reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Robimy zakupy dla maluszka

reklama
a ja tak trochę z innej beczki... dziś zakup dla mamusi i bobaska czyli witaminki. Do tej pory kupowałam w aptece femibion natal 2 cena wahała się od 51.70 do 63 zł w zależności gdzie patrzałam. I o dziwo apteki oferujące te witaminki na allegro mają ceny w granicach 39-50 zł. Tak więc hurtowo kupiłam 4 opakowania +14 zł za kuriera nomen omen opakowanie wyniosło mnie 43,50 więc różnica dość spora a kolejną partie 4 opakowan kupię za kilka mies. Bo mam zamiar tak jak poprzednio brać je jeszcze 2-3 miesiace po porodzie(tak polecała moja lekarka)

jesli ktoś zainteresowany to polecam
FEMINATAL METAFOLIN 400+DHA,30+30,Femibion Natal 2 (1709502344) - Aukcje internetowe Allegro

a ja tak trochę z innej beczki... dziś zakup dla mamusi i bobaska czyli witaminki. Do tej pory kupowałam w aptece femibion natal 2 cena wahała się od 51.70 do 63 zł w zależności gdzie patrzałam. I o dziwo apteki oferujące te witaminki na allegro mają ceny w granicach 39-50 zł. Tak więc hurtowo kupiłam 4 opakowania +14 zł za kuriera nomen omen opakowanie wyniosło mnie 43,50 więc różnica dość spora a kolejną partie 4 opakowan kupię za kilka mies. Bo mam zamiar tak jak poprzednio brać je jeszcze 2-3 miesiace po porodzie(tak polecała moja lekarka)

jesli ktoś zainteresowany to polecam
FEMINATAL METAFOLIN 400+DHA,30+30,Femibion Natal 2 (1709502344) - Aukcje internetowe Allegro

Też biorę te witaminki i u mnie w aptece kosztują 69zł! też zamówiłam w necie dwa opakowania na zaś w podobnej cenie, ale wydaje mi się, że te od ciebie sa jeszcze tansze...takze napewno z linka wkrótce skorzystam :-)

...sprawdziłam, ja kupiłam za 47zł/op, także twoja oferta super tania!!!

ja jestem tego samego zdania co Wy jeśli chodzi o te zakupy, że lepiej wcześniej, no ale...jak coś wspomniałam, to mnie od razu mama skrytykowała :zawstydzona/y: a mam kupować w ukryciu? średnio by to wyszło bo mieszkamy z moimi rodzicami...
szkoda tylko, że odbierają całą frajdę bo takie zakupy dla własnego dziecka to super sprawa! zawsze lubiłam je oglądać, a teraz jak będę mogła dla swojego bobaska kupować, to się okazuje, że może zrobi to ktoś inny za mnie w czasie, gdy będę rodzić...wiadomo, że do szpitala trzeba mieć torbę spakowaną dużo wcześniej, więc myślę, że chociaż to będę mogła kupić :tak:
a jak tak gadają, żeby nie kupować, bo się zapeszy itd. to potem się boję, że coś się by mogło stać i się martwię każdym bólem w brzuchu i innymi dolegliwościami :-(

ja biorę witaminki Pregna Plus koszt 40zł
ale nie wpadłam na pomysł, żeby poszukać gdzieś w necie i zamówić zestaw, pewnie wyjdzie taniej :baffled: i czynię to teraz :laugh2:
mari88 co do zakupów, to ja też jeszcze nic nie mam. póki co się rozglądam i wybieram modele, które mi pasują.
a zakupy zacznę robić tak za 3 tyg, po zakończeniu remontu. wiem, że są różne przesądy ale naprawdę warto choć część rzeczy kupić przed porodem. zobaczysz sama,że to ogromna frajda wybrać coś samemu a nie liczyć na gust, dobry lub zły najbliższej rodziny.

rodzice mojego M też już zastrzegli,żebyśmy nie kupowali łóżeczka, pościeli i kołyski :szok: (kołyski ?? ja czegoś takiego nie chcę, są straszne!! wolę już coś na wzór leżaczka- huśtawki), tylko ja muszę im jakoś grzecznie dać do zrozumienia,że chce sama wybrać mebelki do pokoju, żeby wszystko mi pasowało kolorystycznie i modelowo. a nie każda rzecz z innej parafii :wściekła/y:
wózek sprezentuje nam mój ojciec- tzn da na niego fundusze a ja wybiorę i kupię jaki chcę. rodzina mojego M jest bardzo liczna i wiem,że będą chcieli coś kupić od siebie ale po cichu modlę się,żęby to były tylko ciuszki bo nie wyobrażam sobie żeby ktoś wybierał za mnie np waniennkę czy przewijak....

hej:) dopiero od niedawna zaglądam na to forum i postanowiłam sie odezwać w sprawie wcześniejszego kupowania rzeczy dla maluszka :)

Jestem w 26 tc i też sie nasłuchałam że nie powinno sie kupować nic wcześniej bo sie zapeszy. Jak rozmawialiśmy ze znajomymi na temat maluszka i mówiliśmy że już za wózkiem sie rozglądamy to tylko słyszałam "tylko nie kupujcie jeszcze bo to za wcześnie, bla, bla, bla" (dodam że była to niedziela i poprawiny po weselu mojej siostry:)) ale mój M od dawna był napalony na wózek (normalnie jakby auto kupował :D ) że w poniedziałek (tydzień temu) wsiedliśmy w auto i pojechaliśmy zamówić nasz wózeczek :D czas oczekiwanie miał być 3-4 tygodnie ale sie okazało że będzie za 2 dni:) więc wózeczek stoi (a raczej leży w kartonie) i czeka na dzidzie :) i nie obchodzi mnie gadanie innych żę za wcześnie czy coś :p moja dzidzia i moja sprawa kiedy co chcę kupić.

a zdecydowaliśmy sie na x-landera xa ocean bo będzie synuś:) dość drogi ;/ ale najbardziej nam odpowiadał i co do zapachu to fakt lepiej wcześniej go wywietrzyć bo pachnie nowością więc zakupy w ostatnim momencie odpadają. w sierpniu czas na łóżeczko :)

reklama
ja też jestem zdania, że lepiej mieć rzeczy dla maleństwa wcześniej! Nie za wcześniej, ale odpowiednio, z miesiąc przed terminem. Nie wolno popadac w skrajności, że kupować juz zaraz wszystko po pozytywnym teście, ani też po porodzie, bo to zdecydowanie za późno.Przecież to trzeba wszystko wyprać, poprasować:tak:
Łóżeczko i wózek porządnie przewietrzyć.
Serio te wszystkie przesądy trzeba wziąc z przymrużeniem oka i nie dac sie presji rodziny, bo to w końcu nasze dzieci, a nie babci, dzadka czy innej ciotki.
No i nie wyobrażam sobie odmówic tej przyjemności zakupów dla dziecka :-D

Ja mam spory problem z głowy, bo wiekszosc rzeczy będzie po Blażeju, w końcu to tylko 1,5 roku różnicy. Jedynie chce dokupić kilka ciepłych pajaców do spania, porządny gruby spiworek do wózka, troszke zimowych ciuszków i przedewszystkim kombinezon. Tych rzeczy nie mam bo moje pierwsze dziecko było "letnie", a to będzie "zimowe" więc to spora różnica :)
No i jeszcze zostaje do rozstrzygnięcia zakup podwójnego wózka, ale to rzeczywiście dopiero w grudniu, bo nie wiem czy starszy bedzie jeszcze chciał w wózku jeździć .

Do góry