reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Robimy zakupy dla maluszka

reklama
to teraz ja się pochwalę moimi słodkościami z serii mój mały mężczyzna dziś robiłam ostatnie przepierki nowych rzeczy i nie mogłam się oprzeć wam pokazaćZobacz załącznik 405210Zobacz załącznik 405211Zobacz załącznik 405214Zobacz załącznik 405212

mega moj ulubiony HM:):):)zajebiste ciuszki:)

Phelania ja przy pierwszej ciazy nie mialam majtek jednorazowych..teraz kupilam tak sobie:)
a podkladow tez nie kupowalam..mialam normalne podpaski w domu always lub bella cienkie ze skrzydelkami:)

Phelania - ja właśnie dostałam paczkę w pt. i dostałam m.in. 1 opakowanie (10szt) podkładów poporodowych z Belli i majtki jednorazowe 6szt - położna mówiła, że powinno starczyć :) a po zużyciu podkładów, można wg niej spokojnie podpaski chłonne używać, bo już nie ma takiego krwawienia jak w pierwszych 2 dniach. Myślę, że jej zaufam i więcej nie będę dokupować. A i wzięłam za radą Asko te nakładki na wc :) no i z takich rzeczy to jeszcze podkład na łóżko szpitalne.

dziewczyny ja nie jestem pewna czy 1 paczka podkładów wam starczy.. ja nie jestem pewna ile ja miałam ale albo 3 albo 4 z czego zostało mi 6 szt.w otwartej, więc moim zdaniem 2 paczki trzeba miec, ale to nie jest rzecz ktorej nie jest wam ktos w stanie przyniesc w razie draki, ja dopiero w domu uzywalam podpasek, w szpitalu nie są u nas mile widziane, zresztą sie nie dziwie, a jesli chodzi o majtki jednorazowe to uwazam ze paczuszka starczy z reguły tam jest 5 lub 6 szt.

ja po poprzednim porodzie tez zużyłam 2 paczki tych podkładów z belli (czyli w sumie 20 sztuk) a poźniej juz zwykle podpaski...u mnie krwawienie po porodzie nie bylo jakos bardzo intensywne, ale ten podkład co 3-4 godz jednak trzeba zmienić, więc tak akurat 2 paczki na te 3 dni w szpitalu po porodzie starczają. A majtki miałam takie elastyczne siateczkowe, bo te filzelinowe sie podwijały i podkład sie nie trzymał na miejscu, także ja polecam te majtki siateczkowe. Teraz tez sie zaopatrzyłam w taki sam sposób.

Ja tak tylko dodam ze zuzylam jedna paczke jak mi wody zaczely odchodzic zeby ciagle ciuchow nie moczyc wiec dodatkowo paczke mialam na to. Zalezy czy sie beda saczyc czy nie, ja mialam pierwszy chlust potezny ale nadal potem cielko wiec sie przydaly :tak:

Łysa.. o no właśnie widziałam że z jakiegoś powodu miałam tak dużo tych podkładów.. zanim zaczęłam rodzić wody mi odchodziły przez ok. 8 h.(przez pierwsze 3 h dość solidnie) więc już przed porodem poszło mi kilka podkładów.

reklama
Asko dokladnie zwykla podpaska by nie dala rady :tak:
poza tym reszta dziewczyn, kupcie sobie jedna/dwie dodatkowo i niech wam M dowiezie jakby zabraklo i juz bo tez bezsensu zawalac cala torbe nimi a wiadomo miejsca zajmuja wiecej, ale to tylko moje spostrzezenia. Mysle, ze 2 paczki to mus, jedna na wody przed porodem i jedna na pewno po porodzie :tak:

Do góry