reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Robimy zakupy dla maluszka

Żabciu ja polecam ci kokosowo piankowy, mam taki dla młodego i z pewnoscia w drugim tez chce taki sam:) jest super jedna strona jest bardziej miękka (dla starszej dzidzi) a druga piankowa sztywna, ale wygodna;p testowałam sam materacyk i polecam gorąco:)
Klariss super ciuszki, wlasnie myslalam jaki rozm. kupowac kombinezony czy 62 czy 68 ale chyba tez wybiore w razie czego 68:0 jednak zima troche potrwa a lepiej miec troche luzu niz przyciasny :) ja jeszcze czekam tydzien na prenatalne i mam nadzieje ze potem albo ide w rozowe albo dokupie zimowa porcje ubranek dla chłopca:)

co do pieluszek kolorowych, to ja mam tetrowe kolorowe i zwykłe po Kamilu, z czego ponad połowa nowa lub jak nowka wiec dokupie tylko do wozka i lozeczka z 3 flanelki:)

reklama
pozwólcie, że pochwale sie zakupami dla mojego synka, może po ostatnich ekscesach szpitalnych za wcześniej na zakupy, ale te juz zostały dokonane wczesniej, więc bedą z nadzieja czekać na swojego właściciela :)
Zobacz załącznik 376933Zobacz załącznik 376936Zobacz załącznik 376937Zobacz załącznik 376938Zobacz załącznik 376939Zobacz załącznik 376940Zobacz załącznik 376941
W[FONT=&quot] wiekszości rzeczy mam po Błażeju, ale własnie takie zimowe rzeczy muszę dokupić, więc mam juz kombinezon roz.68, czapeczka i rekawiczki, kilka ciepłych welurowych pajacyków i ocieplane trampki.
[/FONT]
przepiekne rzeczy, a tą czpaeczke misiową z rekawiczkami to widzialam na aukcjach jak przegladalam :)

A oto moje dzisiejsze zakupy dla Maluszka nie mogłam się powstrzymać będąc na giełdzie =)

IMG_1513.jpg Kombinezonik Next =)
IMG_1514.JPG Co prawda zestawik od 3 mscy ale tak mi się spodobał że zakupiłam
IMG_1515.jpg Śpioszki rozmiar 56 =)
IMG_1516.jpg
IMG_1517.jpg Polarek ze spodenkami =)
IMG_1518.jpgIMG_1519.jpg Kocyk składający się w śpiworek, bet nie wiem jak to nazwać ale fajne =)
IMG_1520.jpg Mięciutki sweterek =)
IMG_1521.jpg Kilka czapeczek i łapek =)

Za te wszystkie rzeczy dałam 8 funtów jeszcze oprócz tego mam 3 pary śpioszków oraz 5 par bodziaków (nowych) oraz ocieplaną bluzę od 3 mscy.
Oczywiście wszystko jeszcze przed praniem ale chciałam się pochwalić z moich zakupów bo jestem z nich szczęśliwa =)

A oto rożek który zakupiłam dla Maluszka na allegro, jest super bo rozkłada się na kołderkę i podusię i będzie mi pasować do wózka a z tym samym motywem zamierzam kupić też pościel pszczółki =)

IMG_1524.JPG

Dołączam się :

Super są chusteczki nawilżane babydream z rossmana są tanie i super a przede wszystkim, moja córka, która miewa uczulenia skóry najlepiej je toleruje (az do tej pory:))
Polecam butelke antykolkową dr Browna uratowała nam życie, mała nie mogła pozbyc sie kolek a po zakupie tej buteleczki jak ręką odjął :)
Dla alergików kosmetyki nivea hipoalergiczne i proszek jelp innych nie polecam.
Mata edukacyjna fisher price, maluch szalał ładne godziny bawiąc sie na macie :)
Natomiast wielki kit to pieluszki huggis najgorsze jakie miałam!
Na razie tyle mi do głowy przychodzi :happy:

reklama
Odparzaja to raz, ale przelewa się z nich, nie chłona i rzepy są tak słabe,że masakra, niestety ale najlepsze sa pampersy..ewentualnie happy, choc tez nie byłam az tak bardzo zachwycona.

Do góry