reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Robimy zakupy dla maluszka

Hmmm a ile bierzecie wkladek laktacyjnych, bo ja mam taką dużą pakę, ale są jeszcze w środku pakowane osobno, więc też wezmę tylko kilka sztuk, bo są ładnie higienicznie zapakowane..
Też musicie brać golarkę jednorazową??

ja golarki nie muszę brać.
a wkładek lakacyjnych biorę 14 sztuk, jak braknie, M. dowiezie :)

reklama
Już gdzieś to wklejałam, ale się zgubiło. U mnie do szpitala trzeba wziąć naprawdę dużo (prawie wszystko :D) więc jeśli ktoś się spakuje wg tej listy to na pewno niczego mu nie zabraknie

Dokumenty:
- dokument tożsamości, numer NIP własny i pracodawcy, dokument uprawniający do świadczeń zdrowotnyc
- kartę przebiegu ciąży.
- grupy krwi i Rh z pieczęcią ZOZ i imienną osoby wykonującej badanie;
- WR, HbsAg,
- cytologii;
- posiewu z kanału szyjki macicy;
- GCT;
- USG;
- inne badania wykonywane w ciąży.
Należy pamiętać o konsultacjach specjalistycznych, kartach wypisowych ze szpitali.

dla siebie:
- koszule nocne bawełniane umożliwiające karmienie;
- szlafrok;
- kapcie, klapki pod prysznic;
- skarpetki;
- biustonosz ciążowy (wzmocniony) lub do karmienia (z otwieranymi miskami), wkładki do biustonosza, wkładki higieniczne (nie z siateczką i bezzapachowe!), jak największe, np. typu nocnego lub maxi;
- przybory toaletowe, chusteczki higieniczne, kosmetyki;
- dwa ręczniki;
- kubek lub filiżankę;
- wszystkie przedmioty umilające Pani pobyt;
- karty telefoniczne na chip lub telefon komórkowy;
- odciągacz do pokarmu (można też wypożyczyć w Oddziale Położniczym).

dla dziecka:
- 3-5 szt. ciepłych i cienkich kaftaników;
- 3-5 szt. śpiochów lub pajacyków, body;
- skarpety, rękawiczki,czapeczki bez wiązania;
- kocyk lub śpiworek, jasiek przydatny przy karmieniu;
- kosmetyki do kąpieli, chusteczki do pielęgnacji, ręcznik;
- paczkę pieluch jednorazowych dla noworodka (typu newborn), flanelowe i tetrowe pieluchy.

Brakuje mi jeszcze koszul do karmienia, pieluch flanelowych, ręcznika dla małej, wkładek laktacyjnych, wkładek higienicznych i majtek poporodowych. Laktatora nie kupuję bo mam nadzieję, że nie będzie mi na dłuższą metę potrzebny a w razie czego to na te 3 doby wypożyczę z oddziału.

Witam,
Drogie Panie zpraszam na moje aukcjie, wystawiłam troszkę rzeczy po moim synku
biggrin.gif
. Rzeczy są bardzo dobre jakościowo, w bardzo dobrym stanie. Wyprane wyprasowane. Można śliczną wyprawkę z nich zrobić. UWAGA - dużo ubranek to unisex.

Przedmioty użytkownika - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy

Życzę szczęśliwych rozwiązań

Freiya ja właśnie mam wrażenie że właśnie jak czytam dziewczyny że w Warszawie to nic w szpitalu nie organizują wszystko trzeba mieć swoje dlatego ja to do szpitala spora mam walizkę niestety ale same rzeczy dla malucha to większość torby niestety w Warszawce nigdy nie było łatwo:szok:

Nie wiem jak jest w innych szpitalach, wiem tylko czego oczekuje Karowa. Do szkoły rodzenia chodziłam przy Żelaznej i tam chyba mniej trzeba było spakować, ale za to w tym szpitalu za wszystko trzeba płacić! Miałam wrażenie, że do szpitala trzeba spakować pieluchy i 2tysiące złotych. :szok:

Nie wiem jak jest w innych szpitalach, wiem tylko czego oczekuje Karowa. Do szkoły rodzenia chodziłam przy Żelaznej i tam chyba mniej trzeba było spakować, ale za to w tym szpitalu za wszystko trzeba płacić! Miałam wrażenie, że do szpitala trzeba spakować pieluchy i 2tysiące złotych. :szok:
o to fakt tak właśnie jest mam takie odczucia:-D

W moim szpitalu golarkę trzeba mieć. A pieluszek spakuje 10, resztę mąż przywiezie jak juz maluszek sie urodzi:-) Tak samo zrobie z podkladami do torby spakuje tylko pare sztuk a reszte w jakąs inna torbe i M dowiezie, bo inaczej bym sie nie zabrala. Ja mam szpital kilka ulic od domu tak wiec nie bedzie problemu zeby zaraz jak bedzie potrzeba ktos mi to dostarczyl:-)

aaa 10szt biore wkładek
dobrze, że przypomniałyscie o biustonoszach i ręcznikach hahaha ja sie spakowałam jak do hotelu bez reczników :p dawno w szpitalu nie byłam w lutym 2009 :p

Mła mam do Ciebie pytanie. Wybieram się z M w następnym tygodniu na zakupy do Rzeszowa i chciałam pooglądać wózki. Wiesz może gdzie znajdę sklepy z wózkami??

reklama
Do góry