reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Robimy zakupy dla maluszka

dla mnie z tym "zapeszaniem" to jest jakaś głupota...dziewczyny nie dajmy się zwariować, w końcu to nasze dzieci! ja w pierwszej ciąży niczego nie kupowałam i co? i stało się to co stało...(poroniłam)

reklama
a_gala dokładnie. Ja też pierwsze maleństwo straciłam w 8tc mimo że nic nie kupowałam :-(. Co ma być to będzie i wcześniejsze zakupy tego nie zmienią. a jak byśmy zostawiły zakupy naszym M to dzieciaczki by zimą boso chodziły :-D

Niunia, żabcia.. faktycznie was dużo nie kosztują te witaminki:), i jak wam odpowiadają to czemu nie:)
Mi po prostu femibion poleciła pani w aptece jako jedne z najlepszych.. zwał jak zwał wtedy się zdecydowałam i było super to teraz też postanowiłam zainwestować:)
a_gala no widzisz.. to polecam, zresztą ja jak kupuję na allegro to bardzo sugeruję się też opiniami sprzedawcy i dlatego kupiłam w aptece centrum bo były super opinie, natomiast tam gdzie dała link żabcia ludzie dość narzekają na czas oczekiwania itp itd.
Ja z pewnością kupię kolejną partię u nich, z tym że znowu 4 op. fakt spory wydatek jak na 1 raz.. ale za to różnica niesamowita, zresztą cena którą mi podałas też niesamowicie... duża;p a ja myslałam ze te 52 zł które płaciłam to było duzo:) hehe

co do zakupów przy Kamilu zaczęłam powoli w 4 mies. żeby potem nie było mega wydatku.. to raz, dwa żeby zdarzyć poprasowac wyprac itp i miec z tego cholerną przyjemność że robię to ja dla wałasnego dziecka a nie babcia mama czy sąsiadka;p;p
a po trzecie takie rzeczy jak łózeczko wózek itp trzeba troszkę wcześniej rozłożyć bo niesamowicie smierdzą nowością i nei wyobrazam sobie włożyc do takiego łózeczka dzidzi,
Mari to jest Wasza dzidzia, fakt nie musisz juz teraz kupowac.. ale nei daj sobie wmowic tych głupich zabobonow, to wy jestescie rodzicami i to wy decydujecie o sprawach zwiazanych z maluszkiem.

Klariss haha no popatrz ja mam dokładnie tak samo z tymi zakupami jak ty i podobne plany:) co do uzupełnienia garderoby "zimowego" bobaska:)

Ostatnia edycja:
Niunia, żabcia.. faktycznie was dużo nie kosztują te witaminki:), i jak wam odpowiadają to czemu nie:)
Mi po prostu femibion poleciła pani w aptece jako jedne z najlepszych.. zwał jak zwał wtedy się zdecydowałam i było super to teraz też postanowiłam zainwestować:)

ja przyznam, że dzięki Tobie kupiłam Femibion, coś kiedyś wspominałaś, że miałaś po nim piękne i mocne paznokcie i mnie skusiłaś. I mam taaakie boskie pazurki teraz, że szok, ja, która zawsze miała krótkie i łamliwe,teraz normalnie ledwo piszę na klawiaturze hehe, taka nieprzyzwyczajona jestem do długich no i w końcu mogę szaleć z kolorami lakierów, uwielbiam Femibion!!!

yyy, a można go później jeszcze łykać po ciąży? :-D

a ja tak sobie myślę, że za jakieś 2 miesiące w sumie zacznę kupować... mamie jakoś przetłumaczę a mąż przesądny nie jest :)

ja przyznam, że dzięki Tobie kupiłam Femibion, coś kiedyś wspominałaś, że miałaś po nim piękne i mocne paznokcie i mnie skusiłaś. I mam taaakie boskie pazurki teraz, że szok, ja, która zawsze miała krótkie i łamliwe,teraz normalnie ledwo piszę na klawiaturze hehe, taka nieprzyzwyczajona jestem do długich no i w końcu mogę szaleć z kolorami lakierów, uwielbiam Femibion!!!

yyy, a można go później jeszcze łykać po ciąży? :-D

Kota mi wręcz lekarka powiedziała że mam brac jeszcze przez przynajmniej 2-3 miesiace po ciaży a jesli bedziesz karmiła to mozesz brac ciągle bo one są tez dla matek karmiących. Ja potem będę usilnie szukała witamin o podobnym składzie jak cos bo pazurki były piękne, teraz dopiero wracają do formy bo nosiłam tipsy jeszcze w tym roku na rozne okazje.. no wieć myślę że jeszcze 1 op. femibionu i będzie git:),
Cieszę się że jesteś zadowolona i w takim razie polecam zbiorczy zakup na aukcji, naprawdę różnica w cenie duża, a po co przepłacać, lepiej na dzidzie wydac:).

kota, asko faktycznie coś w tym femibionie jest :-) od kilku tygodni dziwię się, że mam takie mocne paznokcie, które rosną w zastraszającym tempie... normalnie nie nadążam piłować...;-) teraz dopiero skojarzyłam, że to sprawka femibionu :-) ja biorę go od poczatku ciąży, najpierw dwa opak. 1, a teraz już leci cały czas 2 :-)

reklama
Też mam mega paznokcie od początku ciąży. Na początku jadłam Femibion 1 a od 2 trymestru Pharmaton Matruelle i nadal mam mega pazury nie nadążam z piłowaniem. Myślę, że to kwestia jedzenia jakichkolwiek witamin i hormonów.

Do góry