reklama
kota-behemota
Q & H team
Lysa, super prezent!!! dostawać takie maleńkie ciuszki to sama przyjemność
a ja w ramach nudów postanowiłam obcykać moją torbę do szpitala wraz z jej zawartością. Niestety musiałam ją okroić do niezbędnego minumum, a resztą (laktator, zapasowe koszule itd) zapakować w reklamówkę, żeby mi później M. doniósł już na położnictwo.
tak więc zawartość torby do szpitala w moim przypadku wygląda tak:
- dokumenty + karta ciąży + oryginały wyników badań na grupę krwi, przeciwciała (mam gr. 0 Rh-, więc musze mieć ten wynik w oryginale), Wassermann i Hbs oraz wydruki od gina ze wszystkich badań USG + lipcowy wypis ze szpitala.
- szlafrok i 2 koszule
- papier toaletowy
- 3 ręczniki (2 duże ciemne i jeden mały do rąk)
- klapki pod prysznic + papcie
- 7 pampersów + rękawiczki niedrapki
- 3 pieluszki tetrowe
- 3 pary ciepłych skarpet i w razie W 1 majtki bawełniane
- majtki poporodowe
- kosmetyczka
- mokre chusteczki pampers dla małego, mokre chusteczki odświeżające i do demakijażu dla mnie
- wkładki laktacyjne 14 szt., 2 biustonosze do karmienia
- stary, duży t-shirt męża do rodzenia i stary, cienki szlafrok do chodzenia w nim w czasie 1 fazy porodu, już po, M. zabierze do domu albo wywali razem z tshirtem.
- 1 podkład na łóżko i 3 podpaski poporodowe - szpital zapewnia, ale w razie W biorę, jak braknie, M. dowiezie.
- talerzyk, kubek, sztućce, chusteczki higieniczne i woda mineralna z dziubkiem
do kosmetyczki wrzuciłam miniaturki z kremem do twarzy się wycwaniłam, wysłałam mamę do Sephory po próbki różnych kremów i tym sposobem zaoszczędziłam miejsce:
- kilka saszetek tantum rosa
- pasta do zębów i szczoteczka
- mini szampon, antyperspirant i maść bephanten
- żel pod prysznic z oliwką (nie muszę używać po nim balsamu)
- soczewki kontaktowe
- spore próki kremów do twarzy, chłodząca rolka pod oczy, mini woda termalna
- lusterko, pomadki nawilżające, gumka i spinka do włosów
jakbym coś przeoczyła i nie spakowała to krzyczcie!
a ja w ramach nudów postanowiłam obcykać moją torbę do szpitala wraz z jej zawartością. Niestety musiałam ją okroić do niezbędnego minumum, a resztą (laktator, zapasowe koszule itd) zapakować w reklamówkę, żeby mi później M. doniósł już na położnictwo.
tak więc zawartość torby do szpitala w moim przypadku wygląda tak:
- dokumenty + karta ciąży + oryginały wyników badań na grupę krwi, przeciwciała (mam gr. 0 Rh-, więc musze mieć ten wynik w oryginale), Wassermann i Hbs oraz wydruki od gina ze wszystkich badań USG + lipcowy wypis ze szpitala.
- szlafrok i 2 koszule
- papier toaletowy
- 3 ręczniki (2 duże ciemne i jeden mały do rąk)
- klapki pod prysznic + papcie
- 7 pampersów + rękawiczki niedrapki
- 3 pieluszki tetrowe
- 3 pary ciepłych skarpet i w razie W 1 majtki bawełniane
- majtki poporodowe
- kosmetyczka
- mokre chusteczki pampers dla małego, mokre chusteczki odświeżające i do demakijażu dla mnie
- wkładki laktacyjne 14 szt., 2 biustonosze do karmienia
- stary, duży t-shirt męża do rodzenia i stary, cienki szlafrok do chodzenia w nim w czasie 1 fazy porodu, już po, M. zabierze do domu albo wywali razem z tshirtem.
- 1 podkład na łóżko i 3 podpaski poporodowe - szpital zapewnia, ale w razie W biorę, jak braknie, M. dowiezie.
- talerzyk, kubek, sztućce, chusteczki higieniczne i woda mineralna z dziubkiem
do kosmetyczki wrzuciłam miniaturki z kremem do twarzy się wycwaniłam, wysłałam mamę do Sephory po próbki różnych kremów i tym sposobem zaoszczędziłam miejsce:
- kilka saszetek tantum rosa
- pasta do zębów i szczoteczka
- mini szampon, antyperspirant i maść bephanten
- żel pod prysznic z oliwką (nie muszę używać po nim balsamu)
- soczewki kontaktowe
- spore próki kremów do twarzy, chłodząca rolka pod oczy, mini woda termalna
- lusterko, pomadki nawilżające, gumka i spinka do włosów
jakbym coś przeoczyła i nie spakowała to krzyczcie!
żabcia_tbg
Maciusowa Mama
kota no widzę że już masz wszystko w torbach popakowane i jak fajnie posegregowane.
A ja nadal się guzdram i sama nie wiem co mam wziąć do tego szpitala naszykowałam ciuszki dla Mełego a resztę nie mam zielonego pojęcia co trzeba =/
A może dziewczyny które macie zamiar rodzić w UK macie spis co potrzeba do szpitala ??
A ja nadal się guzdram i sama nie wiem co mam wziąć do tego szpitala naszykowałam ciuszki dla Mełego a resztę nie mam zielonego pojęcia co trzeba =/
A może dziewczyny które macie zamiar rodzić w UK macie spis co potrzeba do szpitala ??
Dziewczyny byłam dziś w aptece i pani dała mi taką kartę rabatową Dla Mamy i Maluszka, mają dużo fajnych rabatów na kosmetyki, pieluszki, podpaski itp. a apteki Dbam o Zdrowie są w całej Polsce więc może będziecie chciały skorzystać, można zarejestrować się przez internet na tej stronie
portal o zdrowiu i apteka online
portal o zdrowiu i apteka online
kasia2011
Fanka BB :)
kota a kosmetyki dla malego typu krem oliwka i mydelko do kompieli bo u mnie tego wymagaja nie wiem jak u ciebie!? a i jeszcze termometr dla ciebie
kota-behemota
Q & H team
kota a kosmetyki dla malego typu krem oliwka i mydelko do kompieli bo u mnie tego wymagaja nie wiem jak u ciebie!? a i jeszcze termometr dla ciebie
wszystko powyższe zapewnia szpital, więc odpada
zauwazyłam, że grzebienia sobie nie spakowałam hehe
inka85
Mamusia Aleksego
kota DZIĘKUJĘ za ten post!!!
ja wciąż nie spakowałam torby bo nie wiedziałam co, ile i jak! teraz mi się już rozjaśniło
byłam w Rossmannie żeby kupić te małe kosmetyki ale uznałam że nie warto, bo wychodzi drogo a można tam kupić puste buteleczki (pojemność 100ml) i mniejsze pojemniczki za 1,99szt i chyba się na te zdecyduje i przeleję szampon, odżywkę bo używam specjalistycznych fryzjerskich a te gotowe mi nie pasują. a pojemniczki są idealne na podróże samolotem, gdzie ograniczone są właśnie pojemności kosmetyków. więc nie będą tylko jednorazowe!!
muszę wybrać się chyba w tym tygodniu na wycieczkę do szpitala gdzie będę rodzić, żeby się dowiedzieć co muszę zabrać dla siebie a co dla Maleństwa.
ja wciąż nie spakowałam torby bo nie wiedziałam co, ile i jak! teraz mi się już rozjaśniło
byłam w Rossmannie żeby kupić te małe kosmetyki ale uznałam że nie warto, bo wychodzi drogo a można tam kupić puste buteleczki (pojemność 100ml) i mniejsze pojemniczki za 1,99szt i chyba się na te zdecyduje i przeleję szampon, odżywkę bo używam specjalistycznych fryzjerskich a te gotowe mi nie pasują. a pojemniczki są idealne na podróże samolotem, gdzie ograniczone są właśnie pojemności kosmetyków. więc nie będą tylko jednorazowe!!
muszę wybrać się chyba w tym tygodniu na wycieczkę do szpitala gdzie będę rodzić, żeby się dowiedzieć co muszę zabrać dla siebie a co dla Maleństwa.
mamaOskarka
Fanka BB :)
Inka również zakpiłam te pojemniki. są wygodne i z dozownikami, no i na pewno tańsze rozwiązanie:-)
Sosnowiczanka
Mamusia Alanka :)
Kota to wszystko zmiescilo Ci sie w tą torbe? Bo same te ze 3 reczniki, szlafrok, podklady poporodowe i na lóżko to zajmuja tyle miejsca ze ja nie wiem w co sie spakuje. Chyba w taka wielka walizke na kółkach...
reklama
Nastazja
Mama Adama Łobuza I
Kasiu2011, a gdzie będziesz rodzić, bo jesteśmy z tego samego miasta? ;-) Wiem że u nas w szpitalu nie kąpią dziecka, tylko myją chusteczkami.