reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Robimy zakupy dla maluszka

Mła ten Ferrari to taki tylko na urlopy do PL do samochodu żeby był więc nie chcieliśmy inwestować w jakieś drogie bo nam się nie opłaca bo jesteśmy 2 razy do roku w PL.
A z tym fotelikiem co TY masz to gdybym miała kasę w to już by stał w domu a teraz cholerne wydatki bo dostaliśmy rachunek za wodę 420 F i do tego lecimy do PL :-( A z pożyczeniem kasy nie jest tak łatwo wszyscy znajomi jacyś biedni dookoła i niby się w UK siedzi to się powinno mieć.

reklama
Udało mi sie kupić za 30zl kombinezon columbii na zimę, w lumpie ale nowka sztuka z metka, rozmiar 92 przymierzałam na Emi i jest troche za duży czyli w sam raz :)

Byliśmy dzisiaj w smyku i natknęlismy sie na tak przez was zachwalany fotelik Roomer King plus-przymierzylismy Olę do niego i powiem Wam że bardzo mi sie podoba, mała wygodnie sobie w nim siedziała, widok z boków też miała-hmmm mysle że się zdecydujemy-ale na pewno kupimy na allegro bo w smyku 250zł drożej.

Netka-ciuszki sliczne, ja też zakochałam sie w tej jasnej kurteczce z drugiego zdjecia:)

Aga, polecam sklep internetowy zamiast allegro. StrefaKierowcy.pl - są pewni (ja, Sosonowiczanka i mój kolega kupowaliśmy u nich), mają oryginalny towar, szybką dostawę i gratisy (ochraniacz i osłonki na szybę).

Freiya, super! Wklej fotę, będziemy zazdraszczać :D

Oglądaliśmy dzisiaj foteliki w 5-10-15, między innymi tego Kinga....Mi się on bardzo podoba, nawet najbardziej ten w odważnej wersji łaciatej (myslę że młoda musi miec szalone rzeczy, bo jesli nie teraz to kiedy hihi...)Trochę kiepsko reguluje sie oparcie, obawiam się że Lenka by sie zsuwała po zaśnięciu...ale może niesłusznie.. W tym sklepie oglądalismy tez ubranka i jak zobaczyłam kombinezon w rozmiarze 80 to wydawało mi się że trzylatek by sie w to zmieścił...hm...

Tofika, ja też byłam rozczarowana regulacją oparcie - nie w Kingu, ale ogólnie, we wszystkich fotelikach 9-18kg. Wydawała mi się niewystarczająca. Jednak po włożeniu fotelika na tylne siedzenie, które jest pod kątem, odbieram to zupełnie inaczej. Włóż fotelik do samochodu - ten czy inny, a stracisz wątpliwości :)

Tofika ja podobnie jak Mła, jestem zadowolona z fotelika, regulacja jak dla nas jest ok. Ja dlugo zamierzalam kupic maxi cosi tobi, ale w srodku wydawalo mi sie ze jest mniej miejsca dla dziecka, a zimą wiadomo, dodatkowe ubranie, moglo by byc ciasno. To byl jeden z glownych powodow dla ktorych kupilam wlasnie kinga.
A co do ciuszkow w 5-10-15 i w Smyku Alankowi kupuję rozmiar 86 i jest ok, a np z H&M nosimy 80, 86 z tego sklepu jest jeszcze na nas za duze :)

Emilka nosi "góry" na 80 i "doły" na 86, niektóre rzeczy na zimę ma już na 92 i czasami też mam wrażenie że coś jest ogroooomne a okazuje się że nawet za małe po przymierzeniu!

reklama
Mła-dzieki za namiar na strone-faktycznie jeszcze taniej niz na allegro, w październiku jeszcze pojedziemy raz zobaczyc jak w samochodzie zamontowany wyglada i kupimy pewnie od tego sprzedawcy skoro jest solidny-bo też przymierzalismy Olę do maxi cosi Tobi i jednak lepiej w tym romerze

Do góry