reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Robimy zakupy dla maluszka

Dorator ja Ci tylko powiem, że niedawno w naszym Kauflandzie też były foteliki-nie wiem czy te same-może inne i przecenione były jakoś z 350 do 99zł. Mój mąż i ja (jeszcze zanim kupiliśmy Ninie fotelik) byliśmy w Kauflandzie i P przyjrzał się fotelikowi. Był kiepsko wykonany, materiał straszny, myślę, że po 2ch praniach poszedłby na śmietnik. Jak pukałam w ten fotelik, to słyszałam echo...słaby plastik, takie byle co. Lekki był... i wg mnie przecenia z 350zł to jakaś porażka, bo ja bym go nie chciała za 50zł-chyba, że do zabawy dla dziecka przed Tv. Musisz zobaczyć sama, porównaj to co będzie w Kauflandzie do innych modeli w sklepie. Ja byłam w sklepie a później zamówiłam na allegro taki jaki uważaliśmy. Na pewno wybierzesz odpowiedni i pasujący dla Was ale warto mieć porównanie i zobaczyć na własne oczy.

reklama
Mła no widzisz a ja za żadne skarby nie kupiłabym maxi cosi. po prostu do mnie nie przemawia...

mamy teraz Recaro Young Profi Sport z bazą isofix (kolor asphalt grey- więc ten ładny szaro- grafitowy) i teraz też kupię Recaro Young Expert Plus właśnie ze względu na to, że z bazą fotelik jest umocowany mega solidnie i nie straszne mi pasy.
po drugie ja nawet gdybym chciała to nie jestem w stanie w czasie jazdy czy nawet postoju bez wychodzenia z auta zrobić czegokolwiek przy foteliku bo po prostu nie sięgam. więc wszelkie poprawki przy foteliku mimo wszystko wykonuje wychodząc z auta, jednak Młodego nigdy nie obudziłam.
co do określenia "chińska podróba" to też chyba przesada... rzecz gustu :-) wiele osób widziałam i wielu moim znajomych, ma te foteliki właśnie z tej mikrofibry i mimo że może nie wyglądają wg Ciebie ładnie to i tak spełniają swoją funkcję i po używaniu ich nawet 3-4 lata nie niszczą się i nie wycierają praktycznie w ogóle a właśnie maxi cosi tym mnie zraził do siebie bo ma kiepskie wykonanie...

Romer też świetny tylko trochę cenowo za drogo, ale trwają dyskuje w domu na ten temat :-)

Inka, skoro masz już bazę do Recaro, to w takim przypadku zakup Recaro Young Expert Plus ma sens. Sprawdź tylko w sklepie to rozkładanie do pozycji półleżącej, bo mnie to zniechęciło.
Oczywiście miałam na myśli rozkładanie fotelika z fotela kierowcy podczas postoju, a nie w czasie jazdy :)
Co do tapicerki, to widziałaś na żywo aktualną? A może to kwestia modelu fotelika? Na Expercie wygląda ona tak, że jakoś trudno mi uwierzyć, że mówimy o tym samym ;) Przemawiają do mnie jedynie te udające zamsz, ale na pewno nie udające welur ;)

A w Romerze sprawdzałaś pasy? One są tak sztywne, że trzeba je trochę naginać, żeby je zapiąć. Nie rozumiem tego. I podobno we wszystkich modelach tak jest, przynajmniej wg sprzedawczyni. Wspominała o Kingu (którego nie było akurat), że ma dodatkową zaletę - jest troszkę bardziej odchylany. Ale pasy i tak mnie odstraszyły na dobre ;)

Ostatnia edycja:
My mamy fotelik maxi cosii i jestem mega zadowolona jest jeszcze za czasow Mariczki, tapicerka byla prana juz wilee razy a kolor nadal super, nir wyblakniety ani troche, a ze fabianek maly to nam jeszcze posluzy a nastepny pewnie tez kupimy maxi cosi tyle ze wiekszy bo po Marice juz wiekszego w spadku nie dostanie bo ona sama w nim bedzie jezdzic.
No i niestety nasze foteliki wiekszosc czasu stoja bo auta nie mamy no wiec one sa takie " moze sie przyda" no ale i tak musi byc dobry, sprawdzony itp bo jezeli mialabym kupic taki za 150 zł to wolalabym nie kupowalac wcale i nie jezdzic autem:)

Mła jestes naszym najlepszym skarbem na "grudniu 2011" O tym tobi, pani w sklepie jeszcze bardzo zachwalala wlasnie to zapinanie, ze bardzo latwy w montażu i w zapinaniu wlasnie jest. Ja tez mam pieniążki z chrzcin odlozone na fotelik, tak wiec do 1500 mogę sobie na niego wydac (choc to nie znaczy ze nie moze byc tanszy) I chyba wlasnie na ten maxi cosi sie zdecyduje, po częsci dzieki tobie wlasnie:) Jeszcze tylko musze jechac do sklepu przymierzyc do auta czy bedzie mi pasowal :*

Mła- dzięki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Teraz już na pewno się zdecyduję na maxi cosi tobi, jest on cenowo w moich możliwościach, oglądałam go i podobał mi się na żywo, niestety w sklepie nie było z czym porównać, bo nasza mieścina taka mała....
Jeszcze raz dzięki! A kolory maxo cosi jakie najładniejsze na żywo? bo ja widziałam niebieski tylko.

Dyskutujemy nad fotelikami od wczoraj i nie możemy się zdecydować. M obstaje za Tobi ze względu na łatwe wkładanie dziecka (rewelacyjny system pasów), a ja mam wrażenie, że Expert będzie lepiej pasował do auta, bo jest niższy. Oboje chcielibyśmy zobaczyć jeszcze BeSafe, ale chyba nie ma go nigdzie w Rzeszowie. Postanowiliśmy jednak, że jutro po pracy podjadę do innej hurtowni i zmierzę do auta Tobi i Experta. Dopiero po tym podejmiemy decyzję.

Jeśli chodzi o kolory maxi-cosi, widziałam tylko ten błękitny z szarym (jak dla mnie zbyt krzykliwy) czarny i czerwony. Może jutro zobaczę inny. Sama wolę kolory neutralne, choć cały czarny tak średnio ze względu na nagrzewanie się fotelika w lecie. Jeśli Tobi to prawdopodobnie Walnut brown, a Expert czarno-bordowy (tutaj wybór ograniczam do 2, ponieważ tylko te mają tapicerkę z materiału, który moim zdaniem wygląda dobrze).

Ostatnia edycja:
reklama
Ostatnia edycja:
Do góry