reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Robimy zakupy dla maluszka

Łysa jak to fajnie od kogoś dostać i nie musieć kupować naprawdę też dostałam troszkę od koleżanki to się strasznie cieszyłam że wydatek mnie ominoł SUPER

reklama
Lysa, super prezent!!! :) dostawać takie maleńkie ciuszki to sama przyjemność :tak:

a ja w ramach nudów postanowiłam obcykać moją torbę do szpitala wraz z jej zawartością. Niestety musiałam ją okroić do niezbędnego minumum, a resztą (laktator, zapasowe koszule itd) zapakować w reklamówkę, żeby mi później M. doniósł już na położnictwo.

torba.jpg

tak więc zawartość torby do szpitala w moim przypadku wygląda tak:
- dokumenty + karta ciąży + oryginały wyników badań na grupę krwi, przeciwciała (mam gr. 0 Rh-, więc musze mieć ten wynik w oryginale), Wassermann i Hbs oraz wydruki od gina ze wszystkich badań USG + lipcowy wypis ze szpitala.
- szlafrok i 2 koszule
- papier toaletowy
- 3 ręczniki (2 duże ciemne i jeden mały do rąk)
- klapki pod prysznic + papcie
- 7 pampersów + rękawiczki niedrapki
- 3 pieluszki tetrowe
- 3 pary ciepłych skarpet i w razie W 1 majtki bawełniane
- majtki poporodowe
- kosmetyczka
- mokre chusteczki pampers dla małego, mokre chusteczki odświeżające i do demakijażu dla mnie :)
- wkładki laktacyjne 14 szt., 2 biustonosze do karmienia
- stary, duży t-shirt męża do rodzenia :) i stary, cienki szlafrok do chodzenia w nim w czasie 1 fazy porodu, już po, M. zabierze do domu albo wywali razem z tshirtem.
- 1 podkład na łóżko i 3 podpaski poporodowe - szpital zapewnia, ale w razie W biorę, jak braknie, M. dowiezie.
- talerzyk, kubek, sztućce, chusteczki higieniczne i woda mineralna z dziubkiem :)

IMG_9057.jpg

do kosmetyczki wrzuciłam miniaturki :) z kremem do twarzy się wycwaniłam, wysłałam mamę do Sephory po próbki różnych kremów i tym sposobem zaoszczędziłam miejsce:
- kilka saszetek tantum rosa
- pasta do zębów i szczoteczka
- mini szampon, antyperspirant i maść bephanten
- żel pod prysznic z oliwką (nie muszę używać po nim balsamu)
- soczewki kontaktowe
- spore próki kremów do twarzy, chłodząca rolka pod oczy, mini woda termalna
- lusterko, pomadki nawilżające, gumka i spinka do włosów

IMG_9058.jpg

jakbym coś przeoczyła i nie spakowała to krzyczcie! :)

kota no widzę że już masz wszystko w torbach popakowane i jak fajnie posegregowane.

A ja nadal się guzdram i sama nie wiem co mam wziąć do tego szpitala naszykowałam ciuszki dla Mełego a resztę nie mam zielonego pojęcia co trzeba =/

A może dziewczyny które macie zamiar rodzić w UK macie spis co potrzeba do szpitala ??

Dziewczyny byłam dziś w aptece i pani dała mi taką kartę rabatową Dla Mamy i Maluszka, mają dużo fajnych rabatów na kosmetyki, pieluszki, podpaski itp. a apteki Dbam o Zdrowie są w całej Polsce więc może będziecie chciały skorzystać, można zarejestrować się przez internet na tej stronie
portal o zdrowiu i apteka online

kota DZIĘKUJĘ za ten post!!!
ja wciąż nie spakowałam torby bo nie wiedziałam co, ile i jak! teraz mi się już rozjaśniło :)
byłam w Rossmannie żeby kupić te małe kosmetyki ale uznałam że nie warto, bo wychodzi drogo a można tam kupić puste buteleczki (pojemność 100ml) i mniejsze pojemniczki za 1,99szt i chyba się na te zdecyduje i przeleję szampon, odżywkę bo używam specjalistycznych fryzjerskich a te gotowe mi nie pasują. a pojemniczki są idealne na podróże samolotem, gdzie ograniczone są właśnie pojemności kosmetyków. więc nie będą tylko jednorazowe!!

muszę wybrać się chyba w tym tygodniu na wycieczkę do szpitala gdzie będę rodzić, żeby się dowiedzieć co muszę zabrać dla siebie a co dla Maleństwa.

Kota to wszystko zmiescilo Ci sie w tą torbe? Bo same te ze 3 reczniki, szlafrok, podklady poporodowe i na lóżko to zajmuja tyle miejsca ze ja nie wiem w co sie spakuje. Chyba w taka wielka walizke na kółkach... :no:

reklama
kota a kosmetyki dla malego typu krem oliwka i mydelko do kompieli bo u mnie tego wymagaja nie wiem jak u ciebie!? a i jeszcze termometr dla ciebie

Kasiu2011, a gdzie będziesz rodzić, bo jesteśmy z tego samego miasta? ;-) Wiem że u nas w szpitalu nie kąpią dziecka, tylko myją chusteczkami.

Do góry