reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Robimy zakupy dla maluszka

reklama
Powinno być w każdym szpitalu tak samo, a nie wszędzie inaczej, później człowiek głupije. U nas np. wszystko trzeba mieć swoje dla dziecka, koszulę do porodu podobno dostaje się od nich, ale później już można założyć swoją.. Ogólnie to muszę jeszcze raz jechać do szpitala i poczytać co tam napisali że trzeba miec ze sobą, bo ostatnio jak byłam to połowy już zapomniałam.

Kurier przywiózł mi wczoraj kocyk, pieluchy tetrowe, podkłady na łóżko i te z belli, majtki te siateczkowe, wkładki laktacyjne, szczotkę i grzebyk dla maluszka, buelki, smoczki.. Leży mi to wszystko tutaj a ja nie wiem jak mam to ogarnąć?

Nastazja ja bede rodzic w bytomiu w budynku nr3 mam z tamtad lekarza prowadzacego ktory bedzie przy mnie oczywiscie pod warunkiem ze mala nie bedzie chciala wyskoczyc w terminie 24-26 czy w sylwestra bo nie chce psuc lekarzowi swiat
a co do kompieli to tam kapia tylko nie wiem czy odazu czy dopiero na drugi dzien po porodzie no ale nie robia takich eksperymentow z chusteczkami jak na piekarach a po drugie mam uraz do tego szpitala i bede sie zapierac rekami i nogami zeby czasem tam nie trafic

kota ja nie wiem ja Ty to zrobiłaś że to wszystko weszło Ci do tej torby, bo ja mam tyle samo i moja torba jest 2 razy większa i nie mogę jej dopiąć a jeszcze szlafrok muszę tam wsadzić.

Czy 7 pampersów do szpitala wystarczy? bo widziałam, ze niektórzy biorą całą paczkę, a wcześniej dziewczyny też pisały że nawet ok 10 dziennie się zużywa na początku.

Sosnowiczanka, mamcia, zmieściło się, jakoś upchnęłam, szlafrok jest w fajneo miękkiego materiału i łatwo go było zwinąć.
a 7 pampków biorę na start, resztę przygotowałam M., żeby już na położnicwo mi doniósł, lepiej tak, niż jakbym się miała nie zmieścić w tą torbę.

u mnie w szpitalu na nowordkach życzą sobie 5 szt na samą noc, jesli w ciągu dnia musi być dzidzia to pewnie i więcej, chociaz moj synek ur. sie o 11.45 a pampersy dałam dopiero na noc, bo 1 spedził na noworodkach, mi poszła paczuszka 27 szt, ta mała nie da sie ukryć że z takim maluszkiem bywa czesto tak ze ledwo przewiniesz a tu juz trzeba znowu dzidzia czesto robi kupki i z reguły na raty więc nie warto przewijac już od razu jak sie zauwazzy, chwilkę trzeba odczekac.

No właśnie też się nad tym zastanawiałam ile wziąć, jakbym chciała całą pakę, to jedna torba byłaby z samymi pampkami :-D Chyba też wszystko podzielę na sztuki, a mamie powiem co gdzie jest i najwyżej mi doniesie, bo M. to się raczej nie połapie :confused: Hmmm a ile bierzecie wkladek laktacyjnych, bo ja mam taką dużą pakę, ale są jeszcze w środku pakowane osobno, więc też wezmę tylko kilka sztuk, bo są ładnie higienicznie zapakowane..
Też musicie brać golarkę jednorazową??

reklama
Do góry