reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Robimy zakupy dla maluszka

Pościel kupiłam na allegro u tego użytkownika bo dość tanio w porównaniu do innych ją sprzedaje ( do tego odebrałam osobiście więc już wogle wyszło taniej niż w sklepie) , ale niestety już takich wzorów nie ma zostały inne DREWEX KOLORINO POSCIEL 4 elem. BIEDRONKI BI2 (1784516590) - Aukcje internetowe Allegro
DREWEX KOLORINO POSCIEL 3 elem. KRAB WYPRZEDAZ (1784516591) - Aukcje internetowe Allegro
DREWEX KOLORINO POSCIEL 3 elem. KURAKI WYPRZEDAZ (1784516589) - Aukcje internetowe Allegro

reklama
Mamcia, to bardzo ciekawe rozwiązanie, zwłaszcza w małych mieszkaniach i zimnych łazienkach. Być może gdybym miała już maluszka, byłabym odważniejsza i pomyślałabym o takim rozwiązaniu. Póki co nie odważyłabym się jednak :) Ale mam nadzieję, że u Ciebie sprawdzi się to rozwiązanie. Liczę na to, ze w odpowiednim czasie napiszesz nam jak Ci idzie. Na pewno nie będziesz miała problemów z wylewaniem wody tak, jak my w przypadku wanienek ;)
Tak czy siak ja w ogóle nie słyszałam o tych wiaderkach, więc dzięki Tobie czuję się doinformowana ;)
A tak na marginesie - u nas chyba nie moczy się pępuszka dopóki nie odpadnie, a z tego co widziałam na filmikach nie każdy się tym przejmuje....

Kota, zaszalałaś z wózkiem, ale tak własnie trzeba! Drugi raz taka okazja mogłaby się nie powtórzyć :) Chyba sama zacznę "polować" na okazję :)

Co myslicie o monitorach oddechu? Bo zastanawiam sie nad kupnem dla moje maluszka ale nie wiem czy jest to dobre i opłacalne

ja nie miałam i przezyłam, fakt faktem na poczatku mialam hopla i jak sie kładłam to chwilę nasłuchiwałam zawsze czy mały dycha, ale potem mi przesżło długie nasłuchiwanie, dla mnie to zbędny wydatek, ktoś odkrył że jest zapotrzebowanie i teraz niezle na tym zarabia bo koszt nei jest wcale taki mały. Teraz tez się obejdę, ale wierz mi odruch sprawdzanie czy dziecko oddycha długo długoooo pozostaje, moja bratowa do tej pory (dzieci 9 i 6 lat)jak się kładzie i idzie do dzieci przykryć to kuka czy jest ok, ja tez ale juz nie tak obsesyjnie jak kiedys.

zgadzam się z asko nie jest to konieczne a podejrzewam, że pierwsze dni i noce tak będę stała nad łóżeczkiem non stop żeby sprawdzać czy z małym wszystko ok...

Izi i Venus - dziękuję za przesyłki :) także doliczam do moich zdobyczy kilka nowych, ale zdjęć nie wstawię bo są na zakupowym ;);p
A co do monitora oddechu, to jeszcze się zastanawiam... na bank jeśli kupimy to tuż przed rozwiazaniem. Niani nie potrzebuję, bo Mała bedzie z nami w pokoju :) ale w swoim łóżeczku :)

reklama
Ja raczej monitora oddechu nie kupię, ale mój M ma już patent na nianię elektroniczną i na wiadorko do kąpania. Jak mu pokazałam filmik na YT stwierdził, że on przecież ma takie wiaderko na zanętę do ryb! :) To samo z nianią - ma wędkarską centralkę, która ma identyczne zadanie ;) Tak więc tniemy koszty ;)))

Ostatnia edycja:
Do góry