reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Robimy zakupy dla maluszka

rojku super ciuszki, ja dzis bylam w tchibo :):) ale z małą w wozku i moimi dwoma panami.. więc na szybko i nic nie kupiłam, niestety u nas w re kids sukienusi nie było nad czym ubolewam ogromnie:(
kota, moj Kamil był duży a nosiliśmy go do 7 mies. w jumperowskim, ale z tego co wiem wszystkie te większe foteliki są dla dzieci dopiero od 9 mieś. bo dziecko w takim foteliku musi siedziec stabilnie niestety nie mają one dużego pola do popisu w regulowaniu wysokości więc jesli teraz chcecie zmienic na czasie to ja odradzam, większośc tych fotelikow jest od min. 7-9 kg i jesli chodzi o wiek to 9 mies. pamietam bo Kamil jeszcze nie mial tych wymaganych według rozpiski a już musiał w nim jezdzic bo nam przypadł ten okres jeszcze na zimę i kombinezon więc to już wogole była katastrofa go wsadzić.

reklama
Asko, musimy niestety coś kupić, bo ten fotelik od Jumpera jest montowany tyłem do kierunku jazdy, a Kubie zaczynają wystawać już nogi i musi je uginać, albo opierać o oparcie siedzenia w samochodzie, a to chyba niedobrze :/
gdzieś kiedyś czytałam albo słyszałam o fotelikach z wkładką niemowlęcą, ale nie mogę sobie przypomnieć co to za foteliki były.

Foteliki 9-18 kg, od 9 miesięcy do 4 lat - tanio! - Autofoteliki.pl

tutaj foteliki od 9-18 i w innych zakładkach inne wagowo
świetna strona-od razu masz wszystkie info- atesty itp , pokazane od najlepszych fotelików do najgorszych
Bartek też już ledwo się mieści , ja myślałam nad zakupem 0-18, ale jednak wszyscy odradzają , bo maluch taki jak teraz się w nim z lekka utopi i nie ma wtedy tego bezpieczeństwa... podobno najlepiej teraz 0-13 (maxi cosi najlepszy i najpopularniejszy), potem 9-18, więc sama też już nie wiem co robić....

My z Patrykiem zmienilismy dopiero jak mial 9 miesiecy,bo dopiero sie nie miescil:):)a gdzie do tego jeszcze kombinezon..
Jest warunek ze dziecko musi siedziec i tzrymac samodzieknie glowke.
Sa tez takie gdzie sa jeszcze montowane tylem do kierunku jazdy..
Proponuje sie przejsc do sklepu i posadzic Kubusia i popytac:) spisac model i pooszukacc w necie..

My dla Patryka kupilismy bebe confort obrotowy i polecam bardzo!!
Taki tylko inny kolor(szary)

BEBE CONFORT Fotelik AXISS Sweet Cerise (9-18 kg) | Foteliki 9 - 18 kg | Foteliki samochodowe | More4kids

teraz mamy maxi cosi i jest ok nie wystaje,a poza tym mamy wkladke pod pupa i pozniej sie ja wyciaga i dziecko jest gebiej w foteliku a co za tym idzie nogi nie wystaja.

rojku sliczne ciuszki!!!

rojku śliczne ciuszki:-D
Kota ja mam 2 aby nie przekładać z aut:-D maxi cosi tobi i recaro young sport ten drugi nie zawodny i na całe dzieciństwo polecam i najbezpieczniejszy

Gosiu my tez mamy dwa:):) i jest mega wygodnie,ale my mamy dla Patryka bebe confort 9-18kg z pasami u mnie na stale a u M mamy recararo 15-36kg bez pasow

Ja akurat nie kupiłabym takiego fotelika , gdyż nie ma żadnych gwiazdek testowych . Pooglądałam testy zderzeniowe jak wygląda wypadek dziecka w foteliku dobrym i zwykłym i nie mam pytań. Wiem ,że cena wysoka, ale bezpieczeństwo dla mnie numer 1.
My na razie samochodem z małym nie jeździmy, ale na wiosnę -maj, czerwiec musze kupić jakiś, mimo odradzań wagowych cały czas myślę o tym foteliku:
BeSafe IZI Combi X3 Isofix - tanio! - Autofoteliki.pl

reklama
Żabcia ja tez takiego fotelika bym nie kupila. Fakt ze na 3 tyg nie oplaca sie kupowac nic drogiego. No i jezdząc autem nie mysli sie o tym ze moze cos sie stac, jednak gdyby sie cos stalo to ten fotelik raczej kiepsko zda swoj egzamin.
Milva a dlaczego ten fotelik jest odradzany???

Do góry