reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Robimy zakupy dla maluszka

Dziekuję Mla
Faktycznie śliczne:-) Właśnie tego typu czapeczek szukam. Tę w H&M nawet oglądałam, ale wychodzą bardzo duże.

Ale ta z kwiatuszkiem jest po prostu pszesłodziuchna!!!! Normalnie aż roztkliwia:tak:

reklama
mła ta ręcznie robiona jest cudna, tez taką chciałam, nawet myślałam ze sama zrobię...ale od babki ktora robi "zawodowo" takie cuda dowiedzialam się że te czapusie są odpowiednie tylko do -10 st. a u nas przeciez z zimą roznie bywa, co prawda nei mam zamiaru w ogromne mrozu chodzić z dzieciątkiem, ale mimo wszystko wydaje mi sie że może być ciut za zimna na pierwsze tygodnie. może tak pod koniec zimy.

Wiem, wiem. Ja właśnie napisałam mamie, że chciałabym taką na wiosnę, nie na teraz :) I nie wiem, czy to jednak nie przekracza jej umiejętności i fantazji... ;)

Asko zapewne jest w tym trochę racji ale ja np. pamiętam, że na początek ubierałam dziewczynkom 2 czapeczki, jedna bawełniana a druga własnie cieplejszą:tak:

mamaOskarka też dobry pomysł z tymi 2 czapusiami:) ja chyba jednak się pokuszę o probę zrobienia dla mojej małej takiej cudnej chocby i do zdjęc, z tymże szukałam wzorów na necie i nigdzie nie ma na takie fantazyjne, musze znowu pogrzebac, skoro butki i opaski i nne takie umiem to i czapusię zrobię:)

:-D:-D:-D Mla i zobacz co nawyrabiałaś :-D:-D:-D Wszystkie siedzą i wzorów szukają:-);-) A kto będzie na forum pisał jak się wszystkie za szydełkowanie weźmiemy:rofl2:
Ja juz tak chyba z 1,5 h siedzę i szukam tych wzorów;-)

Jak na razie u mnie tez lipa;-) Ale znalazłam stronkę gdzie są w miarę ładne fotki i co nie co można podpatrzyć ;-)
Większość z nich to zwykłe słupki i chyba trzeba po prostu mierzyć w trakcie pracy. Próbuje rozszyfrować, jak zrobione są boczki;-) Bo kwiatki to raczej nie problem...

Butik Wesołe Szydełko

Co do rozmiaru to moja mama miała niedawno problem, bo nie miała na kim mierzyć czapeczki. W żartach doradziłam jej zakup melona :))) Stwierdziła, że ma bardzo mądrą córkę i kupiła małą piłkę, na której mierzy czapeczki w trakcie robienia :)))

reklama
Mła, ta czapeczka jest super - widziałam dziś w H&M :)
A ja pochwalę się kocykiem :) zdjęcie nie ukazuje jaki on jest cudny i mięckutki :) i kolor źle wyszedł na zdjęciu (jest blado różowy i cudny) - to zakup dzięki rabatowi otrzymanemu od Mły - jeszcze raz dzięki :)
A i jest dość duży, także starczy na dłużej (na zdj złożony).
A czapeczka zimowa z H&M za 10zł (obniżka) 2-6 mies.
Zdjęcie0755.jpg
Zdjęcie0754.jpg

Do góry