reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Robimy zakupy dla maluszka

ja mam standardową wanienkę, jest stabilna z mocnego plastiku nie wygina się, a jesli chodzi o wodę to nalewałam z czajnika ciepła i zimną więc noszenie zostawało tylko w jedną stronę i nei było lekko ale głównie mąż to robił, ale faktem jest że jak tylko mały zaczął stabilnie w miarę siedzieć przeniesliśmy się do wysokiego brodzika(mam kabinę) z tym że mały dostał od chrzestnej takie siedzonko żabkę do kąpieli Obraz 443.jpgtu miał niecałe 6 mieś, trochę to było za wczesnie musiałąm go pilnować ale juz jakies 1.5mies. pozniej szalał sam siedząc bez obaw. Używaliśmy go chyba do 11 mies. bo potem zaczął już wychodzić mimo.. blokowania, więc to było niebezpieczniejsze niż siedzenie samemu w brodziku:). Ale krzesełka do kąpieli polecam.

reklama
ja kupilam wanienke bez stelaza w ikei i jestem zadowolona,bo ma antyposlizgi:)

a i tak na poczatku wkladalismy go w pieluszce tetrowej zeby niebylo takiego szoku dla niego...:)

hmm, czyli macie zamiar nosić waniankę do pokoju i tam kąpać maluszki? ja raczej optuję za wkładaniem małej wanienki do dużej, normalnej wanny w łazience i tak będę raczej kąpać Kubę.. moja mama tak ze mną robiła, widziałam na zdjęciach :-)

Ostatnia edycja:
kota, ja poprostu niemam miejsca w łazience.. jej wymiary to chyba 2*2 i wszystko jest tak umeblowane żeby było na styk. Nawet na pralkę nei dao zbyt rady kłaść wanienki bo niestety mam otwieraną od góry i ma opływowy kształt u góry... stąd musieliśmy nosić wanienkę, ale dobrą stroną tego było ze nie musiałąm sie schylać:), chociaż zawsze można klęknąć przy wannie, a swoją drogą jeśli masz taką możliwość to jak najbardziej i wtedy problem noszenia ciężarów, chlapania dzidzi jest z głowy..:)

Asko, super krzesełko i super fotka :D
A o kurs z wodą chodziło mi oczywiście w jedną stronę - po kąpaniu :) Swoją drogą, przypomniałam sobie, że na samym początku pomagałam bratowej przygotowywać te kąpiele i często w zagotowanej wodzie parzyłam herbatki z rumianka/u, które dolewałyśmy do kąpieli. Nie pamiętam tylko czy chodziło o pępuszek (bo przecież na samym początku w ogóle się go nie moczy), czy może o coś innego... Chyba muszę ją o to zapytać.

Izi, rada o pieluszce zakodowana :)

Kota, takie świeżaki jak my będą potrzebowały na początku drugiej pary rąk do kąpania. Jakoś nie wyobrażam sobie tej choreografii u mnie w łazience ;) Choć z drugiej strony tam byłoby najcieplej...

Ostatnia edycja:
Mła, u mnie na pewno chętnych do pomocy nie zabraknie :tak: oczywiście chętnie będę z tych pomocnych rąk korzystała, a jak! nie mogę się tych kąpieli doczekać! :tak:

Asko, u mnie w łazience póki co jest dużo miejsca, mam nadzieję, że dam radę.

asko pierwszy raz widzę takie siedzonko do kąpieli-fajna sprawa.A zdjęcie jak z folderu reklamowego-najpiękniejszy oczywiście MODEL.
Ja raczej skłaniam się do kąpieli w pokoju z wanienką na ławie czy komodzie po pierwsze wygodniejsze schylanie,a po drugie zaraz po kąpieli wszystkie akcesoria do pielęgnacji i ubrania pod ręką będę miała-tak to widzę w moim przypadku.

Ja też uważam że będę Maleństwo kąpać w pokoju wodę będzie wylewał M więc dźwigać nie będę musiała :-)

asko super zdjęcie Kamilka i fajne to krzesełko do kąpieli :-)

Jesli chodzi o wygodę to polecam wanienki na stelarzu a super się skŁADA I WCHODZI ZA SZAFĘ śmiało albo pod łóżko a wanienka tak jak pisałłam pod przewijakiem albo w łazience
Fajnie bo mam już ten zakup za sobą zostawiłam po swojej zu a teraz jak znalazł tylko umyć :-)

reklama
Zakup łóżeczka mamy zaplanowany na następny miesiąc, ale teraz zastanawiam się czy może w tym miesiącu zamówić już pościel czy kupić w październiku razem z łóżeczkiem..........

Chciałam zapytać doświadczone mamuśki czy przybornik taki zawieszany na łóżeczku jest potrzebny czy raczej zbędny ??

Do góry