reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Robimy zakupy dla maluszka

Sergi musisz dołączyć do Pareting Club ja wysłałam formularz z gazetki "Bounty" od położnej i przysłali mi kartę z którą mam iść po zakup pieluszek i tam za każde 10 punktów dostaje się funta i ma się chyba zniżki na rzeczy dla dziecka ale i dla siebie na kosmetyki.
Karta wygląda tak:

IMG_1697.JPGIMG_1696.jpg

Nie wiem czy dokładnie zrozumiałam z tymi punktami bo mój ang jest średni ale wiem że dostanę fajną torbę =)

Ostatnia edycja:
reklama
No właśnie tak myślałam że to byłaś Ty asko ale nie byłam pewna bo mnie to już skleroza dopada :-)

Teraz tak patrzyłam na mój wózeczek który kupujemy i po stwierdzeniu że jak dziecko zapakuję w kombinezonik i przykryje polarkowym kocykiem i pozapinam w tym wózku to na pewno nie zmarznie :-)

w

Znalazłam wreszcie łóżeczka, które mi się podobają! Zakochałam się w tych mebelkach! Niestety problem w tym, że nie sprzedają ich ani indywidualnie, ani tymbardziej przez internet. Szukam produktów tej firmy (Jardrew) w sieci, ale najwyraźniej popularne są nie te modele, którymi ja się zachwyciłam - czyli Kacper, Wojtek i WojtekIII.
Jeśli któraś z Was jest jeszcze na etapie wyboru łóżeczka, podaję link do strony producenta (małopolskie). Mają też wiele hurtowni współpracujących, choć kiedy tam zadzwoniłam okazało się, że w mojej okolicy niezupełnie :(

Lozka

Uhm, ja też widziałam łóżeczka tej firmy na allegro, ale akurta nie te modele i nie te kolory. Łóżeczko Tymon jest wszędzie, bo dostało jakąś nagrodę itd., jest bardzo popularne (wg handlowca, z którym rozmawiałam), ale ja akurat upodobałam sobie modele mniej popularne (nie zdziwiłabym się, gdyby były droższe), a tych akurat nikt nie wystawia :(
Ale dzięki, że się pofatygowałaś Asienka :)

Zapomniałam dodać, że producent oferuje możliwość wykonania każdego łóżeczka z opuszczanym bokiem. Mebelki sprzedawane na allegro są standardowe, tzn. z wyjmowanymi szczebelkami.

Kota, Aga posciel piekna:)
My teraz tez kupilismy posciel jasna, a dla Mariczki mamy jedna tez jasna i jestem bardzo zadowolona :)

Cd poscieli do wozka to ja nie mialam przy Marice i teraz tez nie bede kupowala, Kladlam polarkowy kocyk na spod, Mariczke w kombinezonie, przykrywalam kocykiem i zakladalam obudowe wozka :)

Freiya nie wiem czy zagladalam na watek zakupowy,ale ja sprzedaje tam kombinezonik po Mariczce, rozowy, ja bylam z niego mega zadowolona, bo jest naprawde cieplutki.
Kota ja rozki mialam 3. Sama kupilam 2, i jeden dostalam. Ale powiem szczerze ze mi sie przydaly wszystkie :) Tym bardziej ze ja pralam rozek co 3-4 dni wiec jak wypralam jednej to mialam drugi:) Ale to tez kwestia osobista, ja na poczatku lubilam miec Mariczke w rozku bo poprostu czulam sie pewniej, za to moj P nie cierpial rozka :) Wiec tak jak mowie to kwestia osobista, zawsze mozna dokupic rozek jak dzidzi sie urodzi :)

reklama
Violett, Asko, dzieki za opisy Waszych rożkowych i wózkowych doświadczeń :** te rożki są takie śliczne, że chętnie bym jeszcze jeden kupiła :-)
pościel do wózka na pewno odpuszczam, będzie kocyk, śpiworek i obudowa gondoli :tak:

Do góry