reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Robimy zakupy dla maluszka

ja w szpitalu dostawalam i nie potrzeba bylo swoich...
ale teraz jak tak straszycie z tymi wodami to chyba kupie:)
a po porodzie nie mialam zbyt obfitego krawienia takze zwykla podpaska wystraczyla,ale kazdy inaczej bedzie to przechodzil..
takze majatku to nie kosztuje wiec lepiej miec:)

reklama
ja równiez z doświadczeń pamiętam że ze 4 paki użyłam po pierwsze wolałam często zmieniać po drugie uważam że zwykłe nie dają rady i pewniej się czułam wiadomo wielkie ale w nocy równie większy komfort ja mam 4 kupione 2 do szpitala i w domu 2 szt aby nie biegać to M dowiezie albo po powrocie się przydadzą dodam że u mnie długo poług trwał więc pewnie to sprawa indywidualna ale to moja opinia że jedna to napewno za mało

To My wczoraj pojechaliśmy zamówić w końcu wózek:-D
zakupiliśmy też kocyki, ręczniki, ceratki, pościel, podkład do samochodu do przewijania bobasa, pozytywkę no i wielkiego krokodyla. A no i kosz na pieluchy.

Już w sumie mało Nam zostało do kupienia, bo większość już mamy, ale muszę sprawdzić na strychu, co pochowane jest w kartonach.

Bardzo spodobał mi się liść w IKEI, ale nie da się go zamontować na skośnej ścianie jakoś tak normalnie i na razie odpuściłam, ale jest świetny. Poniżej link.

LÖVA Baldachim - IKEA

Dziewczyny ja tez zużyłam z 4 paczki tych wielkich podpach z bella
dodatkowo 6 podkładów na łózko Semi
a majtki mialam i polecam siateczkowe Hartman sa bardzo wygodne i mozna je prać ja miałam 4 szt , teraz tez tyle kupiłam.

Mła jakie te żabki cudne!!!!!!!!
I mają jeszcze inne wzory!!!!!!!!

Aż chyba zakupię:happy2:

Co do wkładek po porodzie... ja ich w ogóle nie potrzebowałam, ale to względu na zerowe krwawienie przez krzepliwość... nawet szycie szyjki nie spowodowało krwawienia...

dziewczyny, ważna sprawa z torbą do szpitala!!! nie wiem, gdzie to wrzucić, więc piszę tu i na ogólnym:
w kilku śląskich szpitalach nie wpuszczają na oddziały z większymi torbami i walizkami i na IP każą się przepakowywac do 2 reklamówek!! na pewno tak się dzieje ostatnio w Rybniku i w Wodzisławiu, wiem od koleżanek, które niedawno rodziły, mężowie musieli na szybko przepakowywać im te torby, a później na położnictwo ewentualnie donosili im brakujące rzeczy. :crazy:

PHELANIA-ja zaopatrzyłam się w 2 paczki po 10szt.podkładów poporodowych, 5szt.podkładów na łóżko,5szt.majtek jednorazowych i 2 szt.takich siateczkowych. Poluję jeszcze na te jednorazowe nakładki na deskę klozetową tak jak zalecała asko. KOTA-ale głupia sprawa z tą torbą-reklamówki? Kurcze tak to chociaż bym wiedziała,że wszystko mam w "jednym"miejscu,a inaczej to szukaj po reklamóweczkach gdzie co i jak

Salsik, wiem... ale przepakowałam się do mniejszej torby, takiem treningowej miękkiej. zwinę ją jakoś i schowam później do szafki, bo chyba chodzi o to, żeby na podłodze nic nie stało, nie wiem, ale nie wyobrażam sobie iść z reklamówką....

reklama
Ja się tylko szybciutko pochwałę ciuszkami, które dostałam dziś od koleżanki z pracy po jej wnusiu, ledwo widać ze były używane i dołączajac je do tego co już mam to myśle ze pierwsze dwa miesiące ubierania mam z głowy :-D image.jpgimage.jpg

Ostatnia edycja:
Do góry