reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Robimy zakupy dla maluszka

hej dziewczyny sliczne zakupy!

Mła mnie również bardzo podoba sie model lózeczka, który Ty wybrałas, chętnie bym kupiła takie, ale ponieważ u nas łózeczko pierwszego syna, to takie typowe, najzwyklejsze łóżeczko sosnowe, to drugie chcę dokupic takie samo, żeby były jednakowe w dziecięcym pokoiku;)

Ja rożka używałam bardzo mało, ale moze to kwestia tego, że było lato i nie pakowalam maluszka w rożek w takie upały. Byc moze teraz rożek bedzie częściej potrzebny.

Mnie jest żal, ze ja tak nie poszaleje z zakupami jak Wy, bo wiekszośc rzeczy juz mam po Błażeju, calkiem spora ilośc, także nie bede sie dublować z zakupami, kilka zimowych noworodkowych rzeczy dokupie i tyle :D Za to chyba od tego miesiąca zacznę robic zapasy Pampersów (rozmiar 2,3) oraz chusteczek nawilżanych, zawsze sie koszta troche rozłożą, bo później zuzycie jest dośc spore ;)

reklama
No wg mnie, to taki noworodek zużywa więcej, bo więcej siuśka( pije w zasadzie tylko mleko, wiec pewnie dlatego , bo pokarm jest plynny)..no to przebiera sie co 3 godz, chyba że jest kupka( a tez u noworodków może byc ich kilka dziennie), no i w nocy też przebierasz z 1-2 razy po karmieniu,wiec moze to być na dobę 7-8 pieluch.

U starszego dziecka, tak od 6 miesiąca, to też wiadomo po kupce ( zazwyczaj 1-2 dziennie) zmiana pieluchy, a siusków jest mniej, wiec zmienia sie co 4 godz, i jedna na noc (pieluchy Pampers wystarczaja ładnie na cała noc, są chłonne) to wychodzi średnio z 4-5 pieluch. Tak jest u nas.

W paczkach małych rozmiarów jest pieluch wiecej np. w rozmiarze '2' - 94 sztuki, w '3' - 82 sztuki, a w '4' - 70 sztuk, wiec jedna paczka wystarcza srednio na 2 tygodnie. No i chusteczki 1- 1,5 paczki tygodniowo. Wiec zapasy warto robic :)

kurcze Klariss, dzięki za pouczającą rozpiskę, faktycznie, pieluchy chyba warto zacząć magazynować... teraz już na własnej skórze możemy zacząć odczuwać, że dziecko to niekończące się wydatki :-)
co do mokrych chusteczek to nie wiem, czy jest sens kupowac je już teraz, bo bałabym się, że pomimo szczelnego zamknięcia mogą zacząć wysychać, ale tak w listopadzie już można chyba zacząć gromadzenie.

kota nie martw się chusteczki mokre nie wyschną =)

klariss dzięki za tak pouczającą rozpiskę =)

A ja mam pytanie ile sztuk pieluch tetrowych zakupić ... ??

A ja dzisiaj w drodze z urzędu zahaczyłam o ciuchland =/

IMG_1706.jpgIMG_1709.jpgIMG_1711.jpgIMG_1712.jpgIMG_1710.JPGIMG_1713.jpgIMG_1714.jpgIMG_1708.jpg

A i jeszcze byłam w funciaku i jakoś nie mogłam się oprzeć żeby nie kupić pluszowej małpeczki, ale zdjęcia nie mogę dodać =/

Ostatnia edycja:
Klariss, przynajmniej dylemat łóżeczkowy masz z głowy ;) Swoją drogą, proste sosnowe łóżeczka widziałam w ikei. Kosztowały coś koło 90 zł, więc niewiele. O, proszę, tu jest link SNIGLAR Łóżko dziecięce - IKEA

Żabcia, motyw krówki rewelacyjny :) Kiedy Ty masz jakąś wizytę, żeby w końcu wiedzieć, czy krówka ma być niebieska, czy różowa???

reklama
żabcia super zdobycze!!! fajnie że jest tu nas więcej maniaczek ciucholandow i odkupowania rzeczy... nie czuję się samotna bo moja kumpela uwaza ze to normalnie grzech kupowac po kims, a ja ze jest "głupia" bo co taki maluszek zniszczy!!!No chyba ze ulewa ale takich to nei kupie poplamionych itp.
Co do pieluch to własnie jest promocja 2pakow w realu dzis jade po 2 takie zestawy bo przy kamilu paczka 70 szt starcza mi mniej wiecej na 10-14 dni, zuzycie jest mniej wiecej takie jak mowila klariss choc u nas okres letni to były choroby i duzo picia przez nie i przez upały wiec moze dlatego szybciej schodziły. Chusteczki Kota Ci z pewnoscia nie wyschna:) a na promocje pieluszkowe i chusteczkowe trzeba polowac, szczegolnei oryginalnych pampkow. Bo potem akurat jak się koncza to nigdy nei ma;p;p/ Ja zawsze mam zapas przynajmniej 1 paczki i 3 paczki chusteczek. Niby większy koszt jednorazowy.. no ale za to problem z głowy i nie trzeba non stop jezdzic.

Do góry