reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

RELACJE PO USG

Dydek super, ze wszystko ok a wagą się ie martw bo jeszcze troszkę mała będzie w brzuniu i może szybko przybrać a jak będzie filigranowa to też nie źle także nie ma sie co martwić :D.
Własnie się dowiedziałam, że mój tata ważył ponad 5kg!!!!! boshe. Ja ważyłam koło 2 ale ja 7 miesięczna byłam, mąż tak standartowo 3 z kawałkiem - ciekawe ile Piotruś będzie ważył ;D
USG powinni zrobić może nie przed samą akcją porodową ale w ostatnich tygodniach - a w praktyce zobaczymy jak wyjdzie ;D

reklama
Dytek mi robili jak mnie przyjmowali do szpitala - na kilka dni przed porodem. I widzialam, ze wszystkie dziewczyny w moim szpitalu miały robione przy przyjeciu, więc może zależy od szpitala?

Różnica może wynika z tego, że ja trafiłam do szpitala z 2cm rozwarciem i skurczami co 15min. Więc może z góry założyli , że poród w trakcie i nie ma co robić USG :-[.

No ja już wizyty mam co 2 tygodnie zostalo 8 tygodni do końca
ginka dala mi tym razem zlc na grupę krwi bo nie mam wbitej w książeczce
a i moja szyjka się wydlużyla ma 4 cm ale jazda super to chyba po tych zastrzykach.Wszystko szczelnie zamknięte .

No to super Klara, Chociaż 8 tygodni jak dla mnie brzmi trochę przerażająco...
hmmm.... a pamiętacie jak to był 8 tydzień?? Jeszcze nic nie było widać, dzieciaczków nie było czuć i aż się nie wierzyło, że jest się w ciąży. A teraz to już odlicznie do spotkania.

Tak Kachna teraz to już odliczanie tydzień po tygodniu ukladanie ciuszków ostatnie zakupy będę szczera też mnie to przeraża. Dziś mój mąż też się zapytal czy będzie dobrym ojcem ???? :)

Oj mnie tez juz powoli panika ogarnia, w tym tygodniu postanowilismy podejsc do sprawy materialnie i udac sie w weekend na powazne zakupy, bo przeciez my tak naprawde to oprocz ubranek, ktore dostalismy i jakies tam sie kupilo przy okazji to nie mamy NIC.

Bużka mojej córeczki

215vh1.jpg

reklama
Do góry