reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Robimy zakupy dla maluszka

reklama
w temacie fotelików, byliśmy z Kubą mierzyć :) i tak niestety nie kupimy Recaro Young Expert, gdyż na mojego syna ten fotelik jest zbyt wąski z barkach, już ten, który teraz mamy Recaro Young Profi robi się przyciasnawy, np. w bluzie już Kubin się musi gnieździć, Young Sport jest niestety naprawdę niewiele szerszy, co z tego, że teraz ma trochę luzu, jak za pół roku, czy rok znów będzie mu niewygodnie i ciasno... widocznie Kubin ma zadatki na barczystego mężczyznę, i dobrze :)
Zdecydowlaiśmy się na Maxi Cosi Tobi i ten kupimy, ale dopiero na jesień, czyli za miesiąc-dwa.

Byłam dzisiaj mierzyć foteliki do auta i du.pa :/ Jedyny sklep, w którym parking jest tuż za drzwiami nie miał "moich" modeli :/ Dwa pozostałe są na piętrze, parking oddalony i nie było szans, żebym sobie wzięła fotelik i gdzieś z nim poszła. Tyle zobaczyłam, że mieli Maxi-cosi Pearl w brązie, a w katalogu ten brąz to to samo, co w Tobi - na żywo niebo lepiej niż na fotkach katalogowych - nasycony ciemny brąz. Zdaje się, że i my wybierzemy Tobi, a jeśli coś będzie nie tak, odeślemy. Jeszcze tylko M zmierzy wysokość od kanapy do dachu w moim aucie i kupujemy. Decyzja zdaje się już zapadła ;)

Kota, dzięki za uwagę o szerokości fotelika na wysokości barków. Nie zwróciłam na to uwagi, bo teraz Expert jest prawy, ale rzeczywiście mogłoby być kiedyś różnie. Wymiar zewnętrzny Experta i Tobi jest taki sam (44 cm), ale Tobi nie ma takich "nadmuchanych" boków, czyli musi być wewnątrz szerszy. Martwiła mnie wysokość, a tu okazuje się, że Expert 70 cm, a Tobi 74 cm. Nie wydaje mi się, żeby w moim samochodzie robiło to różnicę, choć te 4 cm to pewnie podstawa i o tyle wyżej trzeba będzie podnieść dziecko, żeby je posadzić ;)
Ważne dla mnie jest jeszcze coś. Jak pisałam, Young Expert wydał mi się płytszy od innych. No i zgadza się. Całkowita głębokość to 43 cm, podczas gdy Tobi to 64 cm!
Wszystko przemawia za :)

A my planowaliśmy kupić do PL fotelik Caretero Fenix2 ale po zastanowieniu nie kupujemy go wolimy kupić jakiś z homologacją i wybór padł na taki FOTELIK SAMOCHODOWY FERRARI 0-18 KG FOTELIKI (2531544632) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. ważne że można zamontować tyłem do kierunku jazdy bo w PL Maciuś będzie miał 10 mies a jakoś nie chce go jeszcze wtedy sadzać przodem jakoś się boję bo nie osiągnie 10 kg na pewno które oni podają do jazdy przodem.

Ja chyba jednak zdecyduję się na Caretero Diablo, jest niedrogi, pan w sklepie w którym byłam powiedział, że z tej grupy cenowej warty uwagi. My nie mamy samochodu, Emilka jeździ czasami od wielkiego dzwonu, w tym foteliku który ma jechała ze szpitala do domu, raz taksówką, do kościoła na chrzest to i miała go ze sobą na wypadzie w góry i nad morze - ale miała może w sumie ze 4 przejażdżki. Dlatego nie kupuję drogiego fotelika, na który mnie nie stać i musiałabym kombinować kasę jak kobyła pod górę. Ale gdybym miała samochód i jeździła z dzieckiem to stanęłabym na głowie żeby kupić jak najlepszy fotelik.

reklama
Bylismy mierzyc fotelik do samochodu. Tobi elegancko sie miesci, pas ladnie go obejmuje. Tylko ze sprzedawca pokazal nam tez

ROMER KING PLUS BILLY 9-18 kg WYPRZEDAŻ 2012 W-wa (2560863318) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Powiem wam ze tez fajny fotelik, a jest troche szerszy od tobi, wiec nie wiem czy nie byl by wygodniejszy dla dziecka, szczegolnie zimą, gdzie wiadomo trzeba malucha grubo ubrac...
Mła oglądalas moze ten fotelik???

Do góry