Być może odciągacz będzie nam potrzebny już w szpitalu i po każdym użyciu jego elementy powinny zostać wysterylizowane. Możemy to zrobić korzystając z własnego sprzętu lub ze szpitalnych mikrofali. Jednym z rozwiązań jest właśnie kupienie woreczka do sterylizacji i proszenie położnej o to, żeby wrzuciła wszystko do mikrofali na określony czas. Tak nam to wyjaśniono.
reklama
Kurczę tak naprawdę z takich rzeczy potrzebnych na "od razu" to został mi do kupienia jeszcze tylko ręcznik. Tylko jest problem bo chodzę po sklepach i macam różne ręczniki i żaden mi nie pasuje! Chciałabym taki milutki i fajniutki, a jednocześnie nie za 100zł i nie mogę takiego znaleźć
Ostatnio pomyślałam o zakupie nawilżacza powietrza, w końcu mała urodzi się w sezonie grzewczym i nie wiem czy to nie byłoby potrzebny zakup...?
Ostatnio pomyślałam o zakupie nawilżacza powietrza, w końcu mała urodzi się w sezonie grzewczym i nie wiem czy to nie byłoby potrzebny zakup...?
dagne
Fanka BB :)
Freiya - ja ostatnio kupiłam fajny ręcznik w tesco, za 39,99 - kąpielowy 100/150 chyba
Freiya, rozmawiałyśmy niedawno o nawilżaczach. Wiele z nas już go ma, a niektóre zakupiły. Między innymi Kota dopadła takie fajne zielone ustrojstwo - nawilżacz w kształcie żaby
Doświadczone mamuśki wspominały, że prócz zwykłego nawilżania wykorzystywały go do inhalacji. Myślę, że to jeden z tych zakupów, bez których da się żyć, ale który jest bardzo praktyczny i rzeczywiście się sprawdza.
Doświadczone mamuśki wspominały, że prócz zwykłego nawilżania wykorzystywały go do inhalacji. Myślę, że to jeden z tych zakupów, bez których da się żyć, ale który jest bardzo praktyczny i rzeczywiście się sprawdza.
Phelania
Mama 2 urwisów :P
Dziewczyny a ja mam wlasnie pytanko co do laktatorów, nie wiem czy kupic (bo to różnie bywa a niestety laktatory tanie nie sa ), i tak sobie mysle ze jak bede musiala odciagac pokarm ,to moze M wysle do sklepui kupi i przyniesie do szpitala? jak u was wyglada sytuacja "Laktatorowa"?:-)
Co do nawilzaczy dobrze sie sprawdzaja w blokach (gdzie jest bardzo suche powietrze) równie dobrze mozna zmoczyc pieluche tetrowa i wrzucic na grzejnik
Aha ciekawostka dla dziewczyn które jeszcze nie kupily a chca zakupic nawilzacz pow, pamietajcie o filtrach czy jest łatwa dostepnosc!!!! nie problem kupic fajny tani nawilzacz jak jest pozniej problem z filtrami, funkcja Jonizacji i miernik wilgotnosci tez sie przyda w nawilzaczu:-) (wiem cos o tym ,bo pracowalam z takim sprzetem)
Co do nawilzaczy dobrze sie sprawdzaja w blokach (gdzie jest bardzo suche powietrze) równie dobrze mozna zmoczyc pieluche tetrowa i wrzucic na grzejnik
Aha ciekawostka dla dziewczyn które jeszcze nie kupily a chca zakupic nawilzacz pow, pamietajcie o filtrach czy jest łatwa dostepnosc!!!! nie problem kupic fajny tani nawilzacz jak jest pozniej problem z filtrami, funkcja Jonizacji i miernik wilgotnosci tez sie przyda w nawilzaczu:-) (wiem cos o tym ,bo pracowalam z takim sprzetem)
Ja laktatora nie kupuję na razie bo jednak liczę, że nie będzie problemów laktacyjnych (w razie czego podczas pobytu w szpitalu mogę wypożyczyć z oddziału), a jeśli okaże się, że jednak jest potrzebny w domu to ktoś mi "poleci" i kupi. Mam nadzieję, że uda się na cycu bez butelek.
Mła, dzięki, jakoś musiałam przegapić tę rozmowę.
Mła, dzięki, jakoś musiałam przegapić tę rozmowę.
Phelanio, ja na szczęście nie muszę podejmować decyzji o takim wydatku - kuzynka pożyczyła mi swój, elektryczny. Muszę go jeszcze tylko obczaić i przygotować do szpitala
Jeśli jednak chcesz w to angażować M. (O Matko!) to lepiej ustal wcześniej sama - jaki, gdzie i za ile i wyślij chłopaka z kartką, bo katastrofa czai się w powietrzu )) Mój ostatnio szukał ze mną w sklepie chusteczek nawilżanych. Ja już dawno znalazłam, oceniłam, wybrałam, a on przyszedł i mi mówi, że nie ma nigdzie! Na koniec się okazało, że w ogóle nie wiedział, o jakie chusteczki mi chodzi i pytał "po co to"
Freiya, spoko Po prostu podpowiadam, że nie musisz czekać na nasze wskazówki, bo już gdzieś tu są
Jeśli jednak chcesz w to angażować M. (O Matko!) to lepiej ustal wcześniej sama - jaki, gdzie i za ile i wyślij chłopaka z kartką, bo katastrofa czai się w powietrzu )) Mój ostatnio szukał ze mną w sklepie chusteczek nawilżanych. Ja już dawno znalazłam, oceniłam, wybrałam, a on przyszedł i mi mówi, że nie ma nigdzie! Na koniec się okazało, że w ogóle nie wiedział, o jakie chusteczki mi chodzi i pytał "po co to"
Freiya, spoko Po prostu podpowiadam, że nie musisz czekać na nasze wskazówki, bo już gdzieś tu są
Ostatnia edycja:
mamaOskarka
Fanka BB :)
Ja kupiłam laktator Zestaw początkowy do karmienia piersią i butelką - Tommee Tippee | Karmienie | Karmienie piersią | Laktator | MamaBebe.pl ,
czy się sprawdzi zobaczymy... ale z tego co pamietam, któraś mam chciała odsprzedać laktator tej firmy.
czy się sprawdzi zobaczymy... ale z tego co pamietam, któraś mam chciała odsprzedać laktator tej firmy.
reklama
ja przy pierwszej ciazy mialam laktator w szpitalu..
bo roznie bywa,lepiej jak by w razie czego nie dostalo sie maluszka przez pare dni do siebie to lepiej pobudzic ta laktacje...
Tak ja mam do sprzedania laktatorek jakby co bo dostalam 2 i mi nie potrzzebny!!
Mamusie daje gratis lezaczek do laktatorka bo mam dwa takze zapraszam!!a miejsca w garazu juz brak! Takze zapraszam na zakupowy watek
bo roznie bywa,lepiej jak by w razie czego nie dostalo sie maluszka przez pare dni do siebie to lepiej pobudzic ta laktacje...
Tak ja mam do sprzedania laktatorek jakby co bo dostalam 2 i mi nie potrzzebny!!
Mamusie daje gratis lezaczek do laktatorka bo mam dwa takze zapraszam!!a miejsca w garazu juz brak! Takze zapraszam na zakupowy watek