reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Robimy zakupy dla maluszka

Salsik, masz rację Kochana. Na Cybexa rzuciłam okiem w sklepie i trochę czytałam o tym systemie, ale to jednak nie ta swoboda, której Miśka potrzebuje. Spróbuj jednak posadzić Królewny do tego fotelika. Może akurat okaże się, że będą zadowolone :)

Rojku, śliczne kolorki kombinezonika! Musisz jeszcze zawalczyć o czapę i rękawiczki, bo bardzo pasują :)

Netka, jakimś przekłamaniem Miśce wyszły brązowe oczy :D Póki co ma niebieskie, ale też pasują :D I nie martw się. Ninuszka na pewno niedługo stanie prosta jak struna, a potem przegoni wszystkie stojące maluchy, bo coś czuję, że po takiej mamuśce to i z niej niezłe ziółko :D
BTW ciągle trochę żałuję, że Emilcia nie ma na imię Ninka.....

reklama
Mła właśnie tego się obawiam bo o ile Halinka jest to wstanie znieść to Anusia dostanie chyba kociokwiku-znając jej żywiołowość. Najgorsze jest to,że naoglądaliśmy się z M.tych filmików z crash testów i teraz tylko tego typu foteliki do nas przemawiają-chyba,że nasze Niuńki podczas przymiarki tylko w sobie znany sposób pokażą nam co o tym myślą:tak:

Mła - ja też juz powoli rozglądam się za nowym fotelikiem, ale póki co bardziej ze względu na to, ze elenka źle znosi dłuższe podróże w "kubełku". i nie ma tu na myśli jakichś mega długich dystansów, ona nawet 40 km nie jest w stanie na spokojnie przejechać. jak tylko zatrzymamy samochód i wyciągamy ją z fotelika jest ok, gdy z powrotem tam ląduje ryk nie z tej ziemi...mam nadzieję, że po zmianie na ten większy i co za tym idzie po zmianie punktu widzenia i siedzenia ;-) będzie lepiej :-)

Rojku kombinezon fajny, kolorystyka przede wszystkim i wydaje się taki lekki- w sensie do noszenia. Ja mam 1 częściowy kombinezon taki gruby, że dla mnie jako dorosłej osoby było by się ciężko w nim poruszać. Ale będę go zakładać tylko na sanki ;P Nie dla siebie-Nince oczywiście ;)):-D

A to nasze jeszcze zdobycze, dary na zimę, jesień, wiosnę no i kombinezon na 2 rok....też już jest.

P9180978.jpgP9180979.jpgP9180980.jpgP9180981.jpg

nikuss ten skoczek jest fajny znajomi mają dla synka a powiem szczerze że miałam okazję taki kupić ostatnio za równowartość 30 zł ale ... poszłam dalej a potem jak chciałam to już go nie było :wściekła/y:

Mła zdjęcia Emi w foteliku przekonały mnie do zakupu tego fotelik Britax King Plus :-) Niestety dopiero po powrocie z PL bo teraz nas nie będzie na to stać a szkoda bo jest na promocji za 143 F a normalnie 180 F.

żabcia- ale miałas okazje z tym skoczkiem:p
Ja zamówilam Lenie go na allegro, dzisiaj mieli wysłac, wiec jutro/ po jutrze juz go bedziemy miały. Wiem, ze Lena jeszcze za mała jest na niego, ale nim sie obejrzę a sama bedzie na niego wskakiwac. Czas pedzi jak szalony!
Co nie znaczy tez oczywiscie, ze mam nie bedzie sadzac tam szkraba, bo jak byjm mogla sie oprzec temu:p

Mła- śliczy kombinezon i duzo ładniejszy od naszego! ale zmienic, Lenie nie bede, z kasa sie nie przelewa teraz a tamten jest dobry i gatunkowo i wgl, wiec pochodzi:)

reklama
a_gala, u nas motyw był ten sam - mała miała za ciasno, więc dlatego się pospieszyłam. I sprawa stała się pilna, jak u Tofiki, dlatego rozgryzałam temat szczegółowo, ale konkretnie ;)

Żabcia,
to może opłacałoby się pożyczyć kasę, albo wykorzystać przeznaczoną na coś innego skoro taka dobra cena? Mój kolega nie zobaczył fotelika u mnie, namawiał go na Romera sprzedawca w jakimś dużym sklepie, który odwiedzili będąc na wczasach w Szczecinie. U mnie w samochodzie zobaczył przez przypadek, parkując obok. Pożyczyłam mu, żeby mogli wszystko zobaczyć dokładniej i jeszcze tego samego dnia jego żona kupiła fotelik w necie :D
Ten ferrari, który wybraliście wcześniej też wyglądał spoko, tylko nie miał testów ADAC, a to jednak minus.

Nikuss, a mnie o wiele bardziej podoba się Twój! Szczerze :)

Net-ka, śliczne te Twoje Ninkowe ciuszki! Zwłaszcza jasna kurteczka :)

Do góry