reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Robimy zakupy dla maluszka

sosnowiczanka ja w kopmplecie z aventu na smoczku mialam osłonke i dodatkowo kupiłam dwupack ktory jest w fajnym przezroczystym pudeleczku wiec do niego wsadzilam jeden a dreugi wygotowany jest zamkniety ze swoją oslonką w małej saszetce w mojej torbie do szpitala.

reklama
Pisałam wcześniej posta w grudzień 2011 ale zginął w tłumie;-)

koleżanka zasugerowała mi, że przy chłopczyku powinnam się zaopatrzyć w termoforek bo chłopcy są bardziej podatni na koli niż dziewczynki i dobrze go przykładać do brzuszka jak maleństwo boli. Nie mam syna i trudno mi to zweryfikować.
Co wy o tym sądzicie?

mamaOskarka, na to nie ma reguły, znam dzieci ktore wogole nei wiedza co to kolki, moj młody miał kolki przez ok. 1.5 mies. nie miałam termoforka, miałam suszarkę:D i przez pieluszkę grzaliśmy brzuszek małego, lub mocno tuliliśmy uginając nozki pod brzuszek, a do tego najpierw stosowalam jakis badziew z apteki ktory nie pomagal, ale potem u lekarza dostalam DEBRIDAT wspaniały lek- proszek rozpuszczany z wodą jedna butelka ma trwalosc tylko 1mies., mały dostawał go rowny miesiac, zdarzylam kupic nową butelke ale od tej pory kolki jak ręką odjał. Ja myślę ze ten zakup nei jest potrzebny od razu, bedziesz obserwowac, poza tym moim zdaniem jesli bedzie mały mial kolki to sam termoforek i tak moze sobie nie poradzic. haha ale metoda na suszarkę jest tez fajna hihi i do tego szum uspokajął małego :)

Napiszcie, proszę, jeszcze kilka słów o sterylizatorach. Czy te do mikrofali sprawdzają sie równie dobrze, co elektryczne? Mam różne butelki - Avent, Gerber i jeszcze jakieś amerykańskie - coś kojarzę, że wspominałyście, że nie do wszystkich sterylizatorów wchodzą butelki innych firm. Przypomnicie jeszcze raz?

Poproszę o link do staniczkow:)

Gosia muszę iść w takim układzie do h&m zobaczyć te koszulki:)

U nas na kolki też pomogla suszarka;) Marika zasypiala przy niej w momencie:) Zresztą do tej pory lubi dźwięk suszarki;)
Mla ja sterylizatora nie miałam i nie będę miała bo myślę że to zbędny wydatek więc nie pomogę niestety.

Mła, ja również nie używałam i używać nie będę. Po prostu po użyciu myłam butelki i później wygotowywałam.
Moim zdaniem kolejny nie potrzeby gadżet

mła ja już pisałłam o sterylizatorach że jak dla mnie zbędny gadżet ale jak coś to do mikrofali lepszy bo nie zawala i dużo tańszy ja mam po Zu elektryczny TT ale napewno nie zakupiłabym jeszcze raz choć używałam sporo czasu jak mam to używam bez da się przeżyć garnki są :-D

Pochwalę się Wam najnowszym moim zakupem. Od rodziców kasę dostałam na urodziny i postanowiłam kupić termometr. Przegrzebałam pól internetu które z tych bezdotykowych są miarodajne i natrafiłam na dobry i niestety drogi, ale stwierdziłam, że jak jest naprawdę ok, to można kasę (zwłaszcza "dostaną") na niego wydać. Polecała go na innym wątku lekarka, więc zakupiłam taki:
Termometr bezdotykowy ThermoFlash LX-26 Kurier 0zł (1922982690) - Aukcje internetowe Allegro
Przyszedł wczoraj i mój mąż chodził po domu i "strzelał" do wszystkiego i sprawdzał temperaturę :)

reklama
a mi wciąż brakuje termometru i nie wiem na jaki się zdecydować, może właśnie doświadczone mamy się wypowiedzą ??
taki jak rojku kupiła? może jakiś do ucha a może na podczerwień ??
bo ja zielona jestem zupełnie...

Do góry