reklama
Myfa80
mama Hubcia i Wojtusia
Kira trzymam kciuki....ale i tak wiem ze wszytsko ok noi moze jednak zmienisz zdanie co do malenstwa :-) i pochwalisz sie tez płcia maluszka.....chociaz ja co raz czesciej zastanawiam sie czy dowiadywac sie o plec....wieksza niespodzianka wtedy bedzie no ale.....ja niecierpliwa jestem ;-)
Dzieki dziewczyny kochane. Wychodze... uffff. Prawie juz sie doczekalam :-)
Zdania nie zmienilam, ale jesli sama wypatrze (na 3d moze mi sie to uda), to w taki sposob moge sie dowiedziec.
Nie interesuje mnie natomiast nerwowe wyszukiwanie i meczenie gina tym, ze koniecznie musimy sie dowiedziec.
W sumie to wolalabym niespodzianke w 100%
A co do ubranek, to wiekszosc i tak jest uniwersalna.... Uwielbiam niebieski kolor, wiec nawet gdybym byla na 100% pewna, ze to dziewczynka i tak mialaby niebieskie ubranka :-)
Gorzej z chlopcem w rozowym :-)
Mam sliczne body rozowe, w kwiatuszki.... takie cos i tak mozna zalozyc pod spod nawet synciowi :-)
Relacje oczywiscie zdam natychmiast po przyjezdzie do domu :-)
Caluski dla wszystkich mamus i ich kruszynek!!!!
Zdania nie zmienilam, ale jesli sama wypatrze (na 3d moze mi sie to uda), to w taki sposob moge sie dowiedziec.
Nie interesuje mnie natomiast nerwowe wyszukiwanie i meczenie gina tym, ze koniecznie musimy sie dowiedziec.
W sumie to wolalabym niespodzianke w 100%
A co do ubranek, to wiekszosc i tak jest uniwersalna.... Uwielbiam niebieski kolor, wiec nawet gdybym byla na 100% pewna, ze to dziewczynka i tak mialaby niebieskie ubranka :-)
Gorzej z chlopcem w rozowym :-)
Mam sliczne body rozowe, w kwiatuszki.... takie cos i tak mozna zalozyc pod spod nawet synciowi :-)
Relacje oczywiscie zdam natychmiast po przyjezdzie do domu :-)
Caluski dla wszystkich mamus i ich kruszynek!!!!
My juz po!
dziekuje za trzymacie kciukasow:-)
Wydaje mi sie coraz bardziej, ze dolacze do szacownego grona przyszlych mam coreczek:-)
Dzieciatko rosnie zdrowo
Wazy okolo 333g (przy Waszych to maluszek, ale jest przeciez mlodszy)
Podaje orientacyjnie dla ciekawskich wszystkie dane:-)
BPD 46,7 mm
HC 161,2 mm
CM (zbiornik wielki) 4,1 mm
LV (rog tylny komory bocznej) 4,8 mm
CSP (jama przegrody przezroczystej) 2,8 mm
Cerebellum (mozdzek) 18,4 mm
AC 148 mm
FL 33,2 mm
TIB (kosc piszczelowa) 28 mm
HL (kosc ramieniowa) 32,5 mm
ULNA (kosc lokciowa) 32,5 mm
FHR: miarowe; serce: czterojamowe; odejscie wilkich naczyn prawidlowe
zarys brzucha: prawidlowy
Zoladek widoczny , po prawej stronie
Nerki: prawa i lewa prawidlowe
przepona prawidlowa
pecherz moczowy prawidlowy
srodkowy paliczek malego palca dloni widoczny (to podobno swiadczy o tym, iz nie istnieje zagrozenie zespolem Downa)
warga gorna prawidlowa (to o tym, ze nie ma zajeczej wargi i rozczepu przelyku)
kosc nosowa widoczna (to tez wyklucza zespol Downa)
lozysko na scianie: w dnie
ilosc plynu owodniowego: prawidlowa
struktura pepowiny : prawidlowa
Te przypisy w kilku nawiasach to ode mnie :-) Z tego , co komentowala pani doktor
Komantarz pod tym wszystkim: ANATOMIA PLODU PRAWIDLOWA
Jestem przeszczesliwa, pomimo tego, ze nie widzialam jeszcze zdjec w formacie 3d (badanie i pomiary robi sie normalnie w 2d, dopiero nagranie na plycie, ktore przyjdzie poczta bedzie w 3d)
Pani na poczatku wystraszlya mnie i mam jej to czesciowo za zle, bo powiedziala, ze dzidzius jest za maly..... Potem okazalo sie, ze jeden wymiar jest mniejszy o 2 dni.... a same wiecie jaka jest dopuszczalnosc bledu...
Tylko niepotrzebnie mnie wystraszyla.
I to tyle relacji na dzisiaj.
dziekuje za trzymacie kciukasow:-)
Wydaje mi sie coraz bardziej, ze dolacze do szacownego grona przyszlych mam coreczek:-)
Dzieciatko rosnie zdrowo
Wazy okolo 333g (przy Waszych to maluszek, ale jest przeciez mlodszy)
Podaje orientacyjnie dla ciekawskich wszystkie dane:-)
BPD 46,7 mm
HC 161,2 mm
CM (zbiornik wielki) 4,1 mm
LV (rog tylny komory bocznej) 4,8 mm
CSP (jama przegrody przezroczystej) 2,8 mm
Cerebellum (mozdzek) 18,4 mm
AC 148 mm
FL 33,2 mm
TIB (kosc piszczelowa) 28 mm
HL (kosc ramieniowa) 32,5 mm
ULNA (kosc lokciowa) 32,5 mm
FHR: miarowe; serce: czterojamowe; odejscie wilkich naczyn prawidlowe
zarys brzucha: prawidlowy
Zoladek widoczny , po prawej stronie
Nerki: prawa i lewa prawidlowe
przepona prawidlowa
pecherz moczowy prawidlowy
srodkowy paliczek malego palca dloni widoczny (to podobno swiadczy o tym, iz nie istnieje zagrozenie zespolem Downa)
warga gorna prawidlowa (to o tym, ze nie ma zajeczej wargi i rozczepu przelyku)
kosc nosowa widoczna (to tez wyklucza zespol Downa)
lozysko na scianie: w dnie
ilosc plynu owodniowego: prawidlowa
struktura pepowiny : prawidlowa
Te przypisy w kilku nawiasach to ode mnie :-) Z tego , co komentowala pani doktor
Komantarz pod tym wszystkim: ANATOMIA PLODU PRAWIDLOWA
Jestem przeszczesliwa, pomimo tego, ze nie widzialam jeszcze zdjec w formacie 3d (badanie i pomiary robi sie normalnie w 2d, dopiero nagranie na plycie, ktore przyjdzie poczta bedzie w 3d)
Pani na poczatku wystraszlya mnie i mam jej to czesciowo za zle, bo powiedziala, ze dzidzius jest za maly..... Potem okazalo sie, ze jeden wymiar jest mniejszy o 2 dni.... a same wiecie jaka jest dopuszczalnosc bledu...
Tylko niepotrzebnie mnie wystraszyla.
I to tyle relacji na dzisiaj.
reklama
mhm... ta plec to tak nie do konca tylko moim okiem jednak ;-)
Nie pytalam, ale dwie mile panie , ktore byly podczas badania zaczely sie same zastanawiac i rozmawiac na ten temat:-) I tak im sie jakos wygadalo troszke:-)
A zdjecia bede miala dopiero, jak dostane plytke. Teraz mam tylko takie z serduszkiem, drugie z sama raczka...
Juz niestety dziodzie cale nie wchodza na zdjecie :-)
Musza poczekac, az wyjda z brzuszkow :-)
Nie pytalam, ale dwie mile panie , ktore byly podczas badania zaczely sie same zastanawiac i rozmawiac na ten temat:-) I tak im sie jakos wygadalo troszke:-)
A zdjecia bede miala dopiero, jak dostane plytke. Teraz mam tylko takie z serduszkiem, drugie z sama raczka...
Juz niestety dziodzie cale nie wchodza na zdjecie :-)
Musza poczekac, az wyjda z brzuszkow :-)