reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

refluks żołądkowo-przełykowy

reklama
witam u mnie to samo mały ma 16 m-cy i ma refluks byliśmy u gastrologa i mamy stosowac diete bezmleczką a po m-cu zgłosic sie do kontroli(mały dostał bebilon pepti)
właśnie szukam info o tej diecie....jak mozesz daj znac co u ciebie i czy dieta działa
pozdrawiam

mój mały też miał ten problem ale od 2 miesiąca pije nutramigen jest na diecie bezmlecznej i ulewanie bardzo się zmiejszyło praktycznie już nie ulewa

no tak twój maluszek bedzie miał rozszerzaną diete dopiero a ja mam problem co podawać mojemu do jedzenia(z natury niejadek ) wiem że kaszka ryżowa dozwolona na wodzie lub bebilonie pepti, zupki owszem ale tylko na kuraku i mięsko osobno gotowane warzywa i owszem ale nie wolno selera i pora
żadnych jogurtów, serów
parówek ograniczyc wedliny i owoce
zakazana wołowina i cielęcina
nie wolno biszpoptów.........nie wiem co jeszcze więcej dowiem sie po alergologu czyli po 25 czerwca...........

my właśnie czekamy na wyniki alergologiczne wizytę mamy w lipcu za miesiąc zobaczymy
ja daję małemu kaszke ryżową lub kukuruydzianą na nutramigenie (bo takie mleczko pije) nawet smakowe je zupki i obiadki z kurczaka królika i indyka i ważywka też je nawet pora bo jest w zupkach niektórych i jest dobrze
mam nadzijeję że testy wyjda pomyslnie i że będę mogła mu dac jakiś jogurcik narazie zakaz
no i Kuba je chrupki kukurydziane to tyle z łakoci i dużo owocków
nie jest tak źle jest dużo jedzonka bezmlecznego i dziecko nic na tym nie traci

dziewczyny moja mała to czasami tak uleje ze mysle ze wszystko zwraca(karmie piersia) w dzien to potrafi ulewac do 2 godz a na noc to mało ulewa no chyba ze strasznie zachłannie je co jej sie zdaza 20 mamy do lekarza na szczepienie i zobaczymy jak to z tym jej tyciem bo mi sie wydaje ze mało przytyła tak ulewa

Moja corka ma 5 m-cy i strasznie po jedzeniu ulewa. Zazwyczaj wyglada to tak: Zjada ok 160-180 ml mleka, pierwszy raz odbije jej sie samym powietrzem, 2 i 3 raz chlusta juz trescia zoladka, po kilku-kilkunastu minutach zdarza sie jej jeszcze ze 2 razy ulac. Nie wiem czy to normalne, czy tez tak macie?:confused:

Nie przejmuj sie większość dzieci ma refluks, mój Dawid też jeszcze ulewa. Refluks najczęściej nie oznacza nic groźnego, mija z wiekiem.

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry