reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Robimy zakupy dla maluszka

reklama
a to moje zakupy:):)

IMG_3852.jpgIMG_3853.jpg
poduszeczka do karmienia,musialam ja kupic bo przy pierszej ciazy i karmieniu bardzo mi jej brakowalo:)
oraz torba avent termiczna..

Kota śliczne te ciuszki do chrztu, ale jak dla mnie wydać około 150zł na jeden raz to za dużo.
Ja dostałam od kuzynki mojego M białą sukieneczkę i do tego bolerko, robione na cienkiej włóczce. Mam białe buciki( tez dostałam) i rożek do chrztu, był po promocji, ponieważ był uszkodzony, ale ładnie zaszyłam więc będzie oki:-)

właśnie, ceny porażają, szczególnie, że to ubranka na jedno wyjście.
my mamy zagwostkę z tym chrztem, bo miał być w kwietniu, ale chrzestna jak się okazało też jest w ciąży i dodatkowo ma termin na kwiecień, więc przełozyliśmy wstępnie na przełom lutego i marca i co, mój teść dostał na wtedy termin operacji, więc cholerka robimy jakoś w połowie lutego, Kubuś będzie malutki, ale na razie wstrzymujemy się z ciuszkami, zobaczymy czy nie nada się coś z tego, co już mamy, co sporo jasnych ciuszków zajmuje jego komódkę, ewentualnie jakiś biały rożek, czy śpiworek kupimy i już.

choć jak szperam na allegro to można za fajną kasę takie używane kompleciki kupić.

reklama
My pewnie też zrobimy chrzciny koło lutego. Tylko, że mamy dużo poważniejszy problem. Chrzestnymi będą: mój starszy brat i żona mojego szwagra i tu właśnie jest problem. Mamy tylko ją do wyboru, a oni wiecznie narzekają, że nie mają kasy itp. i jakoś mam przeczucie, że odmówi nam. Nie chcę żadnej kasy, tylko chcę, żeby Karolcia miała normalny chrzest i chrzestnych.

Do góry