reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Robimy zakupy dla maluszka

reklama
Kota, aga sliczne posciele i nei przejmujcie sie ze jasne, ja mam dwie jedna jest zielona w misie w kolkach http://www.mybabylove.pl/allegro/ziel3a.JPG a druga http://www.mybabylove.pl/allegro/zyr_nieb_4.JPG , i jakos nie widze roznicy ktora sie mniej brudzi;p tak samo czesto zmieniam zeby byly swierze a poza tym jak uleje zwymiotuje itp itd to jak masz dobry proszek to kazda wypierzesz dobrze a czy jest jasna czy kolorowa to jak mus to trzeba zmienic, teraz chcialam dokupic jakas rozowa ale spodobała mi sie ta co aga wkleiła jest sliczna, tylko ja potrzebuje sam komplet podusia koldra poszewek :)

co do poscieli do wozka.. uwazam za zbyteczne, do Kamila nie mialam bo moze ibylo cieplo .. ale wystarczał kocyk dziecko tez musi miec odmianę a poza tym w zimę sama posciel by wam nie wystarczyła zdecydowanie stawiam na spiworek i cpeiły kocyk,
Kota tym bardziej wiem ze masz taki sam spiwor jak ja i wierz mi jest mega ciepły a do tego dzidzia w kombinezonie i cieplutki kocyk i będzie odpowiednio:)

Ale oczywiscie to jest moje zdanie, tylko po co przepłacac i kupowac tego tyle, a poza tym tak jak zabka napisała zawsze mozna jeszcze wykorzystac ciepły rozek:).

Ostatnia edycja:
aaaaa teraz się zakochałąm w tej !!!!!!!!!!!! kwiat_roz_4.jpg

asko-ja dla swojej niuni nad druga zmianą pościeli tez zastanawiam sie nad różową-ta twoja ze zdjecia jest super

Jak potrzebujesz tylko podusi i kołderki poszewek to kliknij na tego wstawionego przeze mnie linka i zobacz do inych aukcji tego gościa- bo ma tez same poszewki tylko nie wiem czy ma tą krówke

Ostatnia edycja:
u mnie było tak ze mam podgrzewacz firmy X( nie znam dostałam i jest u tesciowej bo nei ma mikrofali) Ale w domu mało z niego korzystałam, bo podgrzewałam włąsnie w mikrofali, i jakos małemu eni rprzeszkodziło a jest duzooooo szybciej, poza tym nie podgrzewałam gotowego mleka tylko wodę w butelce !!!! A druga opcja ktora proponuje, moja ulubiona i się sprawdza to mały termos wypełniony gorącą wodą:0 Przypadkiem wpadłam na ten pomysł gdy musielismy wyjechac a poza tym u tesciowej zanim wyguzdram się z podgrzaniem to mały w nocy wył jak cholera, a tak od tej pory biorę do pokoju na noc termosik i w butelce na mlek porcje zimnej wody, nad ranem dolewam tylko gorącej wsypuje mleko z podzielnika(polecam!!!!!!! ja mam z canpolu koszt 10 zł ma podziałkę na 4 porcje mleka) i gotowe szybko i bez kosztow na prad itp itd:). Tak samo robie potem w dzien z herbatka soczkiem itp mam zawsze goracą wode ktora dolewam do sokow herbatek itp:)

Co do sterylizatora.. hm.. kolejny moim zdaniem niepotrzebny zbedny wydatek, ja wygotowywałam butelki przez miesiac i to według mojej poloznej nie robi sie tego po kazdym jedzeniu tylko raz dziennie np. wieczorem, a w miedzy czasie poprostu porządnie myje. Potem juz tylko sparzałam gorącą wodą butle lub smoczek no a raz na miesiac wsadzałam do gara i gotowałam pare minut mimo wszystko zeby było:).
Tak samo z prasowaniem ubranek, prałam długo w loveli bo mialam 2 duze opakowania ale jesli chodzi o prasowanie to tylko pierwszy miesiac potem sobie odpusciłam,no chyba ze jakies ubranko tego wymagało:).
asko bardzo zdrowo-rozsądkowe podejście,a co najważniejsze z ust doświadczonej mamy.Pewnie skorzystam z Twoich podpowiedzi i rad bo mi uproszczą życie przy mojej Dwójeczce.
kota,aga..prześliczne ta pościel którą wybrałyście,ja też skłaniam się na beż,krem przynajmniej na"wejście"Maluszków,żeby miały tak elegancko,a potem będziemy się zmieniać wedle potrzeby.

Ostatnia edycja:
yyy to ja jeszcze parę ciuszków wkleje:) grr rozowych.. ale fiolet i czerwony tez jest;p;p.
Swoją drogą to co najbardziej banalne czyli dresik z kaczkami jest moim ulubionym hihi dla kamila mialam z takiego samego materiały niebieski troche inny ale wygladał w nim bosko:) o dziwo bo wcale sam dresik nieprezentuje sie tak rewelacyjnie:). IMG_5939.jpgIMG_5929.jpgIMG_5930.jpgIMG_5931.jpgIMG_5932.jpgIMG_5933.jpgIMG_5936.jpgIMG_5937.jpgIMG_5938.jpg niestety moj aparat robi psikusy i niektore kolorki sa mało rzeczywiste mega blade...
wszystko odkupiłam na allegro:) rowniez rozek .. za całe 9 zł z wkładem kokosowym usztywniany:D ehh uwielbiam allegro:) po co przepłacać, wole dzieciom potem piękne pokoje urządzić w nowym domku:).

Ostatnia edycja:
No to nawiedziłam pierwszy raz od początku ciąży ciuszkoland :) trafiłam na nową dostawę i miałam tylko 15 minut ;/ bo wpadłam przy okazji zawiezienia babci na pobieranie krwi...
Ale upolowałam w tym tłoku słodki ciepły kaftanik-sweterek :)
Zdjęcie0569.jpg i to powiększenie aplikacji na nim -> Zdjęcie0570.jpg
Wcale nie zniszczony i mięciutki :) uwaga- 4zł, firma Early Days
jeszcze wczoraj za 9,90 buciki ocieplane na allegro z firmy MINI MODE - nowe :)
1786046806_1.jpg

No i w ciucholandzie sobie niezniszczony sweterek fioletowy- tunikę na jesień z Atmosphere za 12zł :)

reklama
Ja szukam aktualnie kombinezonika, w sklepach są ładne, ale kosztują w granicach 70-80zł i szkoda mi wydać tyle pieniędzy na coś w czym dziecko pobędzie 2 miesiące maksymalnie. Nie znam niestety też żadnych dzieci, które urodziłyby się w zeszłą zimę i mamy miałby kombinezon zimowy do oddania. A muszę mieć coś ciepłego, w ciucholandzie nie widziałam jeszcze takich ciepłych, mam nadzieję, że niedługo się pojawią, w końcu idzie jesień.

Do góry