystkie niezbędne kosmetyki - wszystko pod ręką. U góry natomiast wisiały jakieś zabawki, żeby dziecko nie marudziło podczas przewijania. Wszystko funkcjonowało bardzo dobrze, więc nawet nie przyszło mi do głowy, żeby robić inaczej. Tak więc ja mam już komodę na ciuszki i w planach zakup przewijaka :)

reklama
ja tez korzystalam i mialam taki sztywny ze i na lozewczko i na komode sie nadaje i polecam!!!!!!!!!!!!!
przynajmniej plecki nie bola i kregoslup bo jestes we włesciwej pozycji!!!

Do góry