reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Robimy zakupy dla maluszka

mamaOskarka mam taki sam jak dla mnie ok przy Zu bardzo dużo używany miałam taką mleczarnie, że bez niego się nie ruszałam zawsze pod ręką cycki jak kamienie teraz zapowiada się tak samo więc myślę że znów się przysłuży

Nawet na zakupy go zabierałam zawsze myślałam że jak by ktoś torbę chciał zobaczyć w markecie albo w sklepie jak czasem bywa gdy pika bramka to pomyślałby że psychiczna jestem z laktatorem w torebce ale ja 2h nie mogłam wytrzymać choć trochę musiałam ściągnąć aby ulgę mi przyniosło:angry::angry::angry: i biegałam do kibla masakra kiepsko to wspominamale tak przez 3 pierwsze m-ce było później już ok

reklama
W pierwszej ciąży mój M mi kupił laktator, dopiero po porodzie. Nawet nie wiem jakiej był firmy, działał na zasadzie strzykawki.
Ciężko mi z nim było, bo przez 5 dni musiałam nim pobudzać laktację ze względu na to ,że nie mogłam małej karmić. Pobudziłam skutecznie, bo małą karmiłam 2,5 roku. Drugiej córy karmić nie mogłam, bo była uczulona nawet na mój pokarm:-( Po kilku karmieniach wyglądała jak truskawka.

Teraz postanowiłam kupić jakiś lepszy sprzęt , stąd zdecydowałam się na TT. Trochę się bałam na początku, że ten laktator to chyba nie na mnie, bo ta nakładka na biust jest bardzo duża i na początku śmiało bym zmieściła moje dwie piersi:eek: ale teraz już się wydaje ok:tak:.... chociaż biustonosze i tak lepiej wyglądają na moich łopatkach;-)

Dzięki Ci Panie za Chinki i ich podwójne push up"y!!:-)

mamaOskarka ja też nie zostałąm obdarowana w biust mam mały więc te problemy z mleczarnią może właśnie z tąd bo pokarm nie miał się gdzie zmieścić:-D i tryskał :-D ale 3 dni po porodzie jak spojrzałam w lustro i zobaczyłam cycki to przez chwile byłam tak szczęśliwa nigdy takich dużych nie miałam ale zauroczenie szybko mineło niestety:baffled::baffled::baffled:

MamaOskarka :-D:-D normalnie wymitasz z humorem :-D:-D

Ja tez mialam ten zestaw przy Zuzi ale nie zdal egzaminu, przy naduszaniu ta plastikowa, nazwe ja sprezyna bo nie wiem jak nazwac inaczej jakos uciekala w mojej pompce z miejsca i ciezko sie odciagalo. Ja wtedy kupilam Medele elektryczna i powiem, ze jest super, jedyny minus to taki ze nakladki do ssania sa z plastiku a nie gumy wiec czasem mnie obcieraly, malam tez taka maszyne do dojenia ze szpitala pozyczona, tez Medeli ale ta to byla olbrzymia i w 15 minut zalatwiala obie piersi :-) pamietajcie, zeby z obu odciagac cobyscie sie zapalenia nie nabawily a w razie co zawsze miejscie swieza kapuche w domu ;-)

Gosia, kiedyś miałam straszne kompleksy na tle biustu, nawet namawiałam męża, żeby mi zasponsorował operację:tak:;-)
Przekonywałam go, ze teraz to już nie jest takie drogi i można jeszcze to zrobić na raty...

Powiedziała mi, że jakby mózgi wymieniali to za taka operację może mi płacić raty całe życie:eek:

Ufff zrefundowali mi za literki wiec kupilam nowe od innego sprzedawcy :angry: oby ten je przyslal bo normalnie wsiade w pociag i oojade odebrac osobiscie i postrasze go brzuchem :tak: do tego dokupilam dwa rodzaje dinozaura drewnianego dla Bena i zabke i kwiatka dla Zuzi. Tez pomaluje i przyczepie obok liter. Kurcze tak juz bym chciala moc je zrobic bo na robienie kartek swiatecznych nie mam weny :-(

Dziewczyny, a powiedzcie mi jaki rozmiar kupic stanika do karmienia? Bo normalnie, przed ciążą nosilam C lub D ( w zaleznosci jakiej firmy) , teraz noszę jeden rozmiar wiekszy a zastanawiam sie czy po porodzie jak bedzie duzo mleka to wystarczy mi ten rozmiar co noszę teraz czy lepiej kupic o jeszcze jeden wiekszy???

A laktator tez kupilam ręczny TT i mam nadzieje ze bedzie ok.

Sosnowiczanka, ja na zakupach stanikowych byłam z ekspertką - matką trójki. Mimo, że teraz noszę rozmiar więcej niż "przed", kazała mi kupić staniki jeszcze jeden rozmiar większe (czyli o 2 więcej od wyjściowego). Jakoś tak się udało, że jeden jest bardziej elastyczny i w zasadzie wygląda na akuratny, ale ma dużo luzu (mitex, model Mame), a drugi jest trochę za duży, ale ma być ok (Canpol, model Nursing Bra Premium). Weź jednak pod uwagę rzeczywisty rozmiar, a nie to, co jest napisane na opakowaniu, bo np. ten stanik z Canpolu jest znacznie większy niż świadczyłaby o tym etykieta.

BTW, zwykłe staniki z reguły nie umożliwiają wygodnego "zainstalowania" wkładek laktacyjnych....

Ostatnia edycja:
reklama
No, juz po zakupach. Kupilam stanik rozmiar wiekszy, czyli E. Kupilam tez reszte rzeczy potrzebnych do szpitala: maszynki do golenia, pomadke nawilzajaca, teczke na dokumenty. Zaraz wsadze to do torby i moge powiedziec ze torba spakowana w 100%. Mam nadzieje ze niczego nie zapomnialam, zreszta czytam was regularnie to jak cos to sie przypomni:-D
Dodam jeszcze ze ja wszystko co sie dalo podzielilam na pol i mam w niej: pol paczki podkladow na lozko, pol paczki tych podpasek wielkich belli, 1koszule do karmienia, 2 saszetki tantum rossa. Reszte spakowalam w inna torbe i ta przyniesie mi maz jak juz urodze, na poloznictwo. Przeciez i tak wszystko nie bedzie potrzebne od razu a dzieki temu zaoszczedzilam duzo miejsca i wszystko ladnie mi sie zmiescilo.:biggrin2:

Do góry