reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Robimy zakupy dla maluszka

Ja popełniłam kiedyś błąd że dla pierworodnej kupowałam od groma zabawek. Zwykle licytował używane z FP. Teraz już daję sobie na wstrzymanie i obdarowuję tylko z okazji Świąt, urodzin, DD. Teraz większa radość gdy dostanie coś nowego, bardziej szanuje. Jest niesamowicie kreatywna, sama wymyśla zabawy, fantazje ma nie z tej ziemi. To mi sie bardzo podoba a kiedyś jak zarzucałam ją zabawkami to było wow ale bez większego entuzjazmu i frajda na pare minut. Podobnie jak Violett chowam zabawki, dawkuję i porządek w chałupie większy.
Kaśka potrafi sama sobą zająć się na dłużej choć wczoraj akurat największe parcie miała na kosz na śmieci :dry: bo tak poza tym chwalić nie powinnam tfu tfu ale narzekać też nie mogę, bo luzik.

reklama
u nas wrócił temat fotelika. Teraz zastanawiamy się nad: cybex juno-fix (świetnie wypadł w testach tylko poduszka z przodu ma plusy(dziecko nie odepnie się samodzielnie, co nasza czyni juz teraz w małym foteliku) i minusy (latem to chyba niezbyt przewiewnie w nim jest).. Mała była w nim posadzona i zadowolona jak w żadnym innym, w grę wchodzi też nadal king plus, zaczęłam sie jednak zastanawiać czy te ochraniacze na pasach sa dla dziecka wygodne, są dość sztywne...kolejne brane pod uwagę to te do 36kg wszystkie które otrzmały 4 w testach a jest ich niewiele ale wszystkie mają tą poduchę z przodu...Ma któraś z was teg typu fotel i może coś podpowiedzieć?

Milva, będę bardzo wdzięczna, zwłaszcza że on jest w drugiej kolejności po cybex juno, na naszej liście do zastanowienia..Bedę czekała na wieści od ciebie.

Phelania ja mysle ze ta zabawka to dla mnie strzal w dziesiatke:) a szczeniaczek uczy kolorow , spiewac, liczyc . Moje dziecko nigdy nie bawilo sie wiecej niz 10 minut a tym to sie bawi i bawi :D

reklama
Do góry