reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Robimy zakupy dla maluszka

izu masz cudowne MCO :tak: mój Leon też lubi zaglądać do kartonów, reklamówek gdzie są rzeczy dla Małego!!

(czy możliwe że widziałam Twoje kocurki na forum miaukunowo.eu ??)

reklama
Gosia bujaczek fajny, własnie tez poluje na takie cos na allegro, mialam ten motyw wczesniej dla Martynki tylko taki stojacy, sprzedałam bo myslałam, ze juz nie bede miec dzieci :-D

Salsik ło rany jaka maszyna :) fajne cacko

ja kupiłam ostatnio kołyskę dla małego na allegro uzywana w idealnym stanie :)

śliczna...tak myslalam tez o tej kolysce, ale kupilam juz taka hustawke Huśtawki, leżaczki dla dzieci - USPOKAJAJĄCA HUŚTAWKA "LAS TROPIKALNY" K6077 - FISHER PRICE i nie chce juz sie zagracac bo nie mam za duzo miejsca..

Od rana zamawiam na allegro juz oststnie rzeczy potrzebne maluszkowi :tak:
Butelki, podgrzewacz, smoczki , przewijak, frida, i inne drobiazgi. Moge powiedziec ze dla dziecka juz praktycznie wszystko mam (a przynajmniej tak mi sie wydaje):-D
Pozostanie mi jedynie zrobienie zakupow dla siebie: podkładów, koszul do karmienia, stanikow do karmienia, tantum rosa- polozna kazala kupic, masci na sutki i tym podobnych rzeczy.

Dziewczyny, a czy macie juz koszule do porodu??
Bo nie mam pojęcia w czym rodzic- taka koszula jak do karmienia moze byc? Moze kupic jedna wiecej???:confused:

foto 056.jpgfoto 055.jpg

A te dwie rzeczy zakupiła babcia Ula. Czapeczka bardzo ciepła, a kombinezon jest cudny, ma ładny zieloniutki kolor, chociaż troszeczkę podobny jak na zdjęciu. Rozmiar 68:-)

Już na zimę dla malutkiej mam prawie wszystko, tylko może jakiś ładny szaliczek jeszcze uda mi się upolować:-)

sosnowiczanka jeszcze nigdy nie rodziłam, ale wydaje mi się, że do porodu ja ubiorę jakąś koszule lub t-shirt na której nie zależy mi zbytnio i będę mogła się jej pozbyć, bo wiadomo, że jak dostaniesz dziecko,aby je przytulić, to będzie ono we krwi i innych specyfikach.

Ja dla niuni muszę jeszcze kupić kilka pieluch tetrowych,pampersy i kosmetyki do kąpielo, a dla siebie jakieś papcie do szpitala, majciochy te typowo po porodzie i wkłady poporodowe, a reszta wyjdzie w praniu;-)

Sosnowiczanka tak jak27012701 mówi koszule do porodu to jakąś gorszą proponuje bo ja swoją wyrzuciłam odrazu a kupiłam sobie 2 szt nowych na później

270123701 kombinezon super ja też mam rozmiar 68 wydaje się być ok dla naszych maluszków na całą zimę

reklama
Połozna w SR mowila nam zeby nie kupowac żadnych jednorazowych majtek, tylko jesli juz musimy miec to zwykle bawelniane, bo w tych jednorazowych rana dlugo sie goi.
I dodała ze jak juz po porodzie bedziemy lezec na sali to rano jak uslyszymy ze jest wizyta to biegiem te gacie ściągać, zeby ordynator nie widzial ze są :-D

Do góry