reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Robimy zakupy dla maluszka

No to pierwsze foto łóżeczka i kącika dla Malutkiej :) oczywiście baldachim nie wyprasowany, a pościeli nie ubrałam, bo pierw muszę wyprać :) no i mój telefon nie radzi sobie ze zdjęciami, jak na zewnątrz jest ciemno, więc komoda, którą uwaga- zrobił mój mąż własnoręcznie, wyszła ciemno i wygląda na czarną, a jest koloru orzech :) i ma gałki z zielonych kwiatuszków :) jak już całkiem skończę kącik Niuni, to wstawię lepsze zdjęcia na odpowiednim wątku :)
Zobacz załącznik 388909Zobacz załącznik 388910
Haha - a mój śliczny zielony wiosenny kolor ścian wygląda na jakiś groszek ;p ale obiecuję dać lepsze zdjęcia :)
Ale się cieszę :)

no i prosze jaki ładny kacik powstal:):):)
superrr!!

reklama
dagne, zakupy w 100% udane :tak: super!
mam bardzo podobą kolorystycznie pościel.

ja mam jeszcze pytanie do doświadczonych mam. kupiywany podrzewacz aventa, dotarł do mnie i jest ok, tylko tak pro-forma zapytam, czy muszę go jakos specjalnie odkamieniac czy sterylizowac, czy zaczynam juz popadac w przesade? :-)

dagne, zakupy w 100% udane :tak: super!
mam bardzo podobą kolorystycznie pościel.

ja mam jeszcze pytanie do doświadczonych mam. kupiywany podrzewacz aventa, dotarł do mnie i jest ok, tylko tak pro-forma zapytam, czy muszę go jakos specjalnie odkamieniac czy sterylizowac, czy zaczynam juz popadac w przesade? :-)

kota ja co jakis czas wsypuje kwasek i wlączam na 3 i jak sie zagotuje to wylewam,plucze i jeszcze raz sama woda....
wazne!!
trzeba uwazac by woda sie nie wygotowala czesto po troszeczku doleqac,oczywiscie jak butelka jest w srodku:)

Dagne, sympatyczny kącik :) Kolor ścian relaksujący, więc dzidzia na pewno będzie grzeczna :)
Do mnie również dojechało dzisiaj łóżeczko (wspominałam o nim wcześniej i wkleiłam zdjęcie). Jestem zachwycona, bo okazuje się, że kolor bielony (czyli biały z prześwitującą strukturą drewna) idealnie pasuje do brzoskwiniowych ścian. Nie robię zdjęcia, bo łóżeczko złożyliśmy tylko na próbę i wróciło do kartonu. Przynajmniej na najbliższe 2-3 m-ce ;) Mebel poza tym, że jest ładny jest jeszcze stabilny i solidny.

Żabcia, co do sprzedawcy z allegro, jest w porządku. Zapłaciłam w poniedziałek, towar doszedł dzisiaj - więc bez zbytniej obsuwy. Jakość oceniłabym bardzo wysoko (mebel dobrze wyszlifowany, a na pomalowanych powierzchniach nie zostają ślady po palcach). Jedynym drobiazgiem jest malutki otwór na śrubę wywiercony w złym miejcu, który zaślepiono odpowiednim kółeczkiem. Znajduje się on jednak od wewnątrz i nie widac go i tak. Poza tym wszystko super. No i ta cena na wyprzedaży - 50%!... :)

Kota, nie wiem jak to jest z podrzewaczami, ale bardzo skutecznym naturalnym środkiem do odkamieniania czajników elektrycznych jest ocet, więc tu też powinien się sprawdzić (zapach podczas zagotowywania nie jest miły, ale ma być skuteczny, a nie pachnący ;))

Ostatnia edycja:
Dagne, pozazdrościć już takich zakupów..
ja znalazłam dla Adasia śliczne łóżeczko ale nie wiem czy nie za wcześnie? po ostatniej wizycie w szpitalu, troche boje sie zakupów.. :(

reklama
Nastazja, jeżeli macie odłożone, to możesz kupić później, a my po prostu staramy się co miesiąc coś kupić, żeby nie było wszystko na raz, bo by wypłaty brakło... zresztą sądzę, że po połowie ciąży, to można już pomału kompletować rzeczy gabarytowe, bo przecież co ma się zdarzyć, to się i tak zdarzy :) trzeba być dobrem myśli. Też mam za sobą pobyt w szpitalu, ale chyba mnie zmobilizował do większego dbania o Nas. No i położna opowiedziała nam o wcześniaku, którego miesiąc temu uratowali 23tyg urodzonym. Matka o siebie nie dbała, i w sumie zaszła w ciążę zaraz po urodzeniu 1 dziecka. I wiecie co? zostawiła go, a sama po cesarce wypisała się ze szpitala na żądanie. A malutki miał taką siłę życia w sobie, że żyje. W inkubatorze, ale jest coraz lepiej. Pokazywała nam zdjęcia z pierwszych jego dni.
Także uszy do góry! i jeśli mamy już coś rozplanowane jeśli chodzi o zakupy, to nie rezygnujmy :)

Do góry