reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Robimy zakupy dla maluszka

Właśnie sie zastanawiam jak to z takim przwijakiem może być - czy dziecku sie nic nie stanie, ale chyba masz racje asko - jak jest ktoś dorosły przy dziecku to raczej nie spadnie

reklama
Tez sie zastanawialam nad zakupem przewijaka, ale skoro tak dobrze o nim piszecie to kupie, faktycznie przewijajac dziecko na lozku kregosłup moze tego nie wytrzymac...

Dziewczyny, a co myslicie o poduszce -rogalu do karmienia?

sosnowiczanka temat poduszek bł tu juz wczesniej na watku poszukaj:) ja wczesniej nie mialma teraz mam, ale czy bede uzywała.. nie bardzo chcę karmić ale się okaze:).
Pyszczek, to twoj wybor oczywiscie sa mamy ktore kupily i nie uzywały.. ale ja nie dam złego słowa powiedziec na temat przewijaka, moj kregosłup po ciazy to było masakra a dzięki niemu dałam radę, jedynie załuję ze nie mam gdzie postawic stelarza pod wanienkę bo tez bym kupiła, a tak niestety musimy kłasc na lozku albo w duzym pokoju na stole.. gdzie nie zawsze jest mozliwosc.

A ja mam pytanie o wanienkę. Bo widziałam że są takie większe 100 cm i chyba 84 cm. Skłaniam się ku większej, ale czekam na wasze opinie :)

Ja kupuję wanienkę wielkości 102 cm bo uważam że większa jest lepsza dziecko będzie rosło i będzie miało się w czym pluskać i nie będzie się musiało cisnąć w malutkiej. Koleżanka mama mojego chrześnika miała małą wanienkę taką z siedzonkiem na stałe i odkąd Alanek skończył 6 mies nie kąpała już Go w niej bo była za mała =/

Kota, mam nadzieję, że ten właśnie "wątek zakupowy" miałaś na myśli ;)

No więc, jak wspomniałam na wątku ogólnym, kupiłam spodnie ciążowe na allegro i jestem bardzo zadowolona - z jakości, wzornictwa, ceny i adekwatności wymiarów opisanych do rzeczywistych. Polecam więc z czystym sumieniem tego sprzedawcę :)
Piękne Jeansy Ciążowe !!! roz. S -XXL tu rozm XL (1797372670) - Aukcje internetowe Allegro

(ostatnio sprzedawca miał ok. 10 różnych modeli jeansów, więc jeśli akurat jest ich mniej, to pewnie wkrótce pojawią się nowe aukcje - trzeba sprawdzać)

Ostatnia edycja:
hih Mła chyba nie o ten wątek jej chodziło, tylko o robimy zakupy dla maluszk( swoje tez tam dajemy) ten miał służyć jako poradnik co jest super albo co odradzamy, hih ale w koncu jak polecasz to czemu nie:D

Doszłam do wniosku, że spodnie mimo wszystko nie są dla maluszka ;) Jakby co, Sergi może przenieść wpis :)

reklama
Hmm, a nie jest tak, że większą trudniej przenieść z wodą (żeby ją wylać), jest mniej stabilna (wyginają się boki) i trudniej dla niej znaleźć miejsce? Tak tylko gdybam, bo sądziłam, że lepiej kupić mniejszą. Wydaje mi się, że po kilku miesiącach będziemy dzidzię kąpać już w normalnej wannie...

Do góry