reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Robimy zakupy dla maluszka

Z poważnymi zakupami (łóżeczko, wózek, przewijak itp.) my też wstrzymujemy się do jesieni, ale już powoli zaczynam kupować to co mi się gdzieś rzuci w oczy. Mam parę ciuszków i śliczny śpiworek z króliczkiem :)

reklama
a ja nie mam kompletnie nic :-( bo u mnie w domu jakoś się przyjęło, że przed narodzinami nic się nie kupuje :(
tylko sobie czasem oglądam na allegro ciuszki, kombinezony, wózki, łóżeczka...ale kupić i tak ich póki co nie mogę, bo mi potem głupio gadają, że się wcześniej nie kupuje :szok:
Wózek też dopiero po narodzinach mamy kupić to ja już mówię, że po co prawie że w grudniu wózek...przecież można i później skoro się nie kupuje tak wcześnie! kupić na wiosnę co się na spacery chodzi...chociaż z tego co się orientuje to i zimą powinno się wychodzić.
a siodełko do samochodu (co trzeba mieć wcześniej) to się odkupi od znajomej...pewnie z łóżeczkiem będzie tak, że jak będę w szpitalu i już się dziecko urodzi to dopiero moja mama z moim mężem pójdą i wybiorą :szok: chociaż mąż jest za tym, aby to kupić wcześniej bo przecież trzeba to złożyć, ustawić itd...
ehhhh paranoja :-( może przesadzam...szkoda tylko, że takie fajne zakupy dla maluszka mnie ominą, bo przed porodem nie mogę, a po porodzie to też nie będę mogła bo nie będzie czasu

mari88 to są takie dziwne przesady, ja uważam, ze absolutnie nie powinno się nimi kierować... nie wyobrażam sobie robić zakupów po narodzianch dziecka...a w co ubierzesz malucha w szptalu? a jak z niego wyjdziecie? w co zapakujecie dziecko? jeśli chodzi o łóżeczko, to np. jak się kupuje nowe, to warto je rozłożyć nawet miesiąc przed, bo takie z paczki bardzo intensywnie pachnie i trzeba czasu, żeby zapach się ulotnił...a ubranka też trzeba poprać i poprasować przed założeniem maluchowi, a to wszystko zajmuje sporo czasu....z wózkiem tez różnie bywa, bo czasem trzeba czekać na dany model nawet kilka tygodni, nie wszystkie przecież wózki są na stanie w sklepie... przemyśl to i nie daj się głupim zabobonom!

a_gala
mądre słowa ja też nie patrze na zabobony po woli kupuje sukcesywnie
mari88
rozumiem twoja mamę kiedyś tak się robiło ale to nie te czasy pogadaj z M i lepiej zacząć kupować różne rzeczy ciut wcześniej
bo wszystkiego na raz nie kupią no i ja osobiście nie wyobrażam sobie kupowania ciuszków dla mojego dziecka przez moja mamę a to tylko dla tego ,że mamy troszkę odmienny gust :zawstydzona/y:jeśli ma ochotę kupić śpioszki,pajaca czy coś innego proszę bardzo ale nie wszystko bo bym zawału dostała po wyjściu ze szpitala :-D

Mari88, a nie boicie się później takiego jednego mega wydatku? No i A_Gala ma rację, w co ubierzecie malucha po porodzie? do szpitala trzeba zabrać już ciuszki dla niego. No, chyba, że w tym czasie, kiedy Ty będziesz rodziła, to Twoja rodzinka będzie robiła zakupy :-)

haha, Niunia, ja mam to samo, poważniejsze rzeczy chcemy sobie wybrać i kupić sami, takie jak nam się podoba.. Choć u mnie nie ma póki co problemu z wtrącaniem się osób trzecich. Wózek, łóżeczko, imię i tym podobne sprawy konsultuję jedynie z moim M. A reszcie jak się nie podoba to już nie mój problem.
Warto zakupy zrobić wcześniej, można trafić na jakieś promocje i kupić dużo rzeczy z głową.. A wszystko na raz, jak dla mnie to sobie tego nie wyobrażam. Po pierwsze za dużo tego wszystkiego, a po drugie ogromny wydatek.

reklama
Do góry