reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Robimy zakupy dla maluszka

Hmmm a ile bierzecie wkladek laktacyjnych, bo ja mam taką dużą pakę, ale są jeszcze w środku pakowane osobno, więc też wezmę tylko kilka sztuk, bo są ładnie higienicznie zapakowane..
Też musicie brać golarkę jednorazową??

ja golarki nie muszę brać.
a wkładek lakacyjnych biorę 14 sztuk, jak braknie, M. dowiezie :)

reklama
Już gdzieś to wklejałam, ale się zgubiło. U mnie do szpitala trzeba wziąć naprawdę dużo (prawie wszystko :D) więc jeśli ktoś się spakuje wg tej listy to na pewno niczego mu nie zabraknie

Dokumenty:
- dokument tożsamości, numer NIP własny i pracodawcy, dokument uprawniający do świadczeń zdrowotnyc
- kartę przebiegu ciąży.
- grupy krwi i Rh z pieczęcią ZOZ i imienną osoby wykonującej badanie;
- WR, HbsAg,
- cytologii;
- posiewu z kanału szyjki macicy;
- GCT;
- USG;
- inne badania wykonywane w ciąży.
Należy pamiętać o konsultacjach specjalistycznych, kartach wypisowych ze szpitali.

dla siebie:
- koszule nocne bawełniane umożliwiające karmienie;
- szlafrok;
- kapcie, klapki pod prysznic;
- skarpetki;
- biustonosz ciążowy (wzmocniony) lub do karmienia (z otwieranymi miskami), wkładki do biustonosza, wkładki higieniczne (nie z siateczką i bezzapachowe!), jak największe, np. typu nocnego lub maxi;
- przybory toaletowe, chusteczki higieniczne, kosmetyki;
- dwa ręczniki;
- kubek lub filiżankę;
- wszystkie przedmioty umilające Pani pobyt;
- karty telefoniczne na chip lub telefon komórkowy;
- odciągacz do pokarmu (można też wypożyczyć w Oddziale Położniczym).

dla dziecka:
- 3-5 szt. ciepłych i cienkich kaftaników;
- 3-5 szt. śpiochów lub pajacyków, body;
- skarpety, rękawiczki,czapeczki bez wiązania;
- kocyk lub śpiworek, jasiek przydatny przy karmieniu;
- kosmetyki do kąpieli, chusteczki do pielęgnacji, ręcznik;
- paczkę pieluch jednorazowych dla noworodka (typu newborn), flanelowe i tetrowe pieluchy.

Brakuje mi jeszcze koszul do karmienia, pieluch flanelowych, ręcznika dla małej, wkładek laktacyjnych, wkładek higienicznych i majtek poporodowych. Laktatora nie kupuję bo mam nadzieję, że nie będzie mi na dłuższą metę potrzebny a w razie czego to na te 3 doby wypożyczę z oddziału.

Witam,
Drogie Panie zpraszam na moje aukcjie, wystawiłam troszkę rzeczy po moim synku
biggrin.gif
. Rzeczy są bardzo dobre jakościowo, w bardzo dobrym stanie. Wyprane wyprasowane. Można śliczną wyprawkę z nich zrobić. UWAGA - dużo ubranek to unisex.

Przedmioty użytkownika - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy

Życzę szczęśliwych rozwiązań

Freiya ja właśnie mam wrażenie że właśnie jak czytam dziewczyny że w Warszawie to nic w szpitalu nie organizują wszystko trzeba mieć swoje dlatego ja to do szpitala spora mam walizkę niestety ale same rzeczy dla malucha to większość torby niestety w Warszawce nigdy nie było łatwo:szok:

Nie wiem jak jest w innych szpitalach, wiem tylko czego oczekuje Karowa. Do szkoły rodzenia chodziłam przy Żelaznej i tam chyba mniej trzeba było spakować, ale za to w tym szpitalu za wszystko trzeba płacić! Miałam wrażenie, że do szpitala trzeba spakować pieluchy i 2tysiące złotych. :szok:

Nie wiem jak jest w innych szpitalach, wiem tylko czego oczekuje Karowa. Do szkoły rodzenia chodziłam przy Żelaznej i tam chyba mniej trzeba było spakować, ale za to w tym szpitalu za wszystko trzeba płacić! Miałam wrażenie, że do szpitala trzeba spakować pieluchy i 2tysiące złotych. :szok:
o to fakt tak właśnie jest mam takie odczucia:-D

W moim szpitalu golarkę trzeba mieć. A pieluszek spakuje 10, resztę mąż przywiezie jak juz maluszek sie urodzi:-) Tak samo zrobie z podkladami do torby spakuje tylko pare sztuk a reszte w jakąs inna torbe i M dowiezie, bo inaczej bym sie nie zabrala. Ja mam szpital kilka ulic od domu tak wiec nie bedzie problemu zeby zaraz jak bedzie potrzeba ktos mi to dostarczyl:-)

aaa 10szt biore wkładek
dobrze, że przypomniałyscie o biustonoszach i ręcznikach hahaha ja sie spakowałam jak do hotelu bez reczników :p dawno w szpitalu nie byłam w lutym 2009 :p

Mła mam do Ciebie pytanie. Wybieram się z M w następnym tygodniu na zakupy do Rzeszowa i chciałam pooglądać wózki. Wiesz może gdzie znajdę sklepy z wózkami??

reklama
Do góry