reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Robimy zakupy dla maluszka

reklama
maleństwo super jest ten piesek też się nad nim zastanawiałam na gwiazdkę ale jeszcze nie podjęłam decyzji;p

dzisiaj kupiłam małemu grającą książkę z biedronki i....babcia włączyła na pierwszy strzał sygnał karetki a ten jak w ryk wpadł to nie mogłam go uspokoić;D normalnie się boi;p książka jest fajna bo dźwięki są bardzo realistyczne ale schowałam ją dostanie za jakiś czas;D

Maleństwo tego szczeniaczka kupiła moja siostra Nince na urodzinki ;) ma przyjść w paczce za jakiś czas, co do wieku- myślę, że to fajna zabawka, no i do jeżdżenia-pamiętam jak mój siostrzeniec miał jeździk-jeździł nim bardzo bardzo długo-na prawdę.

Phelania mam teraz mam ale pomyśl sobie jak mnie najstarsza siostra gnębiła w dzieciństwie- teraz nadrabia rozpieszczając moje dziecko hahaha

Milva, orientowałaś się może co do różnic pomiędzy cybex pallas a cybex pallas 2? w testach ten drugi ma mniej punktów za komfort, ale czym faktycznie się różnią od siebie to jeszcze nie znalazłam. Prawdopodobnie będziemy kupować którys z tych fotelików, ale jeszcze poczekam na to twoje jutrzejsze wrażenia z zakupu:-).

2 ma chyba lepszą tapicerkę? ja nie zauważyłam żadnych różnic- oprócz cenowych;-), ale po fotach to ciężko ocenić...
Moja znajoma kupiła teraz Kiddy guardian pro , który też ma 4 w testach i są zadowoleni. Ja wzięłam cybexa tylko dlatego, że akurat była cena niska na kolor, który mi odpowiadał, tak bym też wzięła Kiddy, w sumie bez różnicy...

My jesteśmy po kolejnych przymiarkach do fotelika. CYbex pallas 2 -przymiarka zakończona płaczem(no ale może Lenka nie wiedziała co sie będzie działo i dlatego sie popłakała), jak próbowałam wsadzic rękę pomiedzy zabiezpieczenie a dziecko ubrane w kurtkę to sie prawie nie dało, cybex juno-fix =zadowolona mina, jakby więcej przestrzeni, romer king -ok, obawiam się jednak o eksperymenty naszego dziecka z odpinaniem szelek. Kiddy nie mieli żadnego modelu, bo podobno klienci uskarżali się że dziecom jest niewygodnie w tym fotelu w miarę jak rosną, okazuje się być za wąski.

Milva, odebrałaś już fotel?

reklama
Milva, znając charakterek i spryt naszej Niuni to mam jak w banku że by się odpinała w kingu. Facet w sklepie w którym dzisiaj byłam odradzał mi wszystkie foteliki które braliśmy pod uwagę.czyli te które najlepiej wypadły w testach, twierdząc że testy ADAC to pic, bo tam siedzą manekiny, a "prawdziwe" dzieci nie znoszą poduszek z przodu i najchętniej sprzedałby nam chico. Zaśmiałam się i powiedziałam że odpada,bo czytałam niepochlebne informacje na temat tej firmy to stwierdził że to nieprawdziwe opinie. Zastanawiałam się ze skoro nie bierze on testów adac pod uwagę a ma taka wiedze na temat tych fotelików to pewnie przetestował je na własnej skórze, ale przemilczalam to bo pewnie ciągnąłby temat ze dwie godziny:-)Nie udało mu sie mnie zrazic do poduszkowców, no ale w kingu Lenka była chyba najbardziej zadowolona, zapięcie może jakoś dodatkowo trzeby by zabazpieczyć...ciagle nie wiem który wybrać a musimy kupic przed wyjazdem do mojej mamy na święta...

Do góry