reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Robimy zakupy dla maluszka

reklama
Milva a dlaczego ten fotelik jest odradzany???

Jak podpytywałam inne mamy , to wszyscy mówią, że dla takiego maluszka ten fotelik będzie za duży mimo , że jest od 0 i , że w razie wypadku nie jest tak bezpieczny wtedy...ale sama nie wiem, bo akurat ten co wrzuciłam ma 4 gwiazdki, można na poczatku tyłem do kierunku jazdy wozić. No i do 4 lat wystarczy...

Dziewczyny jeżeli dziecku wystają nóżki z fotelika to nie oznacza, że jest za mały, nóżki mogą wystawać i opierać się o siedzenie.Fotelik robi się za mały jeśli dziecko waży już więcej niż dany fotelik i przede wszystkim jeśli dziecku główka zaczyna wystawać poza foteli co jest najbardziej niebezpieczną rzeczą.

Wstawiam kurteczke która wczoraj wylicytowałam na allegro + czapeczka gratis cena z przesyłka wyszła 25zł:-) 2207699785.jpg2207699785_1.jpeg

MILVA dokładnie dlatego dziewczyny trochę się zdziwiłam,że już chcecie wymianę fotelików robić. Ja będę fotelik wymieniać jakoś w lato (No chyba, że Kacperek przekroczy szybciej należyte kilogramy), zapewne mały już będzie siedział. I mały dostanie fotelik 9-18 po Amelce a Amelka albo 9-36 albo 18-36 zależy ile w lato będzie ważyć, bo jak na razie ma tylko 13kg.

dla pewności spytam w czwartek pediatrę do sądzi o tym, że mały jeździ z nogami ugiętymi i opartymi o siedzenie samochodu i dam Wam znać co powiedziała. kurcze, mnie się wydaje że nóżi jednak powinny mieć swobodę, szczególnie, że my planujemy niedługo większą wyprawę, bo ok 5-6 godzin w samochodzie, jedziemy do teściów na niemal drugi koniec PL.

Ja nie mam żadnego fotelika do przewozu, bo tego od wózka nie liczę-to raczej nosidełko i nic więcej...nie ukrywam , że ten co wkleiłam to spory wydatek, ale może na raty wezmę?...maxi cosi jednak dużo tańszy ten 0-13...
13 kg to jaki wiek u dziecka?
Kota - będę czekała na info, co pediatra powiedział:tak:

reklama
MILVA ale masz wózek 3w1 z częścią nosidełkową??? Jeśli to to jest właśnie fotelik do auta. Ja też taki mam do auta i na wózek. A 13 kilo to zależy od dziecka, moja Amelka ma 3 lata i ma akurat 13kg a kuzyna synek ma 1,5 roczku i ma już jakieś 15 kg.

KOTA ja też planuję wyprawę w maju na ponad 300km i nawet nie pomyślałam, żeby fotelik zmieniać bo jeszcze za mały Kacperek. Naprawdę nie masz się co martwić, przecież jednak Ci co produkują foteliki biorą na pewno tez pod uwagę, że w pewnym momencie dziecku nóżki będą wystawać. A i jak któraś z mam radziła wyjmnij wkładke dla niemowląt i będzie głębiej. Moja koleżanka ma syna 1,5 roku waży 16 kilo, głowa mu prawie cała wychodzi za foteli a ona go dalej w tym dla niemowlaków wozi, no to to już skrajna głupota dla mnie. Ile razy ja jej gadam i tym gdy się z nią widzę a ona nic sobie z tego nie robi, mówi że jeździ po bocznych drogach to nic się nie stanie. A czasem o nieszczęście nie trudno nawet na bocznych drogach.

Ostatnia edycja:
Do góry