reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Robimy zakupy dla maluszka

ja też o Huggisach słyszałam niemal same złe opinie, że odparzają, że przeciekają itd... w każdym razie już zdążyłam się nastawić, że będziemy raczej inwestować w Pampersy.

reklama
My też zdecydowaliśmy się ostatecznie na Pampersy, a o Hugissy zapytałam bo w gazetce od położnej mam kuponik na małą paczkę tych pieluch, ale teraz wiem że z niego nie skorzystam.

Ja chciałam was zapytać, jakie jest najlepsze mleko (oprócz tego od mamy:) i kaszki? To zależy od firmy, czy raczej upodobań i smaku dziecka ?

Ja chciałam was zapytać, jakie jest najlepsze mleko (oprócz tego od mamy:) i kaszki? To zależy od firmy, czy raczej upodobań i smaku dziecka ?
Wiesz co..to właściwie zależy indywidualnie od dziecka. W naszym przypadku, gdy odstawiłam Marysię od piersi, wtedy piła mleko Hipp1..Hippa 2 już nie chciała - nie wiem, nie smakowało jej chyba, więc spróbowaliśmy z Bebilonem2..teraz pije Bebilon3 i jej smakuje nadal..z tym, że na chwilę obecną pije już tylko jedną butelkę dziennie (rano, gdy się obudzi)..
A kaszki - naszej to jedno, zjada wszystkie:-)..

Żabcia, widzę, że rożek już u Ciebie :-) super jest, prawda?

a do mnie właśnie doleciała wyprawka z allegro, przejrzałam wszystko i nie żałuję ani grosza, a wydałam na to ponad 300 zł! rzeczy są jakościowo super, w świetnym stanie i tak teraz wygląda moje biuro w pracy haha (czekałam, aż wszyscy pójdą do domu żeby przejrzeć ciuszki) :-D

później postaram się wrzucić kilka fotek poszczególnych, co ładniejszych ubranek :tak:

U nas hitem były kaszki Bobovity.Jakoś Nestle nie bardzo,a juz wkurzało mnie,że nie chciały się porządnie roztrzepac i robiły się grudki.
Z mlekiem nie pomogę,choc używałam Aptamil a to to samo co Bebilon w Polsce :tak:

Kota oj tak rożek jest świetny i zastanawiam się czy nie kupie jeszcze jednego =P
A co do ciuszków no to kupeczka ładna czekam aż się pochwalisz innymi zdjęciami gdzie będzie widać jakie cuda zakupiłaś =)

reklama
u nas po odstawieniu od piersi Błażej pił Bebilon Pepti, to mleko na recepte dla dzieci ze skazą białkową...nie za dobre, ale on je pił..miałam szczęście ;) A teraz juz skaza sie nie pojawia i pije mleko Gerber...smaczne i cena OK.

Jeśli chodzi o kaszki, to my równiez BoboVita, ryżowe, nie mleczno-ryzowe, bo opakowanie tych drugich starcza na znacznie mniej razy ( po prostu kaszke ryzową np. bananową mieszam na mleku Gerber).
Każda mama trochę musi poeksperymentować z tymi pokarmami dla dzieci. Nie wszystkie dzieci jedzą to samo, więc wiadomo, trzeba sie dostosować. Ale tak jest ze wszystkim :D

Do góry