reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Robimy zakupy dla maluszka

Ja właśnie słyszałam, że do podgrzewacza Aventu wszytsko sie miesci:) Zreszta butelki i tak z Aventu mm zamiar same kupic, te antykolkowe, bynajmniej na poczatek.

reklama
Cudne te wszystkie rzeczy :)
Asko- bluzy dosłownie "wymiatają" :)
Majeczka -ty to masz rękę do zakupków :)
Nikuś - ja z koleci kupiłam tą wyprawkową wielkość 56-62, bo większe od 3 m mam dostać od siostry w paczce :) ale nic jeszcze z higienicznych rzeczy nie mam. Ale wszystko śliczne :) kurteczka, rajstopki :)
W ogóle to zauważyłam, że też zaczynam lubić różowy kolor, bo słodko wygląda na dzidziusiach, ale taki blady róż itp :) a nie przepadałam za nim szczerze :) no i jeszcze sporo rzeczy mam żółtych :D

W pierwszej ciąży myślałam o podgrzewaczu,ale stanęło na planach... Butelkę wkładałam do miseczki z gorącą wodą i tak podgrzewałam-można to wyćwiczyć do perfekcji;-)

W pierwszej ciąży myślałam o podgrzewaczu,ale stanęło na planach... Butelkę wkładałam do miseczki z gorącą wodą i tak podgrzewałam-można to wyćwiczyć do perfekcji;-)
Albo do mikrofali włożyc na sekundkę,choc położne nie polecają,bo temperatura może byc w mleku nie wyrównana .

A u nas np.jak jakaś mama nie ma sterylizatora do butelek,to położne buczą strasznie,tak więc sterylizator już mam zakupiony :tak:

ja kupiłam podgrzewacz (TT), bo naczytałam się, ze mikrofalówka zmienia strukturę białka i że to niezdrowe, więc wolę chuchać na zimne..

a macie sprawdzonych sprzedawców z materacami?

Ostatnio edytowane przez moderatora:
ja też na pewno kupię podgrzewacz, wszystkie koleżanki polecają, jakoś nie jestem fanką mikrofalówek, nawet sobie nie lubię tam jedzenia podgrzewać, mikrofala służy jedynie mojemu M., który sobie w niej podgrzewa mleko do kawy, ale sterylizator raczej sobie odpuszczę, będę wyparzała wrzątkiem po myciu i już.

reklama
u mnie było tak ze mam podgrzewacz firmy X( nie znam dostałam i jest u tesciowej bo nei ma mikrofali) Ale w domu mało z niego korzystałam, bo podgrzewałam włąsnie w mikrofali, i jakos małemu eni rprzeszkodziło a jest duzooooo szybciej, poza tym nie podgrzewałam gotowego mleka tylko wodę w butelce !!!! A druga opcja ktora proponuje, moja ulubiona i się sprawdza to mały termos wypełniony gorącą wodą:0 Przypadkiem wpadłam na ten pomysł gdy musielismy wyjechac a poza tym u tesciowej zanim wyguzdram się z podgrzaniem to mały w nocy wył jak cholera, a tak od tej pory biorę do pokoju na noc termosik i w butelce na mlek porcje zimnej wody, nad ranem dolewam tylko gorącej wsypuje mleko z podzielnika(polecam!!!!!!! ja mam z canpolu koszt 10 zł ma podziałkę na 4 porcje mleka) i gotowe szybko i bez kosztow na prad itp itd:). Tak samo robie potem w dzien z herbatka soczkiem itp mam zawsze goracą wode ktora dolewam do sokow herbatek itp:)

Co do sterylizatora.. hm.. kolejny moim zdaniem niepotrzebny zbedny wydatek, ja wygotowywałam butelki przez miesiac i to według mojej poloznej nie robi sie tego po kazdym jedzeniu tylko raz dziennie np. wieczorem, a w miedzy czasie poprostu porządnie myje. Potem juz tylko sparzałam gorącą wodą butle lub smoczek no a raz na miesiac wsadzałam do gara i gotowałam pare minut mimo wszystko zeby było:).
Tak samo z prasowaniem ubranek, prałam długo w loveli bo mialam 2 duze opakowania ale jesli chodzi o prasowanie to tylko pierwszy miesiac potem sobie odpusciłam,no chyba ze jakies ubranko tego wymagało:).

Do góry