reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Robimy zakupy dla maluszka

Być może odciągacz będzie nam potrzebny już w szpitalu i po każdym użyciu jego elementy powinny zostać wysterylizowane. Możemy to zrobić korzystając z własnego sprzętu lub ze szpitalnych mikrofali. Jednym z rozwiązań jest właśnie kupienie woreczka do sterylizacji i proszenie położnej o to, żeby wrzuciła wszystko do mikrofali na określony czas. Tak nam to wyjaśniono.

reklama
Kurczę tak naprawdę z takich rzeczy potrzebnych na "od razu" to został mi do kupienia jeszcze tylko ręcznik. Tylko jest problem bo chodzę po sklepach i macam różne ręczniki i żaden mi nie pasuje! Chciałabym taki milutki i fajniutki, a jednocześnie nie za 100zł i nie mogę takiego znaleźć :crazy:

Ostatnio pomyślałam o zakupie nawilżacza powietrza, w końcu mała urodzi się w sezonie grzewczym i nie wiem czy to nie byłoby potrzebny zakup...?

Freiya, rozmawiałyśmy niedawno o nawilżaczach. Wiele z nas już go ma, a niektóre zakupiły. Między innymi Kota dopadła takie fajne zielone ustrojstwo - nawilżacz w kształcie żaby :)
Doświadczone mamuśki wspominały, że prócz zwykłego nawilżania wykorzystywały go do inhalacji. Myślę, że to jeden z tych zakupów, bez których da się żyć, ale który jest bardzo praktyczny i rzeczywiście się sprawdza.

Dziewczyny a ja mam wlasnie pytanko co do laktatorów, nie wiem czy kupic (bo to różnie bywa a niestety laktatory tanie nie sa ), i tak sobie mysle ze jak bede musiala odciagac pokarm ,to moze M wysle do sklepu:eek:i kupi i przyniesie do szpitala? jak u was wyglada sytuacja "Laktatorowa"?:-)
Co do nawilzaczy dobrze sie sprawdzaja w blokach (gdzie jest bardzo suche powietrze) równie dobrze mozna zmoczyc pieluche tetrowa i wrzucic na grzejnik:tak:
Aha ciekawostka dla dziewczyn które jeszcze nie kupily a chca zakupic nawilzacz pow, pamietajcie o filtrach czy jest łatwa dostepnosc!!!! nie problem kupic fajny tani nawilzacz jak jest pozniej problem z filtrami, funkcja Jonizacji i miernik wilgotnosci tez sie przyda w nawilzaczu:-) (wiem cos o tym ,bo pracowalam z takim sprzetem)

Ja laktatora nie kupuję na razie bo jednak liczę, że nie będzie problemów laktacyjnych (w razie czego podczas pobytu w szpitalu mogę wypożyczyć z oddziału), a jeśli okaże się, że jednak jest potrzebny w domu to ktoś mi "poleci" i kupi. Mam nadzieję, że uda się na cycu bez butelek. :)

Mła, dzięki, jakoś musiałam przegapić tę rozmowę. :zawstydzona/y:

Phelanio, ja na szczęście nie muszę podejmować decyzji o takim wydatku - kuzynka pożyczyła mi swój, elektryczny. Muszę go jeszcze tylko obczaić i przygotować do szpitala ;)
Jeśli jednak chcesz w to angażować M. (O Matko!) to lepiej ustal wcześniej sama - jaki, gdzie i za ile i wyślij chłopaka z kartką, bo katastrofa czai się w powietrzu :))) Mój ostatnio szukał ze mną w sklepie chusteczek nawilżanych. Ja już dawno znalazłam, oceniłam, wybrałam, a on przyszedł i mi mówi, że nie ma nigdzie! :p :) Na koniec się okazało, że w ogóle nie wiedział, o jakie chusteczki mi chodzi i pytał "po co to" ;)

Freiya, spoko :) Po prostu podpowiadam, że nie musisz czekać na nasze wskazówki, bo już gdzieś tu są ;)

Ostatnia edycja:
reklama
ja przy pierwszej ciazy mialam laktator w szpitalu..
bo roznie bywa,lepiej jak by w razie czego nie dostalo sie maluszka przez pare dni do siebie to lepiej pobudzic ta laktacje...

Tak ja mam do sprzedania laktatorek jakby co bo dostalam 2 :):):) i mi nie potrzzebny!!

Mamusie daje gratis lezaczek do laktatorka bo mam dwa takze zapraszam!!a miejsca w garazu juz brak! Takze zapraszam na zakupowy watek:)

Do góry